Svadba bez kamier. Aký je váš názor?

Profilova fotka
Ahojte, kočeny. Chcem sa spýtať na niečo, nad čím už dlho uvažujem, Zažili ste už, alebo viete si predstaviť svadbu, ktorá by bola bez kameramana, len s fotografom, príp. dvomi? Ide mi totiž o to, že mať nahrávku svadby je fajn vec, ale podľa mňa sú to zbytočne vyhodené peniaze. Keď totiž uvažujem čisto pragmaticky, koľkokrát si pozriete vy alebo vaši blízky tú nahrávku? A koľkokrát celú? Okrem toho, mám skúsenosti s tým, že nahrávka nebola podľa predstáv, stalo sa to u nás v rodine a vysolili za to asi 400e. Viem, že to záleží od kameramana, ale predsa len. Nemala som stužkovú, čiže ani z nej nemám nahrávku a ani z promócii som CD nechcela... Ale zas na druhej strane sa obávam, že by mi to potom bolo ľúto... Čo myslíte? Ďakujem :-) papa
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja som to tiež takto chcela, ale na naliehanie rodičov som zabezpečila aj kameru - oni naliehali, že si to budú pozerať, a aj po rokoch spomínať, keď napr. ich rodičia (moji starí rodičia) už nebudú medzi nami a budú sa pozerať akí boli šťastní a ako sa zabávali. . .a neľutujem toto svoje rozhodnutie, keďže nedávno sme si pustili video zo sestrinej svadby, kt. bola pred desiatimi rokmi, a neskutočne sme sa na ňom zabavili:-) ale rozhodne do videa plánujem investovať menší balík ako do fotografa, prioritou je určite kvalitný fotograf:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mas pravdu. 400€ je fakt dost. Mi tiež uvažujeme že nebudeme mat profika ale len rodinneho prislusnika. A pindat mu nebudeme za nespokojnost.
Odpovedať
ja osobne som taka, ze svadby si kuknem hocikedy. dvd by som chcela mat, aj ked su to fakt brutalne palky... ani ja som nemala stuzkovu, len taku veceru, ale aj tam spoluziak kameroval a spravil nam z toho dvd. kamarat jeden nemali kameru, lebo nechceli, ale podla mna ak je ozaj dobre spravena, tak si po par rokoch s radostou kuknes tu atmosferu, pospominas na ludi ktori tam boli. :-)
Odpovedať
ja som tiež nechcela kameramana, ale vďaka par ľudom som nazor zmenila. možno si tvoje deti raz budu chcieť pozrieť svadbu. možno si to ty pustiš s manželom na vyročie. časom zabudneš ako to cele prebiehalo a budeš si to hcieť pripomenuť... v mojom okolí si svadbu púšťajú dosť často, tak som sa rozhodla, že obetujem peniaze a necham si natočiť svadbu aj ja. skus pohľadať nejakeho lacnejšieho kameramana. ja som zohnala jedneho čo vyzera veľmi sľubne podľa referenci tu na fore a je aj lacny.
Odpovedať
Podla mna je to dobry napad. Nielenze usetris, ale hostia sa budu aj lepsie bavit. Kameraman vacsinu ludi rozptyluje, znervoznuje.
Odpovedať
Profilova fotka
my nebudeme mat kameramana, asi len poziadam niekoho z rodiny, aby zobral kameru a natocil obrad a nieco zo svadby. Moj drahy nechcel kameru, je z nej nervozny, tak preto takato alternativa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my si doma z času na čas zvykneme púšťať všelijaké svadby, a riadne sa pri tom zabávame, pripomenieme si ako sme sa vtedy mali, kto ako vyzeral, a tak. Tá kamera je nepríjemná len na začiatku, potom sa na ňu každý zvykne. 8-) Ja určite budem mať kameramana, pretože podľa mňa ti fotky spraví hocikto, kto sa trošku tomu viac venuje, a určite takých ľudí minimálne medzi kamošmi nájdeš. Bola som na svadbách, kde nebola kamera. a pravdupovediac, výsledok sa dostavil po čase, keď sme sa všetci zhodli, že by sme si tie svadby radi pozreli, ale nedalo sa :-| Stojí to veľa peňazí, viem, ale možno by sa našiel kameraman, ktorý by natočil iba určité časti,ktoré by ste chceli, nie celú svadbu a možno by vás to tak vyšlo lacnejšie. Vieš, fotky ti ostanú, ale na kamere vidíš pohyby, mimiku tváre a emócie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podobné nápady, že profesionálny kameraman nie a stačí len niekto z rodiny boli aj u nás..ale presadila som si svoje, čiže kameraman bude :-) a dôvod je veľmi prozaický..predpokladám, že sa vydávame prvý a posledný krát a nezachytiť tieto nádherné chvíle, na ktoré sa chystáme s veľkou radosťou a oduševnením..si myslím, že je škoda..áno fotky sú krásne, ale nezachytia hlášky tvoje, či svokry, či hocikoho iného a iné nezabudnuteľné momenty..je pravda, že to nie je lacný špás, ale popri všetkých ostatných výdavkoch sa to pomaly aj stratí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
len na zamyslenie: zachytí fotka zive hlasy a hudbu, naladu a pod ? ;-)
Odpovedať
dobry videozaznam ako i fotky zo svadby ako jedinecnej udalosti .. tu nevahat !!!! ;-)
Odpovedať
ja kameramana nechcem:) ale je to vec názoru.....
