Svadba narýchlo. Poraďte miesto v Bratislave a okolí

Profilova fotka
Ahojte kočky :-) S drahým sme sa rozhodli, že 15.9 chceme svadbu.. (obaja sme 15 narodení, 15 sme sa zoznamili..) Viem, že je to čoskoro.. a veľa času nemáme, preto by som chcela poprosiť niekoho skúseného, kto mi vie poradiť, že sa má najskôr vybavovať.. Aký je priebeh príprav, na čo sa nesmie zabudnúť a podobne? zatiaľ máme "zajdednaný" kostolík (Modrý kostolík, aj keď som si dnes čítala fórum.. a mám zmiešané pocity) a chceme mať cca 30-40 ľudí.. s miestom na tancovanie buď v BA alebo blízkom okolí cca 20 km.. Nevie o niečom fajn? zatial som obvolala Galbov Mlyn, niečo v Šamoríne, Veľká Paka, Kamilu a jasne že je všetko full.. Som sa rozpísala.. Dúfam, že sa tu nájde dobrá dušička, ktorá mi pomôže.. na oplátku môžem pomôcť.. napr. vo fitku alebo s chudnutím :-D ďakujeeem a pekný deň všetkým
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj tweetinka, nechces tu svadbu nahodou 15.9.2008? Lebo spamätat ste sa mali aspon 1/2 roka dopredu, aj to je uz na salu neskoro. Vsetci dobri dodavatelia su urcite obsadeni, takze pokial nechcete svadbu len so svedkami, tak to nechajte na buduci rok.
Odpovedať
Ahoj tweetinka, neboj sa, za mesiac sa to dá stihnúť. Boli tu aj baby,ktoré to stihli aj za 2 týždne a menej. Hlavné je mať vybavený kostol a sálu. So sálou ti ja nepomôžem,lebo som z KE.Ale ak je všetko obsadené skús napr.nejaké jedálne alebo nejaké stredné školy - my máme napr. na učilišti.A výjde to podstatne lacnejšie. Keď máš tieto 2 veci zaobstarané - kostol a sálu,tak ostatné už zvládneš. Samozrejme,že ako tretie najdôležitejšie čo treba vybaviť sú šaty. ďalej treba: absolvovanie predsvadobnej náuky - treba sa dohodnúť na fare - zaobstarať krstné listy - vypísať papier na matrike Oznámenia - ja som si robila sama,ak dávaš robiť tak 2-3 týždne dopredu dj,kameraman,fotograf účes,make up,nechty Koláče šaty na rédový Obrúčky - my sme čakali 3 týždne,ale niekde sa čaká len 7 dní Oblek pre ženícha - kúpa - požičanie bižutéria Kytica - stačí 7 dní pred svadbou Výzdoba miestnosti - buď sama alebo cez agentúru Svad.poháre výzdoba na auto spodné prádlo :o) topánky alkohol malinovky,slané pečivo, ovocie - to stačí aj 3 -2 dni pred svadbou
Odpovedať
Ahoj tweetinka, neboj sa, za mesiac sa to dá stihnúť. Boli tu aj baby,ktoré to stihli aj za 2 týždne a menej. Hlavné je mať vybavený kostol a sálu. So sálou ti ja nepomôžem,lebo som z KE.Ale ak je všetko obsadené skús napr.nejaké jedálne alebo nejaké stredné školy - my máme napr. na učilišti.A výjde to podstatne lacnejšie. Keď máš tieto 2 veci zaobstarané - kostol a sálu,tak ostatné už zvládneš. Samozrejme,že ako tretie najdôležitejšie čo treba vybaviť sú šaty. ďalej treba: absolvovanie predsvadobnej náuky - treba sa dohodnúť na fare - zaobstarať krstné listy - vypísať papier na matrike Oznámenia - ja som si robila sama,ak dávaš robiť tak 2-3 týždne dopredu dj,kameraman,fotograf účes,make up,nechty Koláče šaty na rédový Obrúčky - my sme čakali 3 týždne,ale niekde sa čaká len 7 dní Oblek pre ženícha - kúpa - požičanie bižutéria Kytica - stačí 7 dní pred svadbou Výzdoba miestnosti - buď sama alebo cez agentúru Svad.poháre výzdoba na auto spodné prádlo :o) topánky alkohol malinovky,slané pečivo, ovocie - to stačí aj 3 -2 dni pred svadbou Dúfam,že som na nič nezabudla.
Odpovedať
Pozerám,že mi to odoslalo 2 krát. ]-( Neboj sa všetko sa dá stihnúť,len s tým musíš už začať. A hlavne zobrať telefón a volať, volať, volať...Alebo chodiť , chodiť, chodiť...Držím palce. Ak ti môžem ešte nejako pomôcť pošli mi IP.
Odpovedať
Profilova fotka
jeeej, si zlatulinka :-) ďakujem za bleskovu odpoveď.. určite napíšem IP :-D Vytlačím si to.. pripíšem si fotografa a asi aj kameramana :-) a budem si odfajkávať ;-) a ďakujem za povzbudenie, že sa to dá stihnúť.. lebo čo som dnes čítala, tak veľa kočiek si pripravuje svadbu aj viac ako rok dopredu..
