Svadobná cesta do Mexika - Cancun

ahojte pani manzelky :) chcem sa spytat, boli ste niekto na svadobnej ceste v mexiku? ak hej, kedy odporucate vycestovat a ake ste mali dojmy? :) dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
to by aj mňa zaujímalo.... lebo myslím, že zrovna tam nie je bezpečný priestor na nejaké romantické prechádzky nočným mexicom :)))
Odpovedať
@pani_fabianova to je fakt, ze sa asi nevybereime ruka v ruke do hlavneho mesta po veceri :) ale napriklad po plazi alebo tak by to slo :) ci?
Odpovedať
Profilova fotka
po pláži jasné že ano, ale 16 dní alebo kolko byť zavretá len v rezorte, to by sa mi nepáčilo. aj keď tie pláže sú že uuuuuuuuuuuuuuuuuf :)
Odpovedať
Ahojte, my sme v Mexiku boli a vôbec to nie je nejaké nebezpečné. Odporúčam ísť južnejšie od Cancunu - tam je to hotel na hoteli a nemáte tam ten pocit krásnej a prázdnej pláže. My sme boli v Catalonia Royal Tulum - je to hotel len pre dospelých (deti tam nemajú povolený vstup, čo zaručuje pokoj a kľud na relax). Okolo nie sú žiadne iné hotely, takže sa môžeš voľne prechádzať aj kilometer po nádhernej pláži. V centrálnej časti hotela je urobený park, kde sú voľne pobehujúce zvieratká. Taktiež odporúčam ísť sa pozrieť do neďalekého Tulumu na jediné mayské pamiatky pri mori a navštíviť aj neďaleké mestečko Playa del Carmen. Dostanete sa tam v pohode buď taxíkom alebo miestnou zrýchlenou MHD - collectivo, ktorú sme v pohode používali. Vyjdete pred hotel a najbližšie collectivo, pokiaľ má voľné miesta vám zastaví a odvezie vás kam chcete. Je to lacné, rýchle a bezpečné. Netreba sa ničoho báť. V meste Playa del Carmen sme videli viac policajtov ako u nás - dávajú si záležať na bezpečnosti, lebo im ide o to, aby neprišli o turistov. Pokiaľ máte radi aj trochu zábavy, super je park Xcaret. Mexiko veľmi odporúčam. Naproti tomu kamoška bola v Dominikánskej republike a tam sa veru báli sami vyjsť z rezortu a trčali tam celý pobyt. Čo je podľa mňa škoda, keď človek cestuje tak ďaleko.
Odpovedať
@frankie2018 do hlavného mesta po večeri by si to mala skutočne ďaleko z Cancunu ;-)
Odpovedať
@ada12345 just a joke :)
Odpovedať
@ada12345 jej, skvela recenzia, dakujem velmi pekne. mame este dalsiu moznost ist do hotela Hotel Gran Bahia Principe Sian Ka'an, je to v tulume. mna tam velmi lakaju aj tie vylety. mali ste aj vy moznost plavat s delfinmi, ist do dzungle na stvorkolkach, na kajakoch do jaskyn a tak? mna to veeeeelmi laka. nevies nahodou, kolko za tieto atrakcie pytaju?
