Koľko zákuskov na osobu vrátane výslužky?

Profilova fotka
Stačí 4-5?
Odpovedať
Ja budem pocitat tak 4-5 na osobu na hostinu a rovnaky pocet do vysluzky, takze cca 10 na osobu, ale neviem, ci to nebude vela :-|
Odpovedať
Všetko ti to záleží od počtu hostí a od toho koľko chceš dať výslužiek. Do sály sa nosievajú 2 kartóny. A čo sa týka domov, tak všade to máš iné. U nás sa tej najbližšej rodine, ktorá ide aj na svadbu dáva väčšia krabica (cca 60 ks), ostatná rodina a kamaráti čo idú na svadbu menšia krabica (cca 40 ks), susedom a známym na tácku (cca 15 ks). Ale všetko to záleží od teba, ako sa rozhodneš. A možno u Vás je iný zvyk. Najlepšie máš, keď sa poradíš s cukrárkou, ktorá ti bude piecť.
Odpovedať
Do sály počítaj 4 kusy na osobu a do výslužky pre rodinu 25 koláčov + kusok torty a pre známych 15 kusov + kusok torty u nas sa k vyslužke pre hosti dava este flasa vína.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali klasické zákusky. Do sály sa počítali 3 na hlavu. A výslužky sme robili 10 a 15 kusové, lebo väčšina hostí boli iba páry. Akurát tie rodiny, čo boli 3-4, tak dostali tie 15 kusové :) Bez torty. A stačilo :) My sme dvaja doma, minulý týždeň sme tiež dostali výslužku s 10timi zákuskami a v pondelok som tri ešte vyhodila.
Odpovedať
Profilova fotka
tato tema ma zaujima... podla mna to niektore (hlavne svokricky) s tymito poctami kolacov prehanaju.. co si ja pamatam - a to som bola na asi 10tich svadbach (za cely zivot) + niekedy sme domov dostali, aj ked sme na svadbe neboli, furt nas vybalili kolacmi a nikto to nechcel jest doma :-D Zjedli sa tri-styri tie najlepsie plkove a zvysok sme VZDY vyhadzovali. a tak som naplno rozhodnuta, ze tie zakusky zoskrtam co to da!!!
Odpovedať
My sme dávali do výšlužiek - malé 15 koláčov a veľké 20 až 25 koláčov. Do sály sme dávali po 5 koláčov na hlavu plus tvarožník a plus krémeška - pre každého 1ks a skončilo to tak, že svadobnú tortu máme doma zamrazenú celú - nikto nechcel a na druhý deň sme ju nekrájali - nestíhali sme. V sále nám ostala polovica koláčov. Mali sme ešte dve torty a to sa rozdelilo medzi dve rodiny...ale fakt je zbytočne veľa koláčov všade dávať!
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali 15 a kusik torty a bohate to stacilo.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali 4-5 na hostinu na osobu a 15 pre klasickych hosti, rodina potom dostala viac a kazdy samozrejme kusok torty.Dat 5 zákuskov do výsluzky si neviem predstavit .
Odpovedať
@zuzana2210 presne tak, plne suhlasim. moja buduca svokra planuje 2000 kolacov na zhruba 100 hosti na svadbe, co sa mi zda dost prehnane. Podla mna staci aj 1000 kolacikov, i to budeme rozdavat na kazde strany :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
my davame 4 na osobu do saly,15 ks a kusok torty do vysluzky..a este budu v sale-200ks moravskych kolacikov a 50 ks samrole..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja ratam cca 8-10 ks na osobu, s tym, ze nerobime vysluzky ale len cisto na svadbu. Hostia su pozvani na 2 dni (v nedelu dorazime vsetko jedlo a pitivo;) a potom si kazdy odnesie, co ostane alebo co kto chce. Nechceme nic vyhodit a kedze hned ideme na svadobnu cestu, zakusky su nam potom zbytocne. Plus samozrejme chceme mat nejake tie pagace alebo slane syrove tycinky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?