Odpovedať
Profilova fotka
jana 87: Tento september chceme svadbu.. Obsadené sú asi len tie "vychytávky".. čo som si aj potvrdila.. Mám zatiaľ dve veľmi pekné miesta (síce sú dosť drahé.. čo mi vadí).. ale určite dooosť zaujímave a asi nezabudnuteľné.. ale zatiaľ váham-e (skrz cenu..) pekný deň
Odpovedať
to máš pravdu, že veľa kočiek chystá svadbu aj rok dopredu - aj dva. ja som sa začala s priateľom baviť o svadbe v januári ale s prípravami sme začali asi tak marec - apríl.Ale nevenovali sme sa im neviem ako intenzívne,pretože som mala ešte aj štátnice. Kamoška to stihla za 3 mesiace. Všetko záleží od toho,čo všetko chceš mať na svadbe a v akej cenovej kategórii. Ale určite sa to dá stihnúť. neverím tomu,že všetci kameramani, fotografi a dj-ovia budú už obsadení . A rovnako aj sály. Veď nechcete mať 7.7. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tweetinka, stihnúť sa to dá, ale musíš sa poponáhľať a ako písala terina najskôr si zožeň tú miestnosť na hostinu a potom šaty. ostatné sa dá v pohode stihnúť. miestnosť ti ani ja neporadím, veľmi totiž záleží od tvojej predstavy (či niečo "lepšie", alebo ti na tom až tak nezáleží). a neboj sa, nie každý svadbu plánuje rok dopredu ;-) . my sme sa s drahým dohodli na dátume svadby asi 5 mesiacov pred plánovaným termínom. ale s vybavovačkami sme sa nejak nenáhlili. najprv bol kostol a miesto na svadobnú hostinu (no je pravda, že toto sme mali 4,5 mesiaca pred termínom). ale veľa vecí som začala zháňať až teraz a pohoda (mimochodom, tiež mám svadbu 15.09. ;-) ). veľa šťastia
Odpovedať
urcite to stihnes..nezabudni ale aj na matriku.. ja som z tych,co planuju dlho dopredu..idem totiz do zahranicia a viem,ze do svadby pridem tak 4krat..max ak by som bola tu,tak max polroka by som planovala..ak nie menej..
Odpovedať
Ahoj tweetinka! A nechcete mat svadbu 15.8.? Viem, ze je volne v PTK Echo. Je to tam super a skvela prevadzkarka, ktora Ti ochotne pomoze aj s ostatnymo dodavatelmi... Inak vela stastia!
Odpovedať
ak ti mozem poradit, klikni na svadobny planovac, tam mas takmer vsetko:-)
Odpovedať
tweetinka - da sa to stihnut,toje jasne ;-) kyticu co som sa aspon ja pytala,treba objednat tak mesiac dopredu,co by si stihala ;-) oznamenia to tiez.. nieje problem.. a sala.. skusala si Hotel Bonbon v Dunajskej Strede?? je to sice trosku dalej,ale je to super hotelik a mozno ze by mali este volne.. skus :) a inak v Samorine si co skusala? lebo v Cilistove je jeden Hotel - Kormoran.. tam maju tiez plne?? vyskusaj.. odporucam ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
yo a topanocky,saty atd uz mas???
Odpovedať
ups -saty su najmensi problem ;-)
Odpovedať
a mam aj kontakt na fajn fotografa a ak by si chcela aj daco s nechtami,aj s tym ti viem pomoct ;-)
Odpovedať
ahoj tweet, ak chces ja ti viem poradit dve miesta..jedno je mimo ba a druhe je v ba, ak mas zaujem napis IP:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kočenky, nestiham všetkym odpisať naraz. Ale som veeeelmi rada, že som sem zabludila a že je tu tooolko vela dobrych dušičiek, čo sa snažia pomôcť :-) :-) :-) ĎAKUJEEEEM :-) Dnes sme si boli pozrieť ďalšie miesto :-) vyzerá to tam veeeľmi pekne :-) aspoň s polovičkou sa nám tam veľmi páčilo :-) ešte máme rande s prevádzkarom a uvidíme, či pre ktoré sa rozhodneme. Len ma nehrešte :) do konca týždňa si vyberieme snáď určite ;-) 15.8 nechceme mať, lebo to budem mať narodky a nechcem mať svadbu aj narky v jeden deň. :-) to by som mala menej darčekov (sa neoplatí :-p ) Ďakujem za ten plánovač :-) Inak.. oznamká je aká bežná cena? taký priemer?.. a v okolí Šamorína som obvolala.. hm.. ak by som si to pamatala - je to tu na tejto stranke.. Je to vo Veľkej Pake a ešte jedno. A ešte aj penzion Tornyos.. tam ideme v stredu Na ten hotel Bonbon - kamaratka tam chodi a nevie si to vynachvaliť, len je to už dosť ďaleko.. Moja strana bude cestovať zo Šale, priateľova z Trnavy.. a nechceme ich až tak ďaleko povláčiť :-) šaty a topky si chcem kúpiť a keď nie, vraj stačí občas prísť aj v ten týždeň do požičovne a niečo sa nájde. Našťastie nemám vybraté, že aké chcem šaty, takže budem spokojná čo mi sadne aa čo sa ma vybaviť na matrike?.. to v mieste trvaleho bydliska? (ďakujem za odpoveď) Katmi, ak môžeš, dáš mi kontakt na fotografa? ďakujem. :-) Želám Vám kočky suuuper vybavovanie a pekné predsvadobné obdobie :-) (ja som sa na neho netešila, ale začína sa mi páčiť - aspoň zatiaľ :-) ) UPS - kde mas Ty svadbu? a uz mas viac menej vybavene vecicky?