Odpovedať
@frankie2018 Ten hotel vyzerá tiež dobre. Podľa mňa ak chceš mať aj romantiku je lepšie ísť niekde medzi Playa del Carmen a Tulumom, sú tam najkrajšie pláže čo som videla a aj čítala recenzie ľudí, čo pochodili skoro celý svet. Inak my sme boli jeden večer po večeri v Playa del Carmen a je tam normálne pekná promenáda s obchodíkmi a kaviarňami. Len si potom späť treba dať pozor, aby vám neušlo posledné collectivo - chodia tuším len do desiatej alebo jedenástej a potom by ste už museli ísť späť taxíkom, čo je drahšie. Z výletov ako som už písala sme absolvovali park Xcaret, ktorý skutočne veľmi odporúčam a dá sa tam aj plávať s delfínmi za príplatok. Výlet tam robili aj z hotela, ale vychádzali dosť draho. My sme to vyriešili tak, že sme si dali zavolať taxík a odviezli sme sa tam a späť taxíkom (collectivo k parku nechodí, chodí len po hlavnej diaľnici), čo nás aj so vstupným vyšlo menej ako organizovaný výlet z hotela, kde Ti cesta trvá oveľa dlhšie, lebo sa zbierajú turisti z každého hotela. A inak je to výlet na celý deň, toľko tam je zážitkov a atrakcií. Vedľa parku Xcaret je ešte jeden park, kde sú už trochu viacej adrenalínové atrakcie. Tu sme už neboli, lebo nie sme až tak na adrenalínové zážitky. Plus z hotela organizovali ešte aj všelijaké iné výlety. Vychádzali nejak cca 100-150 dolárov na osobu. Ale zase keď ide človek až tak ďaleko, tak na tomto sa už asi šetriť neoplatí.
Odpovedať
@ada12345 no super, jasne, ze nejde o prachy, ked uz ides na taku dovolenku a ako aj ty pises, tak daleko, tak nemozes ist bez penazi a preratavat kazdy cent. chceme si to uzit a mat zazitky, lebo kedze staviame a dufam, ze coskoro budu aj deticky, tak potom sa uz riadne dlho na poriadnu dovolenku nedostaneme :) takze treba vyuzit prilezitost naplno :) dakujem velmi pekne za info, este viac sa na to tesim, ako si mi popisala veci :)
Odpovedať
Profilova fotka
V mexiku jsem jsem nebyla, ale po zkusenostech z Brazilie mi to neda nedodat - pozor na romanticke prochazky na plazi!! Z Ria mam zkusenost, ze na plaze se stahuje nejvice pobudu - proste pocitaji s tim, ze tam jsou nejbohatsi turiste a mam dva zname ktere na plazi skutecne prepadli (nic se jim nestalo - jen sok, vydat penezenku a zlodej odbehl, ale zazitek to pekny neni) Ja pro zmenu vzdy bydlela v beznem centru a cilila jsem se skoro bezpecneji. Samozrejme to neplati pro komlexy, ktere maji plaz hlidanou a za plotem, ale jinak myslim, ze to v mexiku bude stejne
Odpovedať
@frankie2018 jasne, prajem príjemnú dovolenku :-) Inak my sme tam boli začiatkom apríla. Sezóna tam je myslím od novembra do konca apríla, s tým, že cez vianoce a veľkú noc sú drahšie ceny.
Odpovedať
@teeerez Dovolím si trošku oponovať. Rio je veľkomesto, ktoré už samo osebe je označované za dosť nebezpečné. Na Riviera Maya sú pri mori viac menej len hotelové komplexy. Ak nerátam mestá (Cancun, Playa del Carmen), tak na pláži pri hoteloch som nevidela žiadnych domorodcov, len turistov. Plus hotelové komplexy majú vlastnú security. V mestách zase boli policajti na každom rohu. Takže samozrejme obozretní treba byť všade a nechodiť v noci mimo hotelového komplexu, ale určite by som to neprirovnávala k Riu. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ada12345 Jasne, ale dotaz je prave na Cancun
Odpovedať
@ada12345 my sa tam chystame nejak zaciatkom januara alebo na prelome s februarom, este nevieme presne, ale urcite v sezone :) nech nam neprsi a mame krasne pocasie :)
Odpovedať
my sme boli v mexicu na svadobnej ceste tiez..a len oci valim, co sa tu pise o nebezpecnosti.. ano do cancunu sa neodporuca ist v noci sami, ale aj tam sa robia bezne nocne vylety a vylety do barov.. nieje to bohata krajina a je to na nej vidiet, ale mexicania su usmievavy, mily a ochotny..vobec niesu tak otravny ako v turecku, egypte ci tunise... my sme boli v meste sami a ziaden problem.. mesto ako kazde ine:) hej su tam policajti na kazdom kroku, ale oni ziju z turismu, tak si na to davaju pozor.. vylety stoja za to..su fakt skvele..my sme mali mexicanov hovoriach po anglicky, co je skvele..vzdy daju aj nejake pikosky:)) ja by som sa tam hned vratila..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
frankie2018 prispejem aj ja do temy:) My ideme zaciatkom decembra (ako uz vies). Rozpravali sme sa s vela ludmi, co tam boli a pokial nejdes do centralnej alebo severnej casti Mexika tak by som sa "zlocinnosti" neobavala. Treba si davat pozor na vreckovych zlodejov (hlavne na vyletoch) a dokonca mi bolo povedane, ze nemame doverovat ani izbovym trezorom, pokial vam z neho nieco zmizne hotel za to nezodpoveda. Inak moja znama bola v Mexiku v rezorte grand bahia principe, neviem teraz presne v ktorom z tych 5 hotelov, a bola velmi spokojna. Kazdopadne po nasom navrate budem informovat blizsie :) Prijemne pripravy na dovolenku prajem!
