Koho pozvať na svadbu a koho nie

ahojte babenky, potrebovala by som od vas radu. Budeme mat mensiu svadbu tak 45 ludi. No jedna strana je taka, no nemam ich moc rada je ich moc a nemam k nim ziadny vztah. Rozmyslam nad tym ci nepozvat len tety a bratrancov nie. To by uz bolo o 10 ludi menej,ale zas sa bojim ze nas ohovoria a zakryknu oni vedia byt dost zakerni a bojim sa zw tzm mi este viac pokazia svadbu. tak neviem co robit. Zas ked ich pozvem oni ssu madari a bojim sa ze sa to tam cele rozpadne na skupiny. Ale nebude nas malo ked budeme len 30ti?
Odpovedať
1
2
ahoj my mame malu svadbu, 20 ludi, z mojej strany idu len rodicia, babka, sestra a moje tety s muzmi, ziadni bratranci a priatelky z draheho strany rodicia, stari rodicia a sestra s rodinou mladi su pozvani na oslavu na druhy den, budeme doma robit opekacku a ak sa niekomu nepaci jeho problem, my robime svadbu podla toho ako chceme amozme, teda malu hostinu, ak by mali ist vsetci, bolo by nas aj 70! a to uz je moc
Odpovedať
Ja si myslim ze to je v pohode. Zalezi aj od toho v akom ste vztahu, aky kontakt udrzujete. Ja pozyvam moju tetu a uja, otcovych surodencov ale pozyvam len bratranca a sesternicu, ujovych synov nie, lebo mame velmi chaby kontakt. Nikto sa nad tym ani nepozastavil takze pohoda. A myslim ze dnes sa to uz tak bezne robi, ze sa pozvu len tety a ujovia a bratranci a sesternice nie, zvlast ked uz maju vlastne rodiny. Ked sa robi mensia svadba tak je to uplne pochopitelne.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky my sme chceli svadbu kde malo byt 30ludi,ale rozhodli sme sa ze pozveme najblizsiu rodinku a je nas 52. Brat maĺ na svadbe 28ludi a bolo super,bavili sme sa do 7.00 rana a odchadzali sme okolo 7.30 :-D nezalezi kolko ludi budes mat na svadbe ale akych... my si svadbu platime sami tak aj ludi som si vyberala ja, ale nechala som si aj poradi od rodicov,takze tak ;-)
Odpovedať
Ja si myslim to iste, vobec nejde o pocet ale o ludi. Nas bude 57.
Odpovedať
Jemi, asi to dam precitat mojej polskej buducej rodine... my budeme mat 60 hosti a to sa v Polsku povazuje za priam mikro svadbu...a to pozyvame vsetky tety, ujov a ich deti s priatelkami/priatelmi (nastastie nemaju este rodiny)...a aj tak celim otazkam napr. od babky draheho, preco nepozyvame rodiny jej sestier...tu v Polsku sa robia svadby minimalne pre 120 ludi a byvaju aj 300 ludi...kludne sa aj zadlzia, len aby pozvali celu rodinu do 3. kolena....
Odpovedať
Je to Tvoja svadba a len na Tebe záleží, koho chceš mať vo svojej blízkosti... Good luck
Odpovedať
Profilova fotka
katkapalko, ja si myslim, ze ak niekoho nepozves, musis ratat aj s nepochopenim a s tym, ze sa dotycni mozu aj urazit... ale na 2. strane, chces mat na svadbe niekoho, s kym nemas dobre vztahy? to je dilema, ja osobne som toto vobec neriesila, pozvala som skutocne iba tych, s ktorymi som sa chcela tesit spolu :-) skor som mala problem, koho "vyradit", lebo sme sa museli zmestit do urciteho limitu. :-( ale na svadbe som zo svojej strany mala iba rodicov, brata s manz. a detmi a mamine 2 sestry. ostatni boli kamarati :-)
Odpovedať
ahojte, tiez sme nad tymto rozmyslali, aj ked je pravda, ze mame este dost casu a do svadby sa to este vsetko bude 10 krat menit. planujeme do 30 ludi a kedze je to nas den chceme tam mat tych, ktori nam to zelaju a budu sa tesit s nami :-). u mna je este trosku problem, ze mam rozvedenych rodicov, mamina sa vydala druhy krat a toto pokladam za moju rodinu. z otcovej strany som momentalne v kontakte len s otcom, ale rozmyslame, ze ho po svadbe pozveme na veceru, bude to asi lepsie ako ho pozyvat priamo na svadbu. katapalko, tiez mame okolo seba ludi, ktori nas urcite ohovoria, ked ich nepozveme, ale na druhej strane urcite by nas ohovorili aj keby sme ich pozvali :-D ... no a kedze s nimi nemame az tak dobre vztahy, tak tam na 99% nebudu.
