Ktorý kňaz zosobáši veriacu s nepokrsteným v okolí Žiliny?

Znamy sa chce zosobašit v kostole so svojou priatelkou,pretože to je jej želanie a on jej chce vyjst v ustrety,len on je neveriaci a nepokrsteny.Myslite ,že sa najde knaz,ktory ich zosobaši ?Nepoznate nejakeho v okruhu žilina-Bytča-Považska Bystrica ktory to robi?
Odpovedať
Profilova fotka
V dnesnej dobe s tym uz nebyva az taky problem, ale zalezi od knaza. My sa ideme brat v kostole, ja som veriaca, snubenec nepokrsteny a jedine co sme museli spravit je ze snubenec podpisal ze mi nebude branit deti vychovavat v krestanskej viere..musia nam udelit tzv.dispenz, aby sme sa mohli v kostole vziat. Treba sa ist opytat na faru, ci ich zosobasia a ked nie, skusit ineho knaza
Odpovedať
Profilova fotka
@bielybenny Aj my sa tak sobasime. Ja som neveriaca, ale pokrstena. Aj to sa sobasi na vynimku. Nam to trvalo 2 mesiace, kym farar akceptoval, ze ja si ziadne prijimanie a ani birmovku pred svadbou robit nebudem (ani v buducnosti). Moj nastavajuci je veriaci a chce mat obrad v kostole. To je dovod na sobas v kostole. Veriaci ma pravo byt oddany v kostole a zit podla pravidiel viery! Ked partner veriaceho nesplna poziadavky cirkvi, sobasi sa na vynimku. To musi napisat farar ziadostt, ze chce zosobasit takyto par a posle to na podpis, myslim, ze arcibiskupovi (vyssiemu cirkevnemu predstavitelovi.
Odpovedať
@mishka18 @janajag dakujem,skusim sa opytat u nas,ale skor nie,nechce knaz sobašit taketo pary.ženich je nepokrsteny a neveriaci a ani si nechce nič robit-sviatosti,ale bude akceptovat vychovu deti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?