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali svadbu bez kameramana a vôbec to neľutujeme. Presne na tom sme sa s manželom zhodli že video si aj tak asi nepozrieme :-p ale je to všetko na Vašom rozhodnutí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja si myslím, že kamerovanie je zbytočné. My taktiež nechceme video. Je pravda, že človek si to pozrie možno tak 3x a potom možno až za 20 rokov. Možno stačí pár scén, čo niekto natočí na foťák a vybavené ;-) Keď je dobrý fotograf alebo dvaja, tak dokážu svadbu zachytiť tak, že človek sa cíti akoby tam priamo na tej svadbe bol.
Odpovedať
Profilova fotka
Uz som tu na ms na tuto otazku par krat reagovala, tak sa ospravedlnujem za opakovanie...ale presne ako napisala ivanka849 - az raz, za x rokov (dufam, ze co najneskor) nas opustia nasi stari rodicia, rodicia, nebodaj surodenci, najlepsi priatelia a sice je to krute, ale aj ten partner mozno raz umrie - vtedy bude video z vasej svadby za nezaplatenie..malo z nas si svojich rodicov ci starych rodicov foti a skoro vobec si ich nenatacame na video..a to video zo svadby je spomienka na cely zivot nielen pre vas dvoch, ale pre celu vasu rodinu, vase deti a ich deti, atd...nasi sa brali pred 30 rokmi a mali zaznam - sice bez zvuku a na paske, ale kolkokrat sa to na nejakej rod. oslave pozera, vsetci placu od dojatia...takze ja som rozhodne za :-)
Odpovedať
Uplne suhlasim s blondiee83, a napisala to fakt velmi pekne :-)
Odpovedať
ja som mala síce len sobáš a obed, kameramana sme nemali, kameroval nás len kamarát našou kamerou, priznám sa ešte som to video ani poriadne nevidela, ani mi to nejak extra nechýba, fotky som si prezrela už X-krát... venček mám na kamere aj stužkovú a videli sme to asi 2x hned vtedy ked sme doniesli v tom čase ešte videokazety domov :-D
Odpovedať
my budeme mať len fotografa, doma máme kopu videí z rôznych udalostí, nikto to nepozerá, preto nemáme záujem dávať peniaze, za niečo, o čom sme presvedčení, že nám chýbať nebude. :) na druhej strane fotiek chceme mať kopu, fotografa budeme od rána do večera. Fotky sú podľa skvelá spomienka a vďaka nim sa ti sa ti vybavia všetky zážitky, ktoré na ten deň máš :)
Odpovedať
urcite je potom (po par rokoch po svadbe) mile,, ked vidis ako vase dieta pozera vasu svadbu, a hlada sa tam :-D moj nazor - Ano ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kedze manzel je kameraman, tak najradsej by bol za kamerou a nie pred kamerou. Alebo uplne bez kamery..Nakoniec sam uznal ze aj kvoli rodine a najma kvoli pamiatke nam natoci jeho kolega svadbu. Ani raz som si neuvedomila ze nas niekto kameruje..naozaj..nebolo cas :) manzel si sam postrihal. Je to podla nasich predstav, asi by mi bolo luto kebyze za x rokov si budu moji znami pozerat svoje svadby a ja nie..Moja svagrinka sa vzdy pri svadbe rozplace a to ju mala pred rokom.. :)
Odpovedať
ja tiez nemam kameramana... radsej sme zaplatili kvalitnejsieho fotografa... je to kazdeho vec, ale ja som nevidela este ani svoje video zo stuzkovej, a to ho uz mam 11 rokov :-D takze preto sme sa takto rozhodli...
