Môže nás farár sobášiť aj vonku?

ahojte baby,neviete náhodou,či nás fárar môže zosobášiť vonku, napriek tomu, že môj snúbenec nie je katolík?viem, že sobášiť v kostole nás môže, len neviem, či môže aj vonku... som z nitry. nemáte s tým skúsenosť? ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
pozor, niektori nechcu vo vseobecnosti sobasit vonku, aj ked su obaja katolici, proste preferuju kostol, zalezi od konkretneho farara :-), treba zistit asi priamo u neho
Odpovedať
@dudlko ahoj:)neviem presne ako to je ale co som citala viacere fora, baby pisali ze to nedovoluju ani dvom katolikom, my sme tiez chceli priamo v hotelovej zahrade ale tiez nebol moc zato nas knaz, myslim, ze by sa muselo ist tiez cez povolenie od biskupa a dokym by ti poslal odpoved hmmm no neviem ak mas velku tuzbu tak to skus a napis ako to dopadlo, velmi by ma to zaujimalo ci sa to podarilo:)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, ja to viem tak, ze sobasia iba na posvatenom mieste. Preco je to tak, netusim ....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj my sme mali cirkevny sobas vonku pred kaplnkou, farar pre nas ziskal povolenie od biskupa, lebo na tom mieste sa bezne pocas roka konavaju bohosluzby, cize tym padom biskup nemal s tym absolutne ziaden problem, vraj sa iba pousmial a poprial nam nech nam to dlho vydrzi :-)
Odpovedať
Da sa to vybavit, je to jedno, ci ste obaja katolici alebo jeden nie, ale zavisi to len od ochoty konkretneho knaza, jeho dekana a diecezy. Viem, ze prave kvoli tomu si niektori zohnali "vhodneho" knaza, ktory to vybavil.
Odpovedať
Toto sa nedovoluje a nie preto ze by nebol katolik. Svadba sa robi len na posvatenom mieste, presne ako baby pisu, takze na to radsej zabudni, alebo si spravte civilnu svadbu, tam problem nebude.
Odpovedať
Zuzx ma pravdu, svadba by mala byt len na posvatnom mieste, ale najlepsie bude, ked sa opytas vasho knaza. Ale nie je pravda, ze sa to vynimocne nedovoluje.
Odpovedať
ja som našla slovenskú webovú stránku kde je nevesta vonku na nádvorí a sobáši ju knaz
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som minuly rok fotil cirkevny obrad vonku - areal hotela Chateau Amade - fotky odtial mam aj v galerii tu http://www.mojasvadba-pro.sk/katalog/... resp. na mojich strankach ich je viacej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, ja si tiez pamatam, ze kedysi to cirkev nepripustala, ze to vzdy muselo byt v "bozom chrame" ale asi v tom objavili dobry biznis tak sa tahaju von uz fararikovia, neprekvapilo by ma to 8-)
Odpovedať
my sme mali svadbu v prirode, vonku v altanku, sobasil nas farar, ale evanjelicky. pytal si na to povolenie od biskupa, ktory mu to neodporucil, ale on sa rozhodol, ze si to chce vyskusat a velmi sa mu to pacilo... takze si tiez myslim, ze je to skor na tom, akeho knaza si najdete...
Odpovedať
Profilova fotka
...ved sa hovori, ze boh je vsade - ked tam moze byt on, preco by tam nemohol byt obrad?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@hermia80 my tiež chceme evanjelicky obrad vonku (kedže sme evanjelik a katolicka). mohla by si mi prosím ťa napísať aký bol postup vybavovania, čo bolo treba, prípadne kde vás sobášil? ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Obrad mimo kostola je mozny - treba na to povolenie od diecezneho biskupa. Druhou otazkou je, ci Vam povolenie vyda. A ci bude vobec farar ochotny oddat Vas mimo kostola, kedze donutit ho nemozete.
Odpovedať
presne ako píšu dievčatá, treba sa dohodnúť s farárom :), + keďže tvoj drahý nie je katolík, predpokladám, že bude treba vybaviť aj povolenie pre neho, ak chceš mať sobáš v katolíckom kostole, tam závisí či je iného vierovyznania alebo úplný ateista
Odpovedať
Profilova fotka
Áno
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
prosím Vás ak máte niektorá už skúsenosti že kňaz dovolil sobáš vonku, mohli by ste byt konkrétnejšie a napísať odkiaľ ste ho mali ? jedná sa o kresťanský obrad, evanjelicky nie.. Som rada že som sa z drahým dohodla že budeme mať svadbu na Slovensku,kvôli tomu že ťahať moju celu velkú rodinu lietadlom k moru by bolo moc nákladne a j a ich tam chcem, no a teraz riešim toto.. prosím poradte do kostola ho totiž nedostanem a chcela by som kňaza nie úradníka... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
co ja viem, ziadny knaz, aspon z rimskokatolickej cirkvi, ta vonku nezosobasi, lebo to nieje na posvatenej pode. Sobasit mozu len v kostole ... skoda, lebo obrady vonku maju svoje caro a podla mna Boh je vsade...ale su to ich zakony...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@michala.s ahoj, mozes mi prezradit v akej obci ste mali obrad, ja by som tiez chcela mat sobas vonku. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dudlko ja viem o tom,ze to miesto kde by vas zosobasil by musel knaz najprv posvatit a az tak je mozny na tomto mieste cirkevny sobas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikakoll Ahoj. Obrad bol v Dojci.
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@iwon @dominikakoll @patricia33 my sme mali obrad vonku...opýtali sme sa na to farára, on s tým problém nemal, napísal žiadosť na nadriadených, tí mu to do týždňa schválili a bolo...nemáme žiadne známosti, nikto nechcel žiadne ,,všimné,,, neplatil sa ani žiaden akože poplatok do zvončeka... jediné obmedzenie bolo, že sme mali iba obrad bez omše....ale to nám nevadilo...:-)
Odpovedať
Kocky nedávno som počula také reči, že cirkev vraj uvažuje o tom, že budu povoľovať sobáše aj vonku ale nejako nikde neviem nájsť, že by kvôli niečomu takému rokovali alebo aj dospeli k nejakému záveru....neviete niečo bližšie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@usacik mozes mi prosim povedat kde ste mali obrad? Dakujem:)
Odpovedať
@sara07 ahoj.vieš mi prosím ťa poslať tú stránku?ďakujem
Odpovedať
@suezi nájdi si cez google web stránku peknefoto.sk a špeciálne je to svadba Lenka a Peter, a je to odfotené tak že aj dost z výzodby a celkovo obrad odfotený, velmi pekne to mala Lenka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?