Ubytovanie pre svadobčanov. Kto to hradí?

Ahojte dievcence, rada by som vediet, ako ste riesili, alebo budete riesit ubytovanie cezpolnych hosti. Budete im noclah platit vy, alebo by si to mali haradit oni? Akosi neviem, co mam povedat, ked budeme chodit pozyvat. Dakujem
Odpovedať
1
2
ahoj. my sme sa dohodli, ze cezpolnym platime jednu noc urcite (ale pridu asi o den skor a pojdu o den neskor) a kedze neslavime v meste mojej rodiny, tak mojej rodine pravdepodobne ponukneme ubytovanie tiez ale aj alternativu odvoz domov. no ak sa budu branit a budu si chciet financovat sami, nebudeme sa branit :-) preto sme hladali hotelik na oslavu, aby mohli rovno na izby. ale nas bude malo, do 35 ludi a nie vsetci prijmu ubytko.
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... skus pozriet 8-)
Odpovedať
matusa, my rátame v rozpočte aj s ubytovaním cezpolných. a podľa toho aj vyberáme podnik. na väčšine svadieb, ktoré som absolvovala ubytovanie platili hostitelia. no bola som aj na svadbu, kde som si ubytko musela zaplatiť sama a keďže som bola študentka a terigala som sa 300 kilákov. tak to bol šok, lebo mi to nabúralo rozpočet. takže hostí z väčšej diaľky sa určite budeme pýtať aj na otázku zabezpečenia ubytovania.
Odpovedať
Profilova fotka
matusa, musis vediet, co chces :-) nepises, ci uz mate nieco vytipovane alebo rezervovane, ani kolko budete mat hosti, ani ako daleko to budu mat. Ak ma niekto cestovat cez pol republiky, alebo niekolko hodin, alebo nema dopravu vlastnym autom, alebo sa jedna o starsich ludi, bolo by vecou slusnosti toto zabezpecit. Zvaz si pocty, poinformuj sa o moznostiach a cene ubytovania a bude ti to urcite jasnejsie :-) Naj je, ak sa rozhodnete ubytko hostom platit, ak mozes hosti ubytovat co najblizsie hostine. Pri pozyvani by ste sa mali vyjadrit urcite k tomu, co bude pre hosti zabezpecene, aby neboli "prekvapeni". Nie je pravidlom hostom ubytovanie platit - plati skor, ze ak na to mas a chces, tak im to ubytovanie zaplatis. Da sa zabezpecit aj lacnejsie a slusne ubytovanie - hlavne, ak by ich malo byt 50 a viac :-) Osobne som sa stretla aj s tym, ze sme si ako pozvani hostia za ubytovanie s manzelom na svadbe platili. Taktiez aj s tym, ze sme boli na svadbe v inom kraji, a nikoho nezaujimalo, kde sa o stvrtej rano podejeme (ale absolutne nikoho) :-| Na nasu svadbu pricestovali hostia z manzelovej strany najdalej od Kezmarku, z BB, z Turc. Teplic. Manzelovi rodicia boli velkorysi, kedze islo aj o starsie rocniky, resp. mlade rodiny s malymi detmi, a hotel platili oni.
Odpovedať
my sme tiež platili ubytovanie našim hosťom, noc v penzione.
Odpovedať
Ahojky, predovšetkým sa najprv opýtaj, či o to ubytovanie majú záujem. Ja som s tým počítala ako zo samozrejmosťou - nebudeme mať autobus na dopravu, tak zaplatíme ubytovanie (vychádzalo to finančne približne rovnako) ale svokrovci nechcú ubytovanie ani pre celú "svoju stranu" tak tam budeme rezervovať len pre kamarátov a moju rodinu... Na svadbách na ktorých sme boli to bolo tak, že buď ubytovanie alebo doprava. Nemalo by to byť asi striktné - pre starších a malé deti asi treba mať nejaké alternatívy...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ved by ste aj usetrili keby ste niekoho prenocovali aj u vas ak mate ovsem miesto.my to tak urobime.a ten zvysok este neviem.najpr musim zistit kolko ich z tej dialky pride.
