Svadba bez profesionálneho kameramana

Profilova fotka
Ahojte, máte niektorá z vás manžela kameramana (či už profesionála alebo amatéra)? Ako ste to vyriešili na svadbe? Mali ste nejakého iného alebo ste si všetko točili samy? My s priateľom rozmýšľame, že kameramana mať nebudeme, lebo on si chce svoju svadbu točiť sám a nás spoločne bude potom točiť jeho brat, ocko atď. ... Všetci sa pri tom postriedajú, zabavia, myslím, že je to celkom vydarený nápad :) Profesionálny videozáznam mať nepotrebujeme, radšej máme amatérske zábery, plus dosť ušetríme a môžme to použiť na niečo iné ... čo si o tom myslíte, príp. ako ste to riešili vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@kailinne zaujimavy napad... len na vacsine svadieb zazivam, ze sa stale nieco nestiha, stale nieco nefunguje... tak treba poriadne vsetko zorganizovat aby vsetci kameramani mali dostatok casu na tocenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@wagner ja som to pochopil tak, ze to budu tocit na jednu kameru ktoru bude mat prave ten clovek ktory nebude mat povinnosti ci ? .... ja odporucam kazdemu nech si skusi robotu inych aspon raz nech vie o com to je :)
Odpovedať
@kailinne tak podla mna to vobec nie je dobry napad, mne by sa vobec nepacilo, keby moj novomanzel na nas svadobny den, ktory bude jediny v zivote, sa venoval toceniu a takisto brat ci tato ??! no neviem teda, na svadbe sa maju ludia zabavat a ak uz sa ti teda tak velmi pacia amaterske zabery, tak popros nejakeho znameho, ja by som tym urcite mojich hosti nezatazovala, ak by neprisli sami s takouto iniciativou.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež si myslím, že to nie je dobrý nápad, veď určite má aj nejakého kamaráta kameramana, tak by mal osloviť asi jeho :-) vy si tú svadbu užite bez zbytočných problémov, a budete radi keď všetko postíhate a nie že ešte dávať pozor na to, kto má akurát kameru a či natáča to čo chcete, prípadne akurát bude kamerovať manžel a nebude mať čas venovať sa hosťom a myslím si že aj vaši rodinný príslušníci by si skôr chceli užiť tú svadbu ako mať ešte nejaké povinnosti a nemôcť sa zabávať :-) ja by som určite riešila nejakého profesionála :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wagner ... ako som uz pisal .. odporucam skusit si to ... len by som si to pre istotu skusil mozno pred dnom D na inej rodinnej akcii alebo len tak hocikde. Priratal by som si organizacny a iny stres ktory je spojeny s dnom D. Rozhodol sa ci sa mi paci vysledok, ci to bude fakt take zabavne pre hosti a ci mi to cele stoji za to aby som usetril X penazi.
Odpovedať
Profilova fotka
@kailinne Pozri, ja som fotografka a dusovala som sa, ze na svojej svadbe nebudu moje fotaky chybat. A boli tam veru, ale pekne schovane v batohu, som nemala najmensiu chut sa s tym natahovat a odskakovat od viru diania. A bola som velmi rada, ze tam mam ludi, ktori su tam na fotenie a nemusim ja vytahovat svoju "vybavu". :-) Je to ine, ked si na svadbe tretia osoba a ked si akter. Akteri si to maju co najviac vychutnavat a nezaoberat sa x-vecami (preto je lepsie mat na vsetko zabezpecenych ludi, ktori maju konkretne veci na starosti, aby vam usetrili starosti a odbremenili vas). Pochybujem, ze tvoj drahy bude mat cas a chut si tocit nieco sam. A rodine a znamym by som to tiez nezverovala - oni su tam na to, aby sa bavili, aby si vychutnavali vas den spolu s vami, nie aby sa sustredili na to, co treba zachytit a potom z toho nic nemat. (Lebo nech mi nikto nehovori, ze ked tocis, tak stihas v realnom case vnimat co sa deje - vsetku pozornost sustredujes len na pohlad cez kameru.) Takze urcite by som radila mat profi kameramana, ten vie, kde ma byt, kde nezavadzat, co a kedy tocit. Alebo ked chces usetrit, tak ozaj zavolat nejakeho znameho, ale takeho, ktory nebude zaroven aj patrit medzi hosti. Skratka nech tam je clovek, ktory ide vyslovene len tocit a nie sa bavit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujímavé postrehy a názory, ďakujem, ešte to zvážim :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marimba no vidis a mna moj bratranec takto zatazil. a to som sa na jeho svadbu tak tesil, ze konecne pojdem aj ako host a bude ruka hore do rana....co mu poviem, ze mu to nenatocim? no co uz....
