Svadobná košeľa. Aká má byť? Vesta musí byť?

poradte prosím, svadobná košeľa musí byť nejaká špeciálna, alebo stačí klasická biela, ktorú partner nosí na plesy? a vesta musí byť?
Odpovedať
1
2
mala by byt troska slavnostnejsia podla mna,ved aj nevesta je cela krasna,tak aj zenich by sa mal citit ako na svojej svadbe,nielen nevestinej.
Odpovedať
Chod do nejakeho salonu, tam Ti poradia, mne tak tiez poradili ;-)
Odpovedať
dík, ale myslela som či musí byť zvláštna nejako strihovo
Odpovedať
Profilova fotka
fany :-) - nepíšeš, aký bude mať ženích oblek..strih košele by mal ladiť so štýlom obleku nie? Ak má tvoja polovička klasický slávnostný oblek, tak myslím, že klasická košeľa by bola OK-ale vsadila by som určite na kvalitu..no a samozrejme dá sa vybrať aj slávnostnejšia verzia (kvalita materiálu, strih, ozdobnejšie detaily)..len v obchodoch - no možno ako kde - ich nie vždy majú veľa na výber. My sme mali šitú košeľu aj oblek, mali sme dosť presnú predstavu, takže sme nemuseli zháňať po obchodoch.
Odpovedať
Fany stih kosele podla mna neni zvlastny - len sa zvyknu pouzit manzetove gombiky a nie kosela s obycajnymi...A mala by ladit k obleku a hlavne k tvojim satam ;-)
Odpovedať
ďakujem, to mi je jasné, že musí ladiť, ženích bude mať tmavý oblek a ja biele šaty
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som, čo sa strihu košele týka myslela napr. typ goliera a aj zapínanie môže byť rôzne ;-), môže byť aj vyšívaná, zámikovaná, rôzne vypracované partie..a tak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme kupili normalnu koselu taku ako inokedy ( samozrejme nie zasa neaku uplne sitovu - v poluse) farebne sme ju volili koli drahemu taku farebnu lebo v bielej a kremovej nevyzeral moc dobre..... a oblek a aj vestu mal cierne, vid foto :-D samozrejme ja som mala kyticu zladenu k jeho obleceniu :-D http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
cappy, ďakujem, pôjdeme do obchodov a dáme si poradiť
Odpovedať
Baby ja mam taky problem, mne sa zda, ze drahemu je svad. kosela velka - akoze je mu dobra, ale velke su mu rukavy... ako keby boli dlhe, sice dlhe nie su, ale medzi ramenom a zapastim to vyzera byt, ze je mu to velke... Neviem, ci ste z toho nieco pochopili, neviem to tak opisat... Moze sa take nieco stat? Ako ked robia strihy kosiel napr. na predlzeny driek a tak... "Svokra" hovori, ze to ma normalne, ale mne sa to nejak nezda... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
zicherka: my sme dali skracovať v Auparku ;-) Tiež len kúsok, asi 5 cm, ale hneď to vyzeralo inak... 8-)
Odpovedať
Mad: Rukavy ste dali skratit? A tu koselu ste tam kupovali? Lebo my sme ju kupili v Trencine...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
zicherka: to je oprava odevov, tam sa nedá kúpiť, neviem, kde sme ju kúpili, ale tuším vo svadobnom salóne... rpsto sme tam nakráčali a oni nám to skrátili... len to dlhšie trvá, lebo toto nerobia radi, takže vybavujú všeličo radšej.... tuším po týždni to drahý mal. ;-)
Odpovedať
No tak to by bolo nacase tam uz zajst... Len najskor musim presvedcit draheho... :-|
Odpovedať
fany: u nás musí mať ženích košelu - takú z drahších - čiže na chrbte zvisle prestrihnutú. A musí ju kúpiť nevesta. No, teda nič nemusí.....len je taký zvyk.
Odpovedať
zicherka. Zalezi od toho, kde ste kupovali koselu. Lebo napriklad Alan Delon ma rukavy o par cm dlhsie ako je bezny strih. Moj drahy potrebuje predlzene rukavy a kosela od Alana Delona mu je akurat aj v normalnom cisle. Mozno aj ine obchody maju takto netypicky site rukavy. Zaver: Mas pravdu, je mozne, ze kosela je ink sita.
