Sporiť si na svadbu. Romantika verzus tvrdá realita

Profilova fotka
Každá nevesta túži po jedinečnej svadbe. Uskutočniť vlastné sny je niekedy finančne náročné. Stáva sa, že ak niekto dáva peniaze, chce aj rozhodovať o tom, ako budú použité. Tým sa skutočnosť môže veľmi líšiť od našich snov. Jednou z možností je našetriť si na svadbu sama. Myslíte si, že sa to dá?
Profilova fotka
da :) my si platime da sa povedat vsetko sami :)
Profilova fotka
samozrejme áno, ako inak by dnes ludia fungovali?? podľa seba aj známych viem že do úveru idú ked sa to naozaj už inak nedá :-|
Profilova fotka
dá sa keď sa chce, keď sme sa rozhodli, že chceme svadbu začali sme sa na ňu pripravovať, keďže si mienime a chceme všetko platiť sami .... takže jednoznačne sa to dá pokiaľ niekto nezarába miliony :-) trvá to trošku dlhšie ale ide to 8-)
Profilova fotka
ja som zacala pripravovat svadbu len teraz o rok sa bude konat takze este len setrime na najhlavnejsie veci ale vyzera ze to zvladneme pekne sami.. :)
my si platíme tiež sami... museli sme to o rok preložiť, použieme peniaze čo sme si šporili na stavebnom keďže končí a spolu už bývame
Ja si tiez musim nasetrit sama.Moja mama by to neutiahla.Co uz..Ked sa kazdy mesiac pomaly odklada tak sa to da.. :-)
Profilova fotka
Setrime kazdy mesiac ,zatial postupne kupujeme a platime ,uvidime ci nam to vsetko vyjde :)
Profilova fotka
Ak má byť svadba taká, akú sme si ju vysnívali, dá väčšinou peňaženke dosť zabrať. Ale čo neurobíme pre tento náš deň, o ktorom väčšina sníva od detstva ;) Šetríte si na bežných účtoch alebo na sporiacich účtoch? Či nejako inak?
my sme sa v januari rozhodli ze sa ideme zaciatkom maja brat, tak sme na to mali presne 4 vyplaty :-) nieco sme mali nasetrene, s par drobnostami prispeli rodicia a pribuzni, a cely spas nas vysliel okolo 2500 eur, so vsetkym, so satami, dopravou, suborom, vyvolanim fotiek, no proste vsetko do spendlika...a mali sme 40-50 ludi (a to nam este ostalo pitie asi za 80e) povodny rozpocet bol 2000 eur, ale potom este rodicia vymysleli par veci ktore sme povodne nechceli a ani by sme ich neplatili (vyzdoba obradnej miestnosti za 100e, zakusky na pondelok do prace pre nas aj rodicov... 100e ....atd.) takze zratane a podskrtnute, menej ako 2500e - a bolo to skvele, stalo zato a kludne by som si to zopakovala
My si tiez svadbu financujeme sami. Cela "sranda" nas vyjde na vyse 9.000 eur. Mali sme nasetrene na "neurcite vydavky", do toho sme sa rozhodli pre svadbu, takze peniaze isli tam. Od rodicov nam neprislo fer brat peniaze, ked si vieme pomoct sami. Uver na svadbu by som si nikdy nebrala.
Profilova fotka
@pabk_eva mozno to vyznie smiesne ,ale hadzeme doma do kasicky :D uz sa nam to osvedcilo minuly rok,kupili sme si za peniazky letenky na dovolenku,a tento rok sme tam nahadzali 690eur za 3 mesiace,mozme ich kedykolvek vybrat,takze je to pohodlnejsie ,ked je nieco surne .
@lucidlo ja tiež keď šporím tak do šporničky alebo obálky...
Článok sa načítava...
urcite sa to da. ale nebolo by ti luto potom tie peniaze len tak minut za 1 noc?
Profilova fotka
@kacenka_1 je to super vec :)
@anglicanka1981 mne nie..... ja sa tesim na svadbu a v dnesnej dobe som ochotna vyhodit peniaze za to aby som bola spokojna a stastna.... (ty co tak svadbu neberu ani za nu tolko nedaju ...)