Odpovedať
@ada12345 jeej normalne nad tym Mexikom zacnem rozmyslat:) vzdy som sa tam chcela ist pozriet a svadobna cesta je idealna na to:) ak si pamatas kolko Vas cca vysli letenky a ubytko v hoteli? s tymi vyletmi to nie je az taka vysoka suma 100-150 dolarov, to je v pohodke. Kolko dni ste tam stravili?:)
Odpovedať
@lili19 my sme platili 4000 libier na 14 dni, boli sme vsak v najluxusnejsom hoteli, co bol vobec v ponuke, takze sa da v pohode ist aj za 3000, neviem, ake su vsak ceny zo slovenska:)
Odpovedať
aha, cize ste mali pobyt buknuty s cudziny aj s letenkami....to nie je zly napad, my sme vonku teraz tiez tak skusim omrknut tu
Odpovedať
@elucka aha, cize ste mali pobyt buknuty s cudziny aj s letenkami....to nie je zly napad, my sme vonku teraz tiez tak skusim omrknut tu
Odpovedať
@lili19 my zijeme "vonku", ale ked mas tu moznost, tak urcite pozri..v mexicu nieje vizova povinnost, takze mozes ist od hocikadial.. resp. s vizami.. zaplatis, ked odchadzas z mexica, inak len vypises vizovu kartu pri vstupe do krajiny...
Odpovedať
@lili19 ceny si už presne nepamätám Hotely si v pohode popozeraj a porovnaj na www.booking.com. My sme bývali v Catalonia Royal Tulum a boli sme veľmi spokojní. Pobyt sme mali na 10 nocí. Ale my sme si výlet spojili ešte aj s pobytom v USA, takže celkovo bola dovolenka dlhšia :-) Letenky sme kupovali cez www.restplatzboerse.de. Treba ich kúpiť pár mesiacov vopred, aby si mala dobrú cenu. Z Londýna budú letenky do Cancunu podľa mňa ešte lacnejšie ako zo SR.