Odpovedať
Profilova fotka
jj, aj my sme sa rozhodli byt bez kamery a z rovnakych pricin, nemyslim ze o nieco prideme... podstatne su kvalitne fotky
Odpovedať
My sme mali svadbu bez kamery. Rozhodli sme sa radsej si vybrat kvalitnejsieho fotografa a neminat zbytocne peniaze na kameru. Svadobne fotenie bola jedna z najkrajsich casti svadby, moc som si ju uzila a nase fotky sa mi pacia. Doteraz som nelutovala ze sme kameru nemali. Tento rok sa bude zenit moj brat a tiez nebude mat kameru (to je dokaz toho, ze ani niektorym svadobcanom nebude chybat ak tam kamera nebude ;-) )
Odpovedať
My kameramana mat budeme. Aj ked su pre nas hodnotnejsie kvalitne fotky, nedokazali sme sa vzdat myslienky, ze nebudeme mat nic so zvukom. Kameraman, ktoreho sme si vybrali nam ukazal aj kratsiu verziu DVDcka, ktora mala cca hodinu a pol. Tak sme sa rozhodli, ze to takto chceme aj my. Ziadne nudne 3-hodinove, ktore si nikto aj tak cele nepozrie. :-)
Odpovedať
ja osobne by som urcite nesetrila na kamere.... svadba je moment ktory sa uz nikdy nezopakuje..... ja kukam stuzkovu dodnes co bola pred 11 rokmi... su to momenty ktore sa uz nikdy v zivote nezopakuju...... ukazat raz detom a vnucikom... :))) URCITE ANO !!!! a este pridam co pise @blondiee83 PRESNE urcite mas pravdu !!!! moja sesterka umrela ked mala 26 :( posledne co z nej ostalo je sestrine dvdcko zo svadby :((((( a verim tomu ze cela rodina je vdacna ze aspon to maju.....
Odpovedať
Profilova fotka
Na kazdom videu vyzeram blbo :-S a davat si pozor cely vecer,ako sa tvarim,ako sa postavit sadnut si,by som nevyzerala jak mega slonica je dost obtiazne.Nevidim na tom nic zabavne,ze ma neskor budu ocumovat ludia s uskrnom na tvari.Takze ja radsej profi fotky.......Tam sa da taktiez zachytit nalada...Kazdy digi fotak uz vie robit aj videa,takze zopar mensich bude uplne stacit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez volime iba profi fotografa, fotka krajsie zachytí ten okamih ako kamera, aspon podla mna.
Odpovedať
my budeme mať fotografa aj kameramana - fotografa na umelecké foto, obrad a spoločné fotky s rodinou a kameramana na všetko. Chceme oboch, lebo chceme mať zachytené naše sľuby a super zábavu ktorá tam určite bude nie len obrazom ale aj zvukom, pre mňa je to také fajn keď si môžem urobiť pekný večer a prezrieť si fotky alebo video z takejto udalosti, takže pre nás je to od začiatku rozhodnuté, a podľa mňa keby napríklad existovalo video zo svadby mojej mamky alebo babky tak by som si ho fakt rada pozrela takže možno je to aj spôsob ako ukázať naším deťom aká bola naša svadba :-) takže asi tak môj názor
Odpovedať
Ahoj, je pravda, ze je to moc penazi, ale aj tak jednoznacne ano! Nam robil video profik, ktory sa tomu venuje cely zivot za 380 eur. Sme s nim max spokojni... Je zabavne, je super... A dalsia vec: ja osobne by som si velmi rada pozrela aj svadbu mojich rodicov, ci starych rodicov... ... Kruty zivot: Mamka mi zomrela 2 mesiace po svadbe... Pozeram video s placom, ale som nesmierne stastna, ze sa na nu mozem pozerat, kedze fotografii zo zivota mame velmi malo... A v neposlednom rade budu mat moznost spoznat moje deti svoju babku aspon takymto sposobom.....
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my mať kameramana budeme ale len za 230 € a myslím že to uplne stačí, ide len o to aby sme mali aspon aku taku živšiu spomienku ktorú si raz za par rokov mozme pozrieť. Videla som množstvo krásnych videii za 800-1000 € bolo to super, taký romantický film by som povedala ale každý u nás ma odhovoril že aj tak to video si pozrieme az za cas a je to zbytocne vyhodená kopa penazí :-( ale zasa som videla celkom pekne videa aj od nasho kameramana a da sa to zostrihat a natocit podla predstav takže som zvedava :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?