Čo dať na pierka? Krušpán či rozmarín? Poradíte?

Dievcence, tak radte!!! Idem robit sama pierka pre svadobcanov, ja ich chcem robit z kruspanu, drobnych bielych kvietkov a tylu, zviazane bielou maslickou, vyzera to velmi vkusne ;-) Priatel trva, aby to bola len vetvicka z rozmarinu zaviazana bielou maslickou. No mne sa to nepaci...nie je to take honosne a rozmarin dlho nevydrzi...hned ovisne ak je bez vody, tak urcite to nebude vyzerat dobre :-(
Odpovedať
1
2
rozmarin je aromaticky, ja by som urcite schytala migrenu :-D
Odpovedať
agina - mne sa najviac paci kruspan, nech si hovori kto chce co chce ;-)
Odpovedať
No ved prave, ja chcem, aby to bolo nieco prirodne a hned mi to nechciplo... :-| A kupovat pierka nechcem, mam vlastnu predstavu, ktoru chcem realizovat :-)
Odpovedať
agina,fakt je, ze rozmarin je mimoriadne aromaticky... ale aspon by ti svadobcania dodaleka rozvoniavali :-D ja, resp. moja sestra ako druzicka bude robit pierka doma a bude to urcite z kruspanu. aj kamoska mala pierka z neho a vydrzali cerstve niekolko dni. len este musime najst nejake miesto, kde to rastie ;-)
Odpovedať
Rastie to hlavne na cintorinoch..... :-D ale nic som tym nechcela naznacit :-D nieze tam nan niektora pojdete!!!! :-D :-D :-D
Odpovedať
ja tam nepojdem, poslem niekoho ineho :-D :-D :-D ale nie, da sa to bez vascich problemov zohnat aj v kvetinarstve.
Odpovedať
baby, nam to rastie na zahradke, tri kriky :-D Ale ja som si pierka objednavala u orbitky, kruspan budem potrebovat len na flase s domacou palenkou, tam budem bielou maslou uväzovat vetvicky kruspanu.
Odpovedať
my budeme davat rozmarin, svokra ho pestuje kvoli svadbe :-D davate pierka aj zenam?
Odpovedať
nia, zenam oblecenie nebudeme kazit. u nas sa to dava len muzom.
Odpovedať
aj u nas sa to dava len muzom
Odpovedať
nemozete niektora dat do tejto temy obrazok takeho pierka z toho kruspanu.....?? to by bolo super, lebo prave tiez riesim pierka a tiez sme s maminou rozoberali ci iba muzom, alebo aj zenam a ci treba rozlisovat slobodnych muzov a zenatych.. dakujem za radu :)
Odpovedať
a treba rozlisovat aj slobodnych a zenatych muzov? lebo to som este nepocula....
Odpovedať
Článok sa načítava...
no to neviem...ja sa pytam ci treba rozlisovat zenatych a slobodnych :))
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte Ja si ich tiež budem robiť sama. Kamoška mala na svadbe rozmarín nejakú zahraničnú odrodu a vydržal dlho. Dokonca až v nedeľu večer som ho dala do vody a zapustil korene. U nás sa to robí tak že vydaté a ženatý dostávajú rozmarín. Ten bude previazaní mašličkou úplne jednoducho. To budem robiť až tesne pred svadbou tak ešte uvidím. Slobodným mládencom sa dávajú pierka a slobodným dievčatám sa nedáva nič. Tie ktoré ponúkajú v svadobkách, čisto biele sa mi nepáčia tak si vyrobím svoje. Kúpila som umelú kytičku s drobnými ružami vo farbe mojej kytice a výzdoby v sále. Ruže budem mať aj v kytici tak to bude ladit. Postup bude asi nasledovný: Roztrihám ruže a lístky a potom dám jednu ružu jeden lístok kúsok z tylu. To všetko ešte previažem mašličkou. Dufam, že sa mi podaria. x-)
Odpovedať
buba - u nas sa zvyknu rozlisovat zenati a slobodni napriklad farebne. Ale ja to nejdem robit a davame pierka cisto len muzom.
Odpovedať
my sme mali kruspan a listocek brectanu tmavy lebo tie nove nic nevydrzia a ta biela kvetinka ktora sa dava k ruziam take drobne kvietky a previazane bielou maslickou vsetci chlapi mali rovnake aj svetok len drahy mal pierko ku kytici
Odpovedať
tu ich vidno http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
my budeme dávať pierka len slobodným mužom. ;-)
Odpovedať
Neviem, čo je kruspan, ale my sme mali pierka z buksusu - dlho to vydrží a je to pekné http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
Ja budem davat pierka vsetkym chlapom na svadbe, ale treba rozlisit od ostatnych napr. pierko pre otca, starejsieho, deduska, svokra by mali byt pierka bohatsie vyzdobene a pre ostatnych hosti rovnake a menej vyzdobene, take jednoduhsie... ;-)
Odpovedať
Livi no ved to je kruspan co ste mali.... :-D
Odpovedať
ahojte dievcata, vy nemate dost inych starosti? :-D ze si lamete hlavu este aj nad tym, ze treba mat ine pierka pre slobonych, ine pre zenatych, ine pre dievacat a pod. trosku vas chapem. tiez som si pierka robila sama s maminou. ale dali sme pierka uplne rovnake vsetkym. este aj rodiacia mali len tie pierka, co ostatni hostia. a z mojej strany druzicky davali pierka vsetkym (aj babam) a z manzelovej strany dali pierka len chlapom. a bolo dobre... akurat ine pierko sme dali vyrobit v kvetinarstve pre starejsieho (s dlhymi stuzkami). este niekedy v zime sme si s maminou pozosivali trojite maslicky a navrchu goralka - biele. a potom tesne pred svadbou som to zverila druzickam, aby poprivezovali k maslickam kruspan (buksus). tiez som uvazovala nad rozmarinom, ale to by asi polovica hosti odpadavala :-D
Odpovedať
Mne ten rozmarin tiez nie je po voli, mne to dokonca smrdi... ]-( fakt si neviem predstavit, ako by sa zatvarili svadobcania, keby som im to popripinala na saka.Pierka davame len chlapom, zenam nie ;-)
Odpovedať
my sme dali to, co sme mali :-D cize kruspan, lebo rozmarinu sme mali malo; ale co som bola doteraz na svadbach vsade bol rozmarin a nikomu to nesmrdelo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa paci viac kruspan, lebo rozmarin je oproti nemu riedky. Ked som bola na svadbe, kde bol rozmarin, pripadalo mi to take osklbane. Mne osobne sa viac urcite paci kruspan.
Odpovedať
Suhlasim so Siciliou - aj mne sa viacej paci kruspan. Ozik, maju pierka nejaku symboliku? Znamena to nieco? :-N
Odpovedať
lennya pokial viem, davali sa hlavne kvoli tomu, aby sa vedelo kto je svadobcan a kto nie (volakedy na velkych dedinskych svadbach, kde bolo pol dediny pozvanej :-D ) - aby krcmarka vedela, komu moze naliat a komu nie
Odpovedať
:-D Diky emjee.... Len som chcela vediet, lebo polovica nasich hosti bude english, tak to nejako musim vysvetlit ;-)
Odpovedať
Jeeeej Emjee, to je krasne vysvetlenie... ;-) tiez som nevedela, naco sa davaju tie pierka, ale teraz je clovek o nieco mudrejsi :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Baby otázka. pierka pre všetkých svadobčanov kupuje nevesta? Alebo si to kupuje strana ženícha aj strana nevesty zvlášť?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?