Svadobní hostia sú vegetariáni

Profilova fotka
Ahojte kočky, chcem vás poprosit o nejaky tip na niečo chutné z vegetariánskej kuchyne, čo by sme mohli servirovat jednej našej svadobčanke. Bude to len jedna jedina osoba na svadbe, co neje maso. Ostani budeme mat plnene kuracie prsia so sunkou a syrom, s ryzou a opekanymi zemiakmi. Viem ze sa to vacsinou riesi nejakym vysmazanym syrom alebo karfiolom, ale to sa mi na svadbu moc nehodi. Chcela by som nieco trosku specialne, co nejedava denne.V restauracii som sa ste nepytala, ale aj tak prosim neaky napad od vas. Moc pekne ďakujem.
Odpovedať
1
2
Ahoj aj mam jednu taku osobku, moju sestru, my sme to vybavili vysmazanym syrom a ako druhu moznost nam v restike ponukli napriklad brokolicu na masle, zapekanu zeleninku. Skus sa spytat jej samej, na co by mala chut a pripadne v restike, co ti mozu ponuknut. Moja sestra sa nevie syru dojest, takze az taky problem to v mojom pripade nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
No, ta teta zase tusim moze do nekonecna karfiol. Ale aj tak by som jej rada pripravila nejake prekvapko, asi skor nieco s tou zapekanou zeleninkou. Len aby sa aj nam ´masozravcom´ nezacali zbiehat slinky pri pohlade na toto. :-) Dakujem za tip. Asi sa spytam v tej restauracii. Povedali, ze na taketo akcie nemaju jedalnicek, z ktoreho sa da vybrat, ze na uvaria hocico co si vymyslime.
Odpovedať
martinka tot menu jednej nemenovanej vegetarianskej restiky na tento tyzden - mozno ti nieco z toho padne do oka :-D 1. - vegánske jedlo 2. - vegetariánske jedlo 1. Pohánka na sedliacky spôsob 2. Zapekané zemiaky s bryndzou 1. Hummus s Arabským chlebom a zeleninou 2. Vyprážaný Encián,zemiaky,tatarka 1. Zapekané Tofu so zeleninou 2. Zeleninový rezeň,zemiaky,tatarka 1. Aloo gobi /karfiol so zemiakmi po indicky/ 2. Zeleninový závin s holandskou omáčkou 1. Robi mäso so sviečkovou omáčkou, ryža Natural 2. Zapekaná brokolica s Nivou, zemiaková kaša
Odpovedať
mnaaam to posledne zapekana brokolica, to zboznujem! emjee dik, ze si mi to pripomenula
Odpovedať
Profilova fotka
martina, ak je to iba jedna osoba, treba sa zariadit podla jedalnicka prislusnej restauracie (ak to mate v restike). obavam sa, ze pre jednu osobu vam na zelanie recept, ktory si prinesiete, neuvaria. my sme mali vegetarianov asi troch ci styroch a mali zapekanu brokolicu so syrom. a potom sme mali este jednu, svagrinu, co nemoze mlieko a ta mala tusim obycajne restovane kuracie prsia s anglickou zeleninou. vsetko z bezneho listka tej restauracie. ;-)
Odpovedať
dalsie tipy (tiez odkukane z menu vegetarianskych restik): Guláš maďarský sójovy, knedľa Šampiňóny vyprážané, zemiaky, omáčka tatárska Chop suey po vegetariánsky ~ Tofu, zelenina, sója a ovsené vločky Chrumkavý seitan ~ Sejtan obalený v krehkom chlebe Indické kofty ~ Fašírky zo zeleného hrášku so štipľavou omáčkou Seitan soté ~ Seitan s cícerom a pórom Šolet so seitanom ~ Židovské jedlo na vegetariánsky spôsob Tempeh soté ~ Tempeh s bazalkovou omáčkou a cesnakom Tofu zemiaky ~ Zapekané zemiaky s tofu, brokolicou a paradajkami Vindalú so seitanu ~ Aromatické, korenisté soté Vyprážané tofu ~ Marinované tofu v trojobale Zeleninový tempeh ~ Tempeh s grilovanou zeleninou a čiernymi olivami Segedínsky guláš s tofu, knedľa Baklažán zapečený s mozarellou a paradajkami, zemiaky, miešaný šalát a tu vegetarianska kucharka http://www.ideon.cz/veg/html/czech/ku...
