Nikdy som nebola na svadbe. Ako to chodí?

Profilova fotka
Ahojte dievcata. Vzdy som sa hrozila toho, ze prva svadba, na ktoru v zivote pojdem bude moja vlastna. A zda sa, ze sa tak stane. Termin svadby mame stanoveny na november 2007 a nikto z rodiny ani znamych nas uz nepredstihne. Mam obrovsku traumu a bolenie brucha z toho, ze neviem ako to na svadbach chodi :-( Kde by som mohla najst zakladne rady, ktore su mozno pre kazdu z vas uplne samozrejme, ale pre mna su nezname? Alebo, ak sa najdu dobre dusicky, ktore mi napisu par slov, budem velmi rada :-)
Odpovedať
Ahoj. Skús si požičať svadbu na DVD nejakej kamarátky, spolužiačky alebo známej aby si mala prehľad že čo a ako. Je toho strašne veľa čo sa týka svadby ale aj na tejto stránke nájdeš toho dosť. A ak ti niečo nebude jasné tak sa opýtaj dievčat z tejto stránky, oni určite pomôžu. ;-) :-) Inač na hlavnej stránke nájdeš svadobný plánovač, tam je všetko napísané čo ti treba kúpiť alebo objdenať. Len hlavu hore!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D
Odpovedať
no jo, do novembra casu dost - obrady aj v kostole aj na urade su verejne, takze sa urcite chod inspirovat ;-)
Odpovedať
Ka3na, to že niekto bol napriklad na troch svadbach pri planovani vlastnej svadby vobec nemusi pomoct. KAzda svadba je predsa ina, ja som uz bola na troch a ani jedna z nich nebola tradicna slovenska, napriklad co sa tyka tradicii. Niektore kocky maju na zaciatku planovania svojej vlastnej svadby viac "rozumu" ale to nesuvisi s tym, ze uz boli na svadbe, ale skor s tym, ze napriklad niekto blizky v ich rodine svadbu mal a zucastnovali sa aj jej pripravy. Myslim, ze Lenkin napad s tym DVD je super, a mozes to urobit napriklad tak, ze to spojis s vyberom kameramana - ja som si pri jeho vybere prezrela asi 7 DVD z roznych svadieb od roznych kameramanov a bolo to poucne. Aspon jak-tak rozumiem tomu ake je poradie zvykov, resp. bodov programu na svadbe atd... Takze len sa ty nic neboj! :-) ked uz mate miesto na obrad a hostinu, tak hor sa vyberat kameramana! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ka3na - tiez som za ten napad, ze pozriet si svadby na DVD a cim viac, tym lepsie ... vela uzitocnych rad najdes aj na tejto stranke, mne osobne to tiez velmi pomohlo ... takze nebud smutna, do novembra je este pomerne dost casu ...
Odpovedať
Ahoj Ka3na, tak my sme na tom podobne, mam presne take iste svadobne skusenosti ako ty. Ked sme sa zasnubili, tak som na tejto stranke zacala studovat, ze asi ako ma svadba vyzerat. Nasla som tu vela veci. A potom casopisy. Ked sme sa rozhodli, ze svadba bude v auguste, tak sa vsetci na mna vrhli s otazkami typu - ake chces saty, kvety ... uz by si mala zacat planovat! ale ja som ani len netusila ze co chcem, a co mam planovat, ked o svadbe nic neviem. Ja som teda zacala s pozeranim obrazkov a zistovanim co sa mi paci a co nie. Uz mam len par mesiacov, ale nevadi. Drzim palce :-)
Odpovedať
ahoj ka3na! tak sa pridavam do novovzniknuteho klubu 8-) tiez som este nikdy nebola na svadbe do 26.maja to ani nestiham, takze premiera pre mna bude na mojej vlastnej...tiez som z toho najskor mala nervy, ale uz je to OK...hlavne je, aby si mala vlastnu predstavu, ze co by si chcela, ako by sa ti to pacilo a co chces a co nie...jamyslim, ze to je najdolezitejsie a potom to uz pojde samo... dam ti vediet, ako sme dopadli my, isto sa nemas coho bat ;-)
Odpovedať
