Zásnubný prsteň -uprava a nosenie

Zdravím poprosím vás o radu. Ide o to ako ste riešili zásnubný prsteň. Mne je ten môj na prstenníku ľavej ruky veľmi veľký, bojím sa že ho stratím. Zasa na pravej ruke celkom sedí. Ide o to že je to prsteň vykladaný briliantami. Síce v zlatníctve povedali drahému že nie je problém zmenšiť no mám obavy keďže je to zásah aby sa kamienky časom neuvolnili. Tak sa neviem rozhodnúť či ho nechať tak keďže po svadbe by som ho chcela nosiť na pravej ruke alebo zmenšiť. Prsteň bol kupovaný cez e-shop izlato. Nemáte niektorá skúsenosti s výmenou za menší ? Tým že mi je veľký ho ani nenosím. Ďakujem za každú radu .
Odpovedať
Profilova fotka
Zmensovanie prstena je uplne bezny ukon. Ja mam tiez zmensovany zasnubny prsten. Avsak nedavali sme ho zmensit v beznom zlatnictve. Zmensoval ho zlatnik, ktory ho aj na mieru vyrabal. Isto by ho ozaj sikovny zlatnik vedel zmensit bez poskodenia. Mate kamienky pozdlz celej obruce prstena? Vzadnej cati (od dlane) nemate ani len kusok plochy bez kamienkov?
Odpovedať
Ak ho chcete nosiť na prsteniku aj po svadbe a je vám tesný dala by som zmenšiť, ak je to možné vzhľadom aj na typ osadenia kamienkov. Iba ak by bol dobry napr. na prostrednom prste tak by som mozno ani nedala zmensovat a nosila ho tam. Ja som si dávala zmenšiť nakolko na prsteniku mi bol velky a na prostrednom mi bol zase maly 😄 ale spravili to tak ze o tom ani neviem teda ze to ani nevidím no kupovaný bol v kamennom zlatnictve tam ho aj ich zlatnik zmenšoval.
Odpovedať
@klaudif Kamienky sú na prednej strane teda akoby hore. Viem že je tu možnosť zmenšiť ho. No vždy to bude zásah do ,,tela'' prsteňa čo veľa zlatnikov neodporúča.
Odpovedať
@smoona Skôr mi je veľký a to poriadne. Ak otvorím dlaň a trochu ňou potrasiem spadne. Ono tie moje prsty sú každý iný 🤦🏼‍♀️ Na ľavý prstenník je obrovský a padá mi, na prostredníku sedí akoby bol vyrobený naň. Zasa na pravej ruke mám silnejšie kĺby keďže je to dominantná ruka. Tam už sedí o niečo lepšie keďže ho kĺb nepustí. Skôr stojím pred dilemou. Veľmi by som ho chcela nosiť ako sa má na prstenníku ľavej ruky. Ibaže ak ho vymením za menší budem ho môcť po svadbe nosiť iba na prstennikoch jednej alebo druhej ruky. Inde ho už iste nedám, keďže kĺby nepustia. A tak sa neviem rozhodnúť čo robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Daj si ho na prst, na ktory ti sedi. Mozno casom priberies, schudnes alebo neviem a bude ti pasovat zase na iny prst. Nedavala by som ho upravovat, pokial ho mas ako nosit.
Odpovedať
Ale veď prečo by si ho nemohla dať upraviť? Robí sa to úplne bežne a aspoň jej bude pekne krásne na prste sedieť a aj ho vynosí. Nebude jej niekde v šuflíku zapadať prachom zbytočne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od slivocka10:

Ale veď prečo by si ho nemohla dať upraviť? Robí …
@slivocka10 tak ja som to pochopila, ze da sa nosit aj bez upravy, ale nie na tom prste, ako by chcela.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to na tebe, ak sa bojis samotnej upravy, tak ho nos na druhej ruke. Ako je to podla mna jedno. No co sa tyka upravy, ako ja by osm nemala strach, je to v celki bezny ukon
Odpovedať
uplne v pohode si ho daj spravit, rozhodne neolutujes, ze si tak urobila 😊 teraz uz to ozaj robi takmer kazde zlatnictvo. ak ti mozem poradit, ja mam vybornu skusenost s 3D zlatnictvom, tam ti to spravia kvalitne a hlavne ochotne 😀
Odpovedať
Ďakujem za všetky vaše odpovede 🙂 tak som ho dala zmenšiť. V zlatníctve mali veľmi príjemný prístup už len počkať na výsledok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?