Odpovedať
baby dakujem vam velmi pekne ste strasne zlate veli ste mi pomohli este raz diky a kaciatko myslim ze je asi lepsie vziat potom otca po svadbe. Lebo hoci mozno on by mal radost keby si ho pozvala ale mozno by pokazil svadbu inym. A bolo by nestastnzch ludi viac. drzim palce Zabka inac aj to tvoje riesenie sa mi paci celkom fajn napad. papa babenky dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja mám menšiu dilemu s pozvaním, no vlastne ja už som nepriamo povedala 3 kamarátkam že s nimi rátam a že ich zavolám na hostinu asi tak o 20.30 hod. Lenže okolnosti sa zmenili, chceme kúpiť byt a akosik nám to s rozpočtom nevychádza a tak chcem - nechcem trošku musím ukrátiť svadob. rozpočet...lenže ako im to povedať !? je mi to trošku i trapné a zároveň som i nahnevaná sama na seba.
Odpovedať
trini normalne im to vysvetli,ak su to ozaj tvoje dobre kamosky,tak to pochopia...ved ich mozete potom s drahym niekde pozvat alebo tak..... ja potrebujem zohnať prosím planik toho zasadacieho poriadku,kde mozem vpisovať mena...ak ho niekto mate prosím poslite mi ho......vdaka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
trinitylex12, keď sú to dobré kamarátky, tak to pochopia. Veď predsa ste dospelí ľudia a samotná svadba je drahá záležitosť o byte ani nehovorím. Takže môj názor je, že nemusíš byť na seba vôbec nahnevaná, pravé kamarátky budú pri tebe stáť a tešiť sa z teba aj keď nebudú na svadbe :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
nas bude 112...takze nemam obavu, ze by som pozvanim niekoho niekomu inemu pokazila zabavu...ak sa aj niekto s niekym by nebavil, bude tam mat kopec inych ludi s ktorymi sa bavi:o)
Odpovedať
Profilova fotka
jenny a kde budete mat hostinu? Ja som nemohla zohnat saly nad 80 osob, preto by ma to zaujimalo, ak to nie je tajomstvo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja tiez prave riesim tento mindrak. Je nas vela, nasi chcu tych svojich - bratov sestry a tak a ja zase skor mladych, ae tych sesternic a bratrancov mam 36, skresala som to na 18 - teda tych ktorych mam rada a s ktorymi som v kontakte, ostatnych mile rada, ale nejde to financne. Aj tak je nas teraz 70 - z mojej strany, zo strany milacka - 50
Odpovedať
Aj ja som mala ten problem, ze pozvem jednu sesternicu s manzelom, lebo spolu vychadzame perfektne, skoro kazdy vikend sa navstevujeme a pomahame si a jej sestru, teda tiez moju sesternicu s manzelom, nepozvem. Snou totiz skoro vobec nie som v kontakte, je odo mna starsia a vonkoncom nemame taky blizky vztah. Ale neriesim to, je to moja svadba, ja si na nu pozyvam ludi, ktory sa budu tesit so mnou.
