Je povolený cirkevný sobáš mimo kostola?

Ahojte, prosím Vás, stretol sa niekto s cirkevným sobášom mimo kostola? Povoľuje to niektorá cirkev, napr. baptistická alebo apoštolská? Nie katolícka. Konkrétne obrad by sa konal v záhrade. Ďakujem za odpovede :)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci nie starokatolici, alebo staroslovenska alebo take nieco, lebo viem, ze omsu mali raz v kancelarii.... ale mozno sa mylim a hovorim blbost... O:)
Odpovedať
samozrejme ze sa to da, zalezi ako sa dohodnes s pastorom :)
Odpovedať
Katolicky knaz mimo kostola nezosobasi, uz som sa na to pytala :(
Odpovedať
ja som bola v čechách na cirkevnom obrade mimo kostola ale už si nepamätám ci evanjel alebo katolic. Boli sme však mimo kostola kde doviezli farára a obrad sa mohol začať. bolo to veľmi pekné
Odpovedať
knaz zosobasi vsade,kde to je posvatene,takze kaplnka,kostol...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Zosobasia ta aj mimo kostola, ale miesto sobasu musi byt vysvatene, cize pri kaplnke niekde za dedinou, alebo na nejakych putnickych miestach, kde sa konavaju sobase by nemali mat problem, ale samozrejme ak je knaz idiot, tak inde ako v kostole nie
Odpovedať
@michala.s tiez by si sa takto nemusela vyjadrovat o kňazoch ...
Odpovedať
Neviem ako to ma katolicka cirkev, ale cirkvi ako Baptisticka, Cirkev bratska a podobne tam by to nemal byt problem mat inde ako v modlitebni (tak oni nazvyju svoj "kostol").
Odpovedať
@domininka nás bude sobášiť kazateľ z Cirkvi Bratskej a nemá problém sobášiť vonku :) len sa treba dohodnúť :)
Odpovedať
ze vas podla mna je to mozne, lebo nas byvaly farar, mlady "chalan" teraz isiel do Smolenic a on sobasi aj na zamku Smolenickom.
Odpovedať
Ahojte, tak to záleží od každej Cirkvi. Podľa rodinného práva sa manželstvo uzatvára V KOSTOLE alebo na inom VHODNOM mieste určenom vnútornými predpismi cirkvi alebo náboženskej spoločnosti na náboženské obrady alebo náboženské uúkony. Čize v rímsko katolíckej Cirkvi to znamená v kostole, alebo na inom vysvetenom mieste alebo kaplnke, čiže ak je na Smolenickom zámku nejaká kaplnka, tak môže byť aj tam :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja mam skusenost ze to zavysi od farara. zazila som krestansku svadbu aj mimo kostola v prirode (pri potociku v jednej krasnej topolovej aleji) - tam mali farara co pozna rodinu nevesty dlhe roky. takze je to individualne. ak mas nejakeho snameho, tak dohodni s snim. a su aj rozne pekne miesta mimo kostol povazovane za "nabozenske", napr. Marianka kde je kaplnka alebo Lurdska jaskyna.
Odpovedať
Ahojte. A neviete ako je to s evanjelickymi knazmi? Ja planujem tiez svadbu vonku no som katolicka. Priatel je ale evanjelik hoci teda do kostola nechodi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?