Odpovedať
lubi ja som bola napr. vyslovene proti, aby sme ubytovavali niekoho u nas doma (nakoniec sme mali u nas jeden manzelsky par, ale to bolo v pohode) - pretoze je dost zhonu tak pred svadbou ako aj v svadobny den, aby som este musela brat ohlady na "navstevu" a cakat na wecko, kupelku a nemoct behat po dome napr. len v spodnom pradle :-D takze som bola egoisticka a radsej sme nasli lacne ubytko mimo nasho domu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
je to fakt pravda.my sme ale s rodinou nie moc casto a taketo veci ako vela ludi po kope mi neprekaza.my mame chaos v rodine vzdy. :-)
Odpovedať
my sice nebudeme mat vela ludi pricestovanych, ale aj tak sa mi to zda vela, platit hostom aj ubytovanie. ved len samotna svadba vyjde na osobu cca 1000 sk a este aj ubytovanie, ked jedna izba je cca 1000 sk sa mi zda vela. myslite, ze by bolo odo mna neslusne, keby som im pri pozyvani povedala, ze ak potrebuju aj ubytovanie, viem im dat kontakt na hotel, v ktorom bude hostina, ze nech si to rezervuju?
Odpovedať
Profilova fotka
pozri ak naozaj budu chciet prist a uzit si tu svadbu nebude pre nich tazke pochopit.a ak sa pohnevaju tak to nestoji za to aby tam boli.uz tak ta vsetko stoji majland.narob si s tym starosti,nie vsetci pocitaju a ocakavaju ze by si im ubytovanie mala platit.ja by som s tym fakt neocitala.
Odpovedať
Ja si myslim ze je to ok, no mozno by bolo dobre keby si im dala kontakt aj na ine hotely, penziony v okoli, kde je mozno ubytovanie lacnejsie a tak si sami mozu vybrat podla toho co si mozu dovolit. My nasim budeme ubytovanie platit, teda strana mojho draheho si plati sama, oni su tu v UK na to zvyknuti ale nasim zaplatime. No hostinu mame v 4-hviezdickovom hotely takze ubytko je drahe, tak uvazujeme ze by sme im zaplatili niekde pobliz v penzione a mame to o polovicu lacnejsie. Este uvidime. Hotel nam poskytne zlavu pri ubytovani nad 30 osob ale aj tak to je dost vsetko to platit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
lara1znk ty si tiez v uk?a to si pozeras saty aj tu?ja som bola v dvoch salonoch a ani jedne sa mi nepacili.
Odpovedať
Ja som bola tiez, mne sa velmi pacili ale boli hroooozne drahe. (£2000) takze som si nakoniec vybrala doma a svadba je na SK tak je to aj praktickejsie. V ktorych salonoch si bola?
Odpovedať
Profilova fotka
nazov ti nepovem lebo neviem.mas pravdu za tu cenu si zaplatis svadbu.
Odpovedať
ja som bola na jednej svadbe v lete a ratala som s tym, ze si ubytko zaplatim sama. nakoniec som ale spala u rodiny doma, tak sa to akosi poriesilo samo. a ked sme boli v septembri na svadbe s drahym, tak nam tam ubytko zaplatili, hoci som tiez bola pripravena si to zaplatit. ale na tej svadbe ubytovali 4 hosti, ostatni boli domaci, a bol to obycajny 2* hotelik, tak to ani nebolo vela penazi. mozno to spravim tak, ze vyberiem lacnejsi penzionik a zo svadby sa taxikom odvezu tam, nemusi to byt prave ubytovanie v hoteli, kde je svadba, kedze tam jedna 2posletova izba stoji 1000 a viac sk. lara1znk: aj u nas by mohli byt zvyknuti si platit ubytko sami, nie len v UK. ale ako ich na to naucit? :-D
Odpovedať
Luciaj, ja neviem ako na nich. :-D Viem si predstavit ako budu hundrat ked budu byvat niekde mimo nasho hotela a budu vidiet ze vsetci UK-ci su ubytovani tam. :-D No kebyze im platime hotel, tak k tomu je poplatok za auto 150 Sk/noc tak si to zober kolko by to vsetko stalo, nebodaj by este ocakavali ranajky atd. Ludia by si mali zacat uvedomovat ako to dnes je, ze ked nejde o dedinsku svadbu v kulturaku, kde sa vela veci da zabezpecit svojpomocne a lacnejsie, ze svadba je nakladna zalezitost.