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som volila brokolicu so syrovou omackou ale aj s mandlami, vyzera to priamo az slavnostne. k tomu americke zemiacky. nech nie su na diete :) a ked syr, tak serizony, najlepsie encian alebo camembert s nejakou brusnicovou omackou nech to ma smrnc a nedostanu pred seba syr aky si daju cez tyzden v kantine za 60 korun :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcata, dakujem!!!! Ja budem mat na svadbe asi 10 vegetarianov vratane seba. Neviete ako na to reaguju v restikach na Slovensku, ked objednam svadobne menu pre vegetarianov? Su v pohode? Dakujem za rady. Katka
Odpovedať
Ahojte, my mame jedneho vegetariana. Objednali sme pre nho hubovu polievku namiesto tradicnej kuracej, potom gratinovanu zeleninu zapekanu so syrom k tomu zemiaky a zeleninovy salat, ako predjedlo mame mozarellu s paradajkami takze to je v pohode. Na bufetovych stoloch bude vela maso ale aj vegetarian si tam nieco najde, bude syrova misa, zeleninove salaty a to je asi vsetko. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja sama som vegetariancila asi 6 rokov, tak o tom nieco malo viem :-) katka nerob si s tym zas privelke starosti, vzdy sa najde kusok syra pre bylinozravca :) vegetariani su zvyknuti ze su v mensine, takze za tolkuto starostlivost ti budu ruky bozkavat ;) na margo tych restik myslim ze by nemal byt absolutne ziadny problem, je moderna doba a v jedalnych listkoch uz nefiguruje ako jedine bezmasite jedlo vyprazany syr... :) a ostatne jedlo ako jedlo, ved zadarmo ho nechces :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Lara to mas pravdu, ze v bufetoch sa vzdy da nieco vybrat. Ja som tiez chcela bufety, tu v USA, ked zijem sa to uz inak ani nerobi a mne to pripada velmi prakticke. Ale na druhej strane moja mama tvrdi, ze nasim ludom a hlavne starsim clenom rodiny sa to pocita viac ked ich niekto milo obsluzi ako ked maju vstat a obsluzit sa sami. To je o mentalite a zvykoch. Tak neviem. Asi ma moja mama pravdu. Mozno rozumny kompromis by bol podavat prve jedlo kazdemu osobitne a potom druhe a popolnocne formou bufetov. Ake s tym mate skusenosti vy?
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem, dakujem strasne moc za tolko napadov. Ste super. Z tohoto urcite nieco vyberieme :-) S tym podavanim jedla to vyriesime podobne ako navrhuje Katka27. Prve jedlo bude komplet servirovane cca o 16.30, potom okolo 21 budeme mat svedske stoly (teple aj studene jedla) no a po polnoci, mozno okolo 1 pre vytrvalych tanecnikov a zabavacov este kapustnicu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja budem mat len jedneho vegetariana na svadbe-priatela,teda zenicha. nemam sajnu,ako sa to bude riesit. aj polievka bude musiet byt zeleninova,nie slepacia. co mu damu urobit sackovu? :-| ale tipy su super,budem si to musiet pekne prestudovat.
Odpovedať
Katka, my to riesime tak ze prva vecera bude podavana a potom bufetove stoly. Boli sme na svadbe kde to bolo takto a pacilo sa nam to takto. No boli sme aj na svadbe kde boli bufetove stoly od zaciatku a musim povedat bolo to skor ako party, kazdy si chodil hore dole. Podla mna to robi taku slavnostnejsiu atmosferu ked je tam obsluha pri tej hlavnej veceri. Mne sa to takto lepsie pozdava. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady, ste super!!!