Odpovedať
@ada12345 dakujem:)
Odpovedať
Profilova fotka
nad mexikom sme uvazovali aj my, no nakoniec vyhral Mauricius...odporucam kazdemu!!! brutalne romanticke miesto a hlavne bezpecne...:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, v Mexiku som zila a pracovala jeden rok, Tulum je naaadherny, aj Playa del Carmen je pekna... teda pred par rokmi to tak bolo:) Ja osobne by som priamo do preplneneho Cancunu nesla. Odvtedy mi kazda ina plaz - v Turecku, Taliansku, snad s vynimkou Sardinie pripada fadna:) Ak je trochu casu, urcite treba pocestovat - nemyslim, si, ze Mexiko ako take je nebezpecne. Zlu povest ma Mexico City, ale primorske turisticke oblasti su podla mna uplne v pohode. Mne sa za ten rok, co som tam zila, nic nestalo - a to som sa casto presuvala do prace skoro rano a aj neskor vecer.... Na stvorkolke v dzungli som nebola, ale v jaskyni s jazierkom (Cenote) ano - je ich tam kopec a su velmi zaujimave, takisto stare pamiatky stoja za navstevu. Krasne, farebne je mesto Guanajuato.. Mexiko je krasne, rozmanite, na svadobnu cestu ako stvorene:)
Odpovedať
Aj my sa chystame do Mexika, mame hotel v Playa del Carmen a uz sa nemozeme dockat :)
Odpovedať
@ada12345 myslim si ze ani v downtowne netreba byt obozretny a uz vobec nie v zone hotelera kde skutocne domorodcu stretnete len akurat ked je zamestnanec... zil som v cancune dva roky a naozaj sa mi tam nic nestalo a ani som nikdy nenadobudol pocit nebezpecia, myslim ze uz praha je 10 krat nebezpecnejsie miesto ako cancun... :) a to som z dlhej chvili zasiel naozaj az do extremnych zakuti stareho mesta kde sa to hemzilo prostitutkami, transvestitami a drogovymi dealermi ale ani tam som sa necitil v neakom ohrozeni.... akurat ze tam mas pocit ze maju vsetci nadchu ked nie si v obraze ale oni sa vlastne potahuju za nos vsetci lebo ti chcu predat kokain :D to som pravda pochopil az neskor... ale inac mexiko, cancun, playa, tulum je raj na zemi a urcite som coskoro spat :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Baby dakujem velmi pekne za tutu stranku a info :) my sme planovali svadobnu cestu po Karibiku ale ja som si nikdy nebola ista, na ostrove ktory ma 60x15 km….co tam….az kym som nenatrafila na Cancun, je to bez viza,nie je to drahe, ma Karibske plaze a je tam co robit…hlavne manzel sa tesi na potapanie,plavanie s delfinmi,ja som skor ten menej vodny typ cloveka,takze mna laka shopping, kultura a plaaaaze :)30.11.2014 sa leti ako bolo budem imformovat a tesim sa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
obnovujem temu, v ktorom mesiaci ste boli a ake ste mali pocasie? bol niekto v juli alebo auguste? dakujeeeem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@susanne08 Ahoj. My sme boli v Mexiku v októbri 2012 a bolo super!! :) Naša najlepšia dovolenka. Počasie sme mali pekné, sem tam obláčik, ale väčšinou sme sa aj potešili, lebo bolo veľmi teplo.. hlavne na výletoch.. Mali sme slovenského delegáta, ktorý tam žije, takže nám porozprával všetko možné o kultúre a histórii aj rozdieloch, ktoré za tie roky postrehol.. bolo to ozaj super :) Boli sme na výletoch Chichen Itzá + kúpanie v cenote a obed.. doteraz spomínam na to jemné bravčové v slivkovej omáčke :D Mňaam, Tulum + Xel-ha, plávanie s korytnačkami :) a vyskúšali sme tam aj plávanie s delfínmi a v X-carete aj plávanie so žralokmi + večerný program.. bolo to úžasné!! Dali sme si k predstaveniu aj večeru a tá bola výborná :) Boli sme aj na výlete na ostrove Isla Contoy, kde nik nežije a môže tam ísť denne max 200 turistov a stálo to za to :) Panenský ostrov, kde je jedna vyhliadka a jedny wcka a prístrešok, kde ti pripravia obed- vyložia to, čo doniesli loďou..(tiež veľmi chutný) :) a kúpanie tam fakt stojí za to :) Odtiaľ sme išli na Isla Mujeres a tam sme ochutnali nápoje z kokosu :) Bývali sme ale na Mayskej riviére, lebo Cancún sa nám zdal moc hlučný, veľký a preplnený.. a myslím, že sme urobili dobre :) Parkrát sme boli sami na výlete v Playa del Carmen ich dopravou.. Taxi colectivo.. stojí to máličko a zaujímavá skúsenosť :) Takže zhrnutie.. odporúčam všetkými 10-timi a kľudne aj ten október.. :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?