Odpovedať
My sme to kupovali v PAVLECHu v Trencine... Vsade siju inak... Raz som kupila otcovi koselu (akoze normalnu), a mala predlzeny driek... To bolo zas na Obchodnej... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
baby, kde v BA, ktorom salone maju take ze dobre svad.kosele+svad. vesta +kravata? Je dost tazke dotiahnut moju polovicku do obchodov a tak by som to chcela vybavit naraz vsetko v jednom obchode :-N Dik
Odpovedať
Ahoj dámy, hľadám krémovú, či smotanovú košeľu pre drahého, čo asi nebude až taký problém, ale kde kúpim zlatistú kravatu, poraďte niektorá, ak ste ju videli. Ď
Odpovedať
Katie, kremove kosele aj zlatiste kravaty maju v svadobnom salone Nicol ale neviem za aku cenu :-D :-D My sme tam drahemu kupovali len koselu ale na manzetove gombiky - ta stala tusim 1500 Sk...Bez manzetovych gombikov boli lacnejsie ;-)
Odpovedať
Vďaka Lubi, Aj ja chcem kúpiť takú na manžetové gombíky a samozrejme k tomu manžetové gombíky, ale čo tá kravata? Veľmi nechcem takú nariasenú ozdobnú, ale klasickú krémovú so zlatistým nádychom o nieč tmavšiu ako košeľa. Manžetové gombíky ste tiež kupovali v Nicol? Mmochodom, bola si fakt krásna a tvoja kytica ma inšpirovala... :-)
Odpovedať
No v Nicole maju aj obycajne kravaty - aspon v auparku som ich videla. Aj kremove aj zlatiste. ;-) Manzetove gombiky sme kupili v Pierre Carden. Dakujem za pochvalu :-) :-) :-) Kytica je z Orchidei ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, zhruba v akych cenovych relaciach sa pohybuju taketo kosele? Tak ako Lubkamik pisala - okolo tych 1500?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte nevesty..vidim,ze sa asi bude hodit aj skusenost zenicha:-) tak som tu... Ak mozem neveste poradit urcite na svadbu ide kazda kosela ci uz s klasickym golierom,alebo len s koncekami ohnutymi nadol,ale klasickejsie su klasicke goliere. Co vsak mozem odporucit su manzetove rukavy,ktore dodvaju zenichovy eleganciu a su velmi pekne pri pohlade na fotky,ked rukavy nie su schovane v rukavoch saka...co sa cien tyka,zial nemam ponatia kolko stoja na slovensku..tu v Nemecku stoja prakticky svadobne kosele take trosku kvalitnejsie okolo 70 EUR....na slovensku,ale budu urcite lacnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
ceny sa pohybuju od 690 vyssie, vela zavisi od zlozenia resp.pomeru bavlny vs PE
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja mam prosbu na vas: ked budem mat maslove (smotanove, ivory) saty, priatel kravatu podobnej farby, co s koselou? musi byt v tone alebo moze byt biela? ake mate skusenosti a triky? dakujem 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam taku otazocku ku koseli :-| myslite, ze by bolo velke fau paux, keby mal zenich koselu s kratkym rukavom? =-)
Odpovedať
tulipanik kuk http://www.mojasvadba.sk/forum/index....
Odpovedať
Profilova fotka
emjee dakujem velmi pekne :-) tak som zistila, ze by to teda bolo riadne fau paux :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, zhaname s drahym svadobnu koselu, farba sampanska, resp. slonovinova kost, predlzene (drahy ma dlhe ruky) a manzetove rukavy. Obehali sme par obchodov, ale zatial bezuspesne, bud nemali pozadovany odtien, alebo boli kratke rukavy. Viete mi poradit, kde maju dobry vyber kosiel? Daju sa kosele zohnat aj v svadobnych salonoch? AK ano, v akej cene sa pohybuju?? Dakujem za radu - ide o bratislavu, prip. blizke okolie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?