Odpovedať
co sa tyka oznamok,tak je tu v katalogu nejaky ten zoznam..ja som nasla na pamas.sk a su za dobru cenu..myslim,ze od nejakych 9korun..a to si vacsina svadobiek dava robit k nim oznamka..takze sa kludne pozri a mozno si aj vyberies..cena zavisi od toho,aku mas predstavu.. s matrikou moc neviem..ale zrejme tam,kde bude svadba..teda obrad..ale nie som si ista..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme matriku vybavovali v mieste bydliska mojho - nakolko sobas mame cirkevny, tak sme aj papier tahali z matriky u nas v dedine ;-) udajne sa to robi v mieste konania sobasa, takze ak je to u teba, vyberte sa na matriku u vas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tweetinka: pokiaľ viem, tak je potrebné ísť na matriku v tom meste (obci), kde bude obrad. práve zháňam na nete oznamká a tie, čo sa mi pozdávajú vyjdú okola 30 Sk/ks. Koľko ťa budú stáť záleží samozrejme od toho koľko ich potrebuješ, ale toto je myslím taká priemerná cena. Ešte k tomu treba prirátať zhruba 300 Sk (to je pevná čiastka za vytvorenie grafického návrhu alebo také niečo). Ten penzión Tornyos je pekný ;-) a aby som nezabudla - my máme svadbu vo Zvolene :-). vybaveného už máme dosť, ale ako som písala vyššie v podstate sme tak vážnejšie začali zháňať veci len teraz (no lepšie povedané asi tak pred 3 týždňami). ešte nám chýbajú tie oznamká (ale to objednáme tento týždeň), dohodnúť menu a rezervovať izby, bižu, vesta a topánky pre drahého, zajednať kyticu. Myslím, že to je všetko ;-)
Odpovedať
zacni nasledujucim povinnym citanim ;-) http://www.mojasvadba.sk/article/ako-... http://www.mojasvadba.sk/my/todo.php potom prestuduj temy, ktore sa tykaju tvojho datumu a tvojho okresu kde bude svadba (najdes cez vyhladavac, docasne cez google.sk ak zadas napr. september site:mojasvadba.sk vypluje ti toto: http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... ) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tweetinka, neboj, v pohode sa da stihnut zariadenie vasej svadbicky ;-) My sme si vybrali termin v decembri, vtedy sme zariadili matriku a zacali sme hladat salu. Potom boli Vianoce, tak som len zbierala inspiracie a po sviatkoch sme sa pustili do vybavovania, ktore nebolo moc intenzivne. Niektore veci sme museli riesit dost dlho a vybavovat na 2-krat. Aspon budes mat okolo svadby menej stresu, lebo ja som mala pocit, ze cim viac casu, tym sa viac vymysla. Tak vela stastia a nech sa Ti dari vsetko zariadit ;-)
Odpovedať
tweetinka - no ziadost o uzavretie manzelstva sa spisuje v mieste trvaleho bydliska jedneho zo snubencov.. cize bud v mieste trv.bydliska tvojho alebo jeho ;-) fotografa posielam IP :-)
Odpovedať
Profilova fotka
katmi, mi sme si podávali žiadosť na matrike v meste, kde bude obrad (ani jeden z nás tam nemá trvalé bydlisko) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to: tweetinka.co pozri IP odo mna - tip na miesto svadby
Odpovedať
gaia - ja som jej poslala fotografa ;-) ups - ano aj to sa da.. ale za to sa myslim plati.. ;-) inak to je aj podla zakona v mieste trvaleho bydliska jedneho zo snubencov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
katmi, neviem ako je to podľa zákona, píšem len z vlastnej skúsenosti ;-) . a zatiaľ od nás nikto nepýtal žiaden poplatok. možno pri vydaní sobášneho listu budú niečo chcieť...
Odpovedať
ups - Ak chce mať občan sobáš na inom matričnom úrade ako prislušnom podľa trvalého bydiska (delegovanie sobáša) 700,- Sk.. toto som nasla... takze mali by ste platit.. ;-)
Odpovedať
dokonca - Konanie sobášneho obradu na ktoromkoľvek vhodnom mieste 5 000,- Sk ;-)
Odpovedať
ale poplatky sa mozu lisit v zavislosti od mestskej casti... len viem,ze to delegovanie by malo byt za rovnaky poplatok..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?