@pabk_eva ked sporim, tak na sporiacom ucte, urcite nedrzim zbytocne velku sumu na beznom ucte. A tiez ako tu uz pisali nadomnou, mame prasiatko na "zbytocne" dvojeurovky, ktore ked sa naplni, tak si nieco pekne kupime.
Profilova fotka
Niekedy sa človek ani nenazdá a už má v prasiatku našetrenú peknú sumu :) Hlavne, odkedy máme eurá. Keď mám našetrenú väčšiu sumu a chcem mať peniaze poruke, ak by som ich náhodou potrebovala, ukladám ich na sporiaci účet. Sú na ňom vo väčšom bezpečí ako doma, mám ich k dispozícii, keby niečo, a pritom sa mi aj zhodnotia. Napr. pri sume 1 000 € a úroku 2,5 % to za rok spraví niečo cez 20 €. Milionára to síce z človeka nespraví, ale ako sa hovorí, babka k babce... :)
@kacenka_1 tak potom jasne. Dolezite je, aby sa obaja zhodli. Ja by som to nepredychala :-) @pabk_eva a poplatky kolko zhltnu?
@pabk_eva mam rovnaku otazku ako @anglicanka1981, ake su poplatky za sporiaci ucet? urok vo vyske 2,5 % je aplikovany automaticky alebo sa tiez lisi v zavislosti od roznych faktorov?
@anglicanka1981 ako aj ja mam urcitu hranicu za ktoru urcite nepojdem, ale chcem si to uzit... naozaj sa tesim... rozpravame sa o tom co kde ako by malo byt... a vsetko chceme spolu vybavovat... tak si to chcem taaaaaaaaaaaak uzit
Profilova fotka
@pabk_eva a este ste zabudli na dan z uroku nie?? takze nakoniec to nebude 20 e :)
Profilova fotka
@monicatko, ďakujem za upozornenie. Zabudla som spomenúť, že 20 € je suma už po zdanení :)
Profilova fotka
@anglicanka1981 stoji to za tie peniaze :))) fakt, a je to raz za život :)))
Profilova fotka
@kacenka_1, @anglicanka1981, @pomme, v Poštovej banke máme 2,5 % na Neviazanom termínovanom vklade. Tento úrok je garantovaný do konca júla. Založenie, vedenie a zrušenie vkladu je zadarmo. Na Neviazaný termínovaný vklad môžete kedykoľvek bezplatne prikladať aj malé sumy - už od 1 €. Úroky sa pripisujú každý deň. V prípade čiastočného výberu sa platí jednorazový poplatok 7 €. Výber celej sumy je bez poplatku. Je to náš najobľúbenejší vkladový produkt :)
@pabk_eva vdaka za odpoved :-)
Profilova fotka
@stansn no v tom lepsom pipade je to len raz za zivot, ale nikdy nemozes vediet... ani moj brat si nemyslel, ze po 4 rokoch za rozvedu s manzelkou... :-|
dá sa, len je v prvom rade mať z čoho šetriť. ...to sa nie vždy dá :-S Ruku na srdce, taká svadba je dosť drahá záležitosť a keĎ sa k tomu ešte pridá, že mladým by bolo aj kdesi bývať, už ani nehovoriac. My sme sa aj kvôli tomuto rozhodli, pretože bojujeme s oboma situáciami, že bude malá svadba. Financovať by sme ju chceli sami, ...nerada by som zaťažovala mojich rodičov. Na čo bude, tak sa svadba porieši. :-)
Profilova fotka
ja mam doma tri prasiatka na setrenie na svadbu, jedno na haliere, druhe na cele drobne a to tretie na papierove, pracujem ako casnika, tak halierov mam kopec :-) ale svadbu budeme platit z priateloveho trinatsteho platu, moje nasetrene len tak na vypomoc :-D
da sa nasetrit.ale mne sa to hovori, ked pracujem v zahranici a svadba bude na Slovensku.o vydavky sa starat nemusime a nic nas netlaci.predpokladame rozpocet na 7500eur.
7500 eur na svadbu preboha...... .... bleeeee tolko penazi vrazit do bytu domu nie na nejaku veceru bleeeeeee

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?