Je lepšie jedno alebo dve kamerové snímania?

Profilova fotka
Porovnávam videá a neviem sa rozhodnúť - samozrejme 1-kamerové je o dosť lacnejšie. Obávam sa len, aby to nebolo na úkor kvality.
Odpovedať
my máme celkom lacného kameramana a budú točiť dvoma ::)
Odpovedať
Ak je dobrý kameraman, tak úplne stačí aj 1-kamerové snímanie.. Ja som sa tiež nevedela rozhodnúť... ale rozhodla som sa pre 1-kamorvé a to nie na základe ceny... Šikovný kameraman spraví aj z 1 kamerou zázraky :)
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím natalussa , dajú a robiť zázraky aj s 1 kamerou . Ale čo ak sa tá 1 kamera rozbije , alebo pokazí ? Čo potom ? Dáte dotyčnému výslužku , poklepete ho po pleci so slovami to nevadí , nám stačí len časť ? Mne osobne sa to tento rok stalo - spadla mi kamera zo steadycamu pred prvým tancom , samozrejme skončila , lebo oprava si vyžiadala na mesiac stop . Nás to však neohrozilo , pokračovali sme ďalej :) Nedovolil by som si ísť na svadbu s 1 kamerou , podľa mna je to nezodpovednosť :)
Odpovedať
Profilova fotka
Áno je to presne tak, dobrý kameraman musí mať v zálohe aj druhú kameru, s jednou je to vždy riziko. Nakoniec nie vždy použitie druhej kamery je o moc drahšie. My používame dve kamery na obrade , prvom tanci a odčepčení už v základnom / teda v najlacnejšom balíku / Štúdio KAMA..
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne súhlasím, my sme mali dvoch kameramanov a určite by som nemenila. Podľa mňa z dvoch kamier sa dajú zostrihať omnoho vtipnejšie a zaujímavešie zábery, lebo jeden kameraman na napr. 80 ľudí nemá šancu zachytiť úplne všetko nech sa akokoľvek snaží :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pokial sa chystas kameramanovi zaplatit (a nerobi to bratranec z druheho kolena), tak dve kamery su nevyhnutnost. Aj keby tu druhu ani z kufra nevytiahol, ale ak sa mi odpali jedna, tak ti to moze dotocit akurat ajfoonom... lebo povedat ze ho to mrzi ti bude na dve veci
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím že stačí aj 1 kamera viac záleží na kameramanovi než na počte kamier. Aj tak to strihajú tak je to jedno, nerobia zo svadby priamy prenos. Šikovný 1 kameraman je viac než dvaja máloskúsení začiatočníci.
Odpovedať
Profilova fotka
čím viac kamier, tým lepšie.Kameraman môže byť hoc jak šikovný,ale chybička sa stane určite za ktorú kameraman nemôže.Aj preto sú vhodné viackamerové zábery, a konečný strih je menej nudný :-)
Odpovedať
Profilova fotka
točiť na dve kamery je iná vec ako mať záložnú kameru pre prípad poruchy, tak neviem čo to tu niektorí pletiete, ako keby sa to týkalo témy. Netýka. Samozrejme ja si myslím, keďže natáčam na jednu kameru, že to stačí, ale koniec koncov to je na každom človeku, čo od toho chce. Svadobné video môže mať rôznu úroveň za rôznu cenu a keď na určitú úroveň, treba dve kamery, tak jednoducho treba. Pri ozajstnom využití dvoch záznamov by to malo byť určite lepšie, živšie, je to ale oveľa viac práce pri natáčaní aj pri strihu a teda aj vyššia cena. Neviem či sa dá vlastne poradiť na túto otázku, lebo je to hlavne o tom čo od toho chcú svadobčania. Či jednoduchšie, ale pre veľa ľudí dostatočné video z jednej kamery, alebo fakt "hollywood" ako napr. primetimevideo, ako chce tiež veľa ľudí. Cenová škála je rovnako široká ako škála úrovne videa. Teda moja rada je, zamyslieť sa, čo od toho chcete Vy ;-) pekný deň
Odpovedať
Určite 2 kamery nasnímajú viac, väčšia variabilita výberu snímky do videa, takže finálny produkt by mal byť kvalitnejší. Na druhú stranu je to aj drahšie... Čo by som však zobrala do úvahy - aby to nebolo príliš predimenzované. Ľudia majú zväčša pred kamerou rešpekt, majú problem sa správať prirozdene. A ak budeš mať 2 kamery + foto, stále na nich niečo bude blýskať, svietiť, snímať. Takže by som zvážila, akých ľudí na svadbe budeš mať a či sa to neodrazí na celkovej atmosfére. Všetko má za aj proti :)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás je jedno či točíme na 1 alebo 4 cena je rovnaká. Viac kamier len pomáha dosiahnuť lepší výsledok. Divákovi sa lepšie pozerá keď sa zábery striedajú, ako sa pozerať na niekoľko minútové zábery z jednej kamery. Tiež sa mi zdá divné mať druhú kameru v aute ako záložnú a použiť ju až vtedy keď sa mi tá prvá pokazí, to isté platí aj pri fotení, techniku má človek na to aby ju používal, keď mu má dopomôcť relatívne k lepšiemu výsledku. majka17052014, finančný rozdiel 1-2 kamery je asi v počte kameramanov. Určite je lepšie si zavolať profíka s 2 kamerami ako dvoch amatérov každého s jednou kamerou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme to mali urobene tak, ze sme mali dvoch chalanov - obaja natacali aj fotili. Teda vopred sa ma opytali, z ktorych casti svadby preferujeme viac fotiek a z ktorych viac video. Podla toho potom fotili a natacali. Vyhodne to bolo v tom, ze ked sa zaber nejako nevydaril, niekto tam prebehol, alebo sme sa divne zatvarili, vzdy sa dalo prepnut na dalsiu kameru a bolo to brane z roznych uhlov, cele video zo svadby je potom dynamickejsie, je lepsi strih, daju sa zachytit detaily, ako vyzrazy tvare niektorych svadobcanov, usmevy, atd... Prosto aj ked to pozerate hodinu, mate pocit, ze to trvalo cele 20 minut, lebo to ma dej, naboj a svih.
Odpovedať
my mame natacanu svadbu jednou kamerou... obrad v kostole bol 2, pocas fotenia co sa aj kamerovalo, tak je to z viacerych uhlov kamerovane 1 kamerou a vysledny efekt je viac nez fantasticky :-) boli sme velmi spokojni s kameramanom a kazdy kto video videl, tak ho chvalil, ze ake je to super spravene :-)
Odpovedať
Dobrý deň, máme v ponuke viac možností ako vyrobiť záznam. Pozrite naše portfólio.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?