no je nas viac takych :-N bola som dokopy na dvoch svadbach a na tej druhej som mala asi 6 rokov, co je asi take,ako keby som na ziadnej nebola, tiez mam z toho stres, vobec si neviem predstavit,ako to vsetko prebieha, pozicala som si dvd-cka,takze predstava je, ale mna skor zaujimaju veci,ktore na dvd nie su, napriklad tie presuny z miesta na miesto, pokec s ludmi, tie stresy a chaos okolo toho, proste priebeh celeho dna. Vlastne,prave som si spomenula na tretiu svadbu, ta nebola az tak davno, cca. pred 7 rokmi :-D :-D :-D Ale tiez si ju nepamatam, a okrem toho, bola to mensia svadba "narychlo". Z toho som trochu na nervy, snad vsetko vypali dobre,aby som sa teraz dostala na nejaku svadbu nehrozi, u nas sa svadby ani nerobia, nie sme nejaka rozvetvena rodina, a najblizsie svadby okrem mojej budu asi az za par rokov. Takze za (takmer) vsetko vdacim internetu a tejto stranke, zistila som veci, o ktorych som ani len netusila =-)
Odpovedať
Profilova fotka
celkom vam to zavidim. pochadzam z vychodneho Slovenska a k tomu este z mnohopocetnej rodiny (ocko pochadza z 10 surodencov :-D ), takze pre mna svadby su uz beznou sobotou. no nic sa neboj. s tym DVD suhlasim, aspon sa inspirujes, zistis, co to je svadobna atmosfera a tiez ti pomozu tieto nase "pokecy". este by som ti odporucala, no neviem, ci to uz nebude reklama, ale pomoze ti to velmi a na nic nezabudnes - Svadobny bedeker. mas v nom rozpisane vsetko, co potrebujes a to naozaj. dokonca aj priebeh svadby, vsetky postupy, aj ukazky sobasov v kostoloch rozneho vierovyznania a aj na urade. jednoducho vsetko. ;-)
Odpovedať
Halienka,aj ja som z Lubovne :-D takze vychodniarske svadby poznam ;-) , ibaze som na ziadnej poriadnej nebola :-| Ty to uz mas ale aspon dokladne nastudovane :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte dievcata. Dakujem za rady. Skusim sa popytat znamych, ci nemaju svadobne videa. Dakujem aj za napad ist si pozriet cudzi obrad. Len dufam, ze ma odtial nevyhodia ako nejaku uchylacku :-D Drzim vsetkym neskusenym a aj skusenym palce. Dajte vediet ako ste dopadli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, veru je to ine byt niekomu na svadbe a potom planovat svoju... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ani moj nastavajuci nikdy nebol na svadbe.cize je to jeho prva svadba.jeho vlastna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vela stasticka vsetkym tu. Chcem len podotknut, ze bez ohladu na to na kolkatich svadbach nevesticky predtym boli (nemyslim ich vlastne svadby) vsetky nevesty co som doteraz stretla, mi rozpravali o tom ako ten den rychlo usiel a ako si cely obrad nepamataju a zacali svadbu vnimat az po veceri a ake to bolo nadherne a zaroven ako sa bali... a napriek tomu, ze svadby pomaham organizovat, viem ze aj ta moja svadba bude jedinecna a to, ze som dake svadby videla a absolvovala ju moc nezmeni. Tak sa nebojte a uzite si to. Tato stranka a dvd-cka od kameramanov vam urcite dokonale posluzia na urobenie si obrazu, co na svadbe chcete a nechcete mat. Nic nepokazite ani ked zostanete u nevesty, zenicha, obrucok a svedkov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja som na tom podobne :-) tiež som nidky na žiadnej svadbe nebola...teraz nedávne sa vydávala jedna známa, tak to so mbola len na obrade v kostole, ale inak moja vlastná svadba bude moja prvá :-D Ale verím, že to nejak zvládnem, veď neni prečo stresovať... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?