Odpovedať
my budeme mat tiez malu svadbu: z mojej strany otec , babicka, krsna+krsny a moja svedkyna s partnerom a z milacikovej strany: rodicia, sestra, krsni rodicia + svedok s partnerkou. To je s nami 15 ludi.
Odpovedať
holky, neuverite, ale jedna znama zo snubencovej strany dostala len oznamenie, ale pochopila som to tak, ze chce prist proste na svadbu...Zo Swissu na Slovensko! Drahy s nou uz volal a povedal, jej ze je to len pre rodinu, no zrejme sa povazuje za rodinu...no neviem co spravim, ak tam pride...
Odpovedať
Mishasmile, tu v UK je taky zvyk ze sa davaju len pozvanky, oznamenia sa tu ani nerobia. Nie je to tak aj u vas a preto to tak pochopila. Ja som najprv uvazovala ze si urobim oznamenia a poslem nejakym znamym a kamoskam co tu mam a ktore nie su pozvane ale potom som sa zlakla ze bude z toho len nedorozumenie.
Odpovedať
lara, ona je slovenka zijuca v Zurichu...tak by mala vediet co a ako...sama sa minuly rok vydavala...
Odpovedať
Aha, tak to je fakt divne. =-)
Odpovedať
toz...nechame sa prekvapit...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
My sme to spravili tak, ze sme pozvali na nasu svadbu kazdeho, komu aj my sme boli, dalej len najblizsiu rodinu a najlepsich kamaratov ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
My budeme pozyvat len rodinu a priatelov, s ktorymi si to chceme spolu uzit. Ludi, s ktorymi nemame ziadny blizky vztah jednoducho pozyvat nemame preco :-) :-) :-)
Odpovedať
najhorsie ked sa to pozvanok zamontuju rodicia, ze tychto tam nechceme mat a mladomanzelia ich naopak chcu a hned sa dobre pripravuje svadba. Niekedy rodinne vztahy rodicia prenasaju na deti. Pritom oni s nikym nemaju problem sa stretnut a porozpravat sa, narozdiel od rodicov... hmmm viem, o com hovorim, lebo moja mama mi narobila zbytocne stresy pred svadbou, nakoniec chvala bohu ustupila a pochopila, ze je to nasa svadba a nasi hostia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my pozyvame rodinu (najblizsiu a 1. stupen, s ktorymi sa stykame) + skutocnych priatelov :-) ...svadbu si platime sami, takze sa nam do toho nikto montovat nebude...samozrejme, ze uz vopred sme prihliadali aj na pocity nasich rodicov... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my si to platime sami,rodicia nam do nicoho ani neskusali kecat,proste to beru tak,ze je to nas den. Pozyvame rodinu-ale len tych,s ktorymi sa stykame,z draheho strany dokonca len rodicov a brata,sam povedal,ze on ma rodinu tu.A velmi dobre mi to padlo,nieje totiz slovak,ale zijeme tu.A samozrejme kamarati a kamosky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme si urcili 15 hosti z kazdej strany- nechali sme to na rodicoch koho pozvu.... a zvysok okolo 20 kamaratov a vecer prisli dalsi 20ti. A na otazky - preco nie toho a tu sesternicu, jednoducho- nepoznam, nezabavim sa..... bolo to tvrde ale svadbu sme chceli mat vzdy hlavne s kopou kamaratou a nie vekovy priemer 50 :)
Odpovedať
nas tam bolo vseho vsudy 11 :-D :-D :-D ale bolo suuuuuper, pohodicka ,zabava, bez skysnutych usmevov 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
my budeme mat okolo 20 hosti ja rodicov,starych rodicov,sestru a brata a on tak isto,tety nepozyvam a to byvaju o 3 domy od nas (aj miesta svadby tak dufam ze nepridu ked ich nepozvem =-) ) a ani nikoho ineho,my robime svadbu malu len pre najblizsich a ja mam to stastie ze je mi u prdele ci ma poohovaraju kamaratku pozyvam ja len jednu a to bude aj moja druzicka...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?