Odpovedať
nieco mi o tom hovor, mam osypky z toho, kolko to vsetko stoji. to sa neda hovorit o tisickach ale o desatisicoch, co lietaju len tak, ani sa nobzries a uz su fuc. myslim si, ze rozumni to pochopia a ostatnym mozem kaslat. lebo ked pridu na svadbu len preto, aby sa nahodovali zadarmo a mam im platit este aj spanie, tak nech radsej nejdu a chybat mi nebudu. :-p
Odpovedať
Presne tak! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moje dievca!budme chlopi!chceme sa na nasich svadbach bavit a nie pretvarovat.
Odpovedať
spraaaavne!!!!
Odpovedať
My sa pokusime co najvacsiu cast rodiny nacpat k inej rodine ;-) Ale stale su tam hostia pri ktorych si to dovolit nemozem. Takze styria kamarati bude spat pre mna za mna aj dve noci u bracha v spacaku. (nastastie s anebrani ani jedna strana), svokrovcom budeme platit noclah na dve noci a ostatnej rodine len na jednu. Ak chcu prist skor, alebo ostat dlhsie, nie je problem, ale nech si to zaplatia sami. Odo mna dostanu rovno info, ze toto im platim a bodka. Nic navyse v tom nie je. Kto chce, urazi sa aj preto, ze nebude mat na izbe rohovu vanu. Take pripady riesit nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kocky, vydavam sa v Kosiciach 19 Augusta 2006, zijem v Sydney, kedze sme zili nejaky cas v Taliansku, mam priatelov z Talianska a par priatelov zo Spanielska, ktori na nasu svadbu chcu prist - su to vacsinou maldi ludia a niektori z nich uz v Kosiciach boli ako zahranicni studenti, svadbu si s mojim milym hradime sami a aj letenky zo Sydney...takze naklady na svadbu su uz aj tak vysoke ...nemozeme si dovolit hradit ubytovanie priatelom zo zahranicia...ale ponukla som im, ze ak mi daju zavcasu vediet, objednam im lacne ubytko ...co vy na to ?
Odpovedať
andrewamdrea, vyriesila si to znamenite. Dufam, ze aj moji "cezpolni" hostia to pochopia:-)
Odpovedať
andrewandrea, myslim ze budu v pohode. Zahranicni su aj tak zvyknute si nieco hradit aj sami a navyse maju aj dovolenku, nie? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby aj ja to tak riesim ako andrewandrea....zistila som im viacej moznosti s tym ze si vyberu co im viacej cenovo vyhovuje....jedni su taki co by pod 4 hviezdicky nesli a druhy zase viac ako 60 dolarov za ubytko nedaju....a tiez si myslim ze by si to mal kazdi platit sam....mozno v tom pripade ze viem ze si to niekto nemoze dovoliit...tak sa ponukne ze mu to zaplatim, lebo nechcem aby v tom bol problem preco neprist na svadbu...
Odpovedať
Profilova fotka
babky.ved ak mate tolko vela mladych hosti a nevadi im spat hocikde(to je len taky napad)hlavne v kosiciach cez leto su volne internaty.mlady su zvyknuty spat kade tade tak to je skoro za darmo v tych internatoch.myslim pre tych hosti.
Odpovedať
Stretli ste sa niekto s tym, ze chceli inu sumu za ubytovanie hosti zo Slovenska, inu z Ciech a inu z ostatneho zahranicia?
Odpovedať
Tak to som este nepocula, my mame tiez mix hosti a cena je jednotna pre vsetkych.
Odpovedať
Profilova fotka
pollyanna: Kedysi to bola bezna prax v SK hoteloch, dnes sa to uz NESMIE robit, je to proti pravidlam EU. Cize kludne taky hotel mozes nabonzovat alebo im slusne vysvetlit, ze toto sa uz robit jednoducho nema :) Ak budu trvat na rozdielnych cenach, tak si vyberte radsej ine ubytovanie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?