Odpovedať
Profilova fotka
@kailinne Mala som podobny nazor ako ty. Svadbu som mala pred pol rokom a tiez som nemala profesionalneho kameramana. Poviem pravdu, zdalo sa mi to strasne, dat za neho 500 eur. Plus ked som videla vsetky tie pro svadobne videa, kde je nakamerovany zenich ako si snuruje topanky a je tam polhodinova pasaz z obliekania sa paru a tie srdcervuce piesne na uvod... No asi by som sa strasne smiala stale keby som si to video pozrela:) My sme pouzili nasu kameru, kameroval nas kamarat a pocas oslavy si vzdy hocikto zobral kameru a nakoniec je z toho prijemny zaznam z celej nasej svadby. Nikoho to neobtazovala, lebo to brali ak poctu ze nas mozu kamerovat:)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme takisto bez profi kameramana ale zato som ochotne bookla profi fotografa, kde ta cena je vyssia, a video bude aj tak :) medzi hosti porozmiestnujeme GO Pro kamerky a 1 taka kvalitnejsia (nakolko jden z druzbov sa tomu naplno venuje) noo a potom z toho zostrihame MAX 10 minutovy zaznam :) svadobny videoklip bude natacany nasim druzbom (CUCO TV PRODUCTION) a bude o nas, nie o obliekani a ZIADNE DETSKE FOTKY. :) to vsio, moja predstava :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som tiež najprv uvažovala, že ano, ale keď som videla tie ceny.. a čo bolo lacnejšie, bolo hrozné :-| , to radsej nemať nič. Tak som sa rozhodla, že bude kamerovať švagor a hotovo :). Budú tam najdôležitejšie veci, obrad, gratulácie, prvý novomanželský, niečo zo zábavy, krájanie torty a hotovo... stačí 1-1,5 hod. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale nikdy to nebude také ako keď to natočí a zostrihá profík,ktorý vie,čo robí...je to iná kvalita..tak videa ako fotiek....ale to je vec vkusu a názoru,nikomu neberiem ten jeho
Odpovedať
Ja som mala kameramana a nelutujem tie peniaze. On s tím ma skúsenosti a vie ako to chodí. A tiež nelutujem ani peniaze za fotografa. Ked porovnám fotky od kamošou a fotografa, je to veľký rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@kailinne ja som pôvodne tiež nechcela kameramana, zdali sa mi to vyhodené peniaze, ale moja mamka na videu trvala tak kvôli nej sme nakoniec kameramana mali a vôbec neľutujem tie peniaze a každému video iba odporúčam 8-) Sú to krásne spomienky a veľmi sa teším, ako si ho budem pozerať po rokoch - tak ako sme to nedávno urobili so sestriným svadobným videom po 10tich rokoch a neskutočne sme sa na ňom nasmiali a zabavili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nám tiež kameroval kamarát a bolo to super, zachytil tie najdôležitejšie momenty. Úplne to stačilo :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Tak nakoniec sme sa rozhodli, že budeme bez kameramana. Navyše priateľ povedal, že si to chce zostrihať na PC podľa seba, nie podľa toho ako chce nejaký cudzí človek a má pravdu, jeho to aj baví točiť, strihať atď, takže bude rád :) @zuzanka1808 presne ako hovoríš, tiež sme si pozerali "pro" videá, ale keď mám byť úprimná nepáčili sa mi, bolo to nudné, nebavilo ma to, trištvrť videa ako sa obliekajú, na 3 minúty obrad a zvyšok hostina ... spomalené tam kde by to malo byť normálne a naopak, atď. Inak my plánujeme maličkú svadbu, takže najviac by nás asi stál ten kameraman a je mi ľúto za to toľko vyhodiť ... zase lacný to urobí nekvalitne a keď sa mi to nebude páčiť, čo potom ...
Odpovedať
@kailinne no my sme to nastastie takpovediac "vychytali" :D lebo sme mali kameramana za lacny peniaz a v skvelej kvalite.. a co bolo pre nas dolezite, tak zachytil vsetky momenty :)
Odpovedať
my budeme mat tiez kamarata, ktorý nás počas svadby natoči (aj ked nam včera povedal, ze môze sa stať, ze nebude môcť prist... hm, začali trosku obavy... )ale este mame dalsieho kamarata, čo vie narabať s kamerou, ale on je svedok... hm,, asi budeme musiet najsť niekoho na natočenie pár záberov v kostole a z kostola... snád sa nám plany neskomplikujú... a ten prvy kamarat príde...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?