Odpovedať
my davame vegetariankam vyprazany hermelin s brusnicovou omackou... znie to lakavo :-p
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali taketo menu pre (nevestu - vegetarianku). Brokolicova kramova polievaka I. vecera Špargľa na spôsob Villa Rosa + cerstvy salat (Vyprážaná špargľa s cesnakovo-uhorkovým dresingom) II. vecera Plnená cuketa + opekane zemiaky a šalát (Vyprážaná cuketa plnená syrom) po polnoci Zeleninový závin s bylinkovou omáčkou
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ozivujem tuto temu :-) Nevesta, teda ja, bude vegetarianka a okrem mna este dalsi traja hostia. Restiky su uz na taketo poziadavky zvyknute... U nas to bude tak, aby sa to prilis neodlisovalo od masozravcov. Nemam to este uplne potvrdene, ale predstava je takato: *Predjedlo mozzarela s paradajkami a bazalkou.. *Zeleninovy vyvar s rezancami.. *Sojove platky na sampinonoch+ryza+hranolky+obloha.. *2.veceru este nemam prespekulovanu, uvidim, co mi ponuknu..(nevieme totiz este, co presne pre nevegosov:-) *Hlivovy paprikas+knedlik.. Chcem to aspon urobit tak, aby vsetci mali rovnaku prilohu, aby aspon trochu ladili :-)
Odpovedať
sandalka ja som tiez vegetarianka...vsetci ostatny su masozravci. takze tiez este nemam predstavu ako to bude vyzerat. mozarella s paradajkami je sice fantasticka...aj ked mne sa to velmi na svadbu nehodi, je to skor taka typicka vecera alebo ranajky. myslim ze by to malo byt predsa len trosku slavnostnejsie. napr. plnena paradajka syrovou plnkou...proste nieco co na tom stole pekne vyznie.
Odpovedať
to len tak rozmyslam, vacsinou sa robi nejaka syrova rolka u nas...mne sa zda mozzarela s paradajkami ako uliata na horuci jul....ale este len tak uvazujem...tiez sa to da pekne naaranzovat...ale, hmmm, ta paradajka so syrovou plnkou znie velmi dobre...
Odpovedať
martinka: bola som 10 rokov vegetarianka, takze si ozaj zlata, ze myslis na svoju svadobcanku...ako pises, vyprazany syr alebo karfiol fakt nie!!!...hovorim za seba ;-)
Odpovedať
jej...tak martinka to uz riesila par rokov dozadu,a le neva :-D
Odpovedať
to menu co hodila bubet vyzera uzasne...mnam x-)
Odpovedať
luko, a uz nie si?
Odpovedať
nie....ale moc tomu masu nedavam, v podstate hlavne papam kuracie, a obcas sunku....to je asi tak vsetko z masa, preferujem stale zeleninu a ryby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, podelim sa svami o moju skusenost.. ja som vegetarianka.. a na svadbe svagrinej som dostala slepaci vyvar, sunkovu rolku, a fajne masicko poliate este fajnesim vyvarom a druhu veceru rezniky.... o dva ludi dalej sedel nejaky pubertak, co mal vegetarianske menu....ale to si ona nemohla pamatat, ved som vtedy chodila s manzelom ''len'' styri roky.... celu svadbu som bola hladna ako svina... 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez budeme mat na svadbe jedneho vegetariana, ale on neje ani nic vyprazane, osmazene, proste nic s olejom alebo robene na oleji. Baby-vegetarianky, prosim poradte, co by sme mu mohli objednat. V restike nam povedali, ze urobia cokolvek. Ako predjedlo som rozmyslala mozzarelu s paradajkou a bazalkou a hlavne jedlo palacinkou (urobenu nasucho bez oleja) plnenu varenou brokolicou. Co vy na to?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?