Kamaráti a známi na svadobnej hostine

ahojte baby, potrebujem poradiť či iba nejaké nápady, s priateľom plánujeme budúci rok v apríli svadbu, ja budem mať z mojej strany 24 hostí, on zo svojej takmer 60 hostí, čo je dosť veľa - mám dve otázky, náš počet hostí by sa znížil tým, že mladí a slobodní z rodiny si nebudú volať partnerov (nie je to blbé?) a po ďaľšie, priateľ si chce pozvať 4 kamarátov s partnerkami, čo sa mi zdá blbé, keďže by sme povedali rodine aby si partnerov nevolali a kamošov tam budeme mať a takisto, on chce kamarátov na celej svadbe, s čím ja nesúhlasím, navrhla som, aby prišli pred polnocou, na hostinu, ale on s tým zase nesúhlasí (ja si kamarátov nevolám), poraďte mi, čo mám robiť :(
Odpovedať
1
2
No pokial jeho rodina bude platit jeho hosti tak kludne aj sto hosti:) Ja som zas mala problem, ze nas je 32 a potom sme uz boli radi za kazdeho co pride aby aspon 50tka bola. Alebo navrhni, nech si on alebo teda jeho rodina plati tych 60hosti, no ale mozno sa vam to vykompenzuje aj darmi co vam daju:) ze vam daju tolko co tam prejedia, potom neni co riesit nie:)
Odpovedať
nejde o to, či si to zaplatia, pretože on si to chce platiť zo svojich peňazí a pre mňa je lepšie, keď tie peniaze by sme dali radšej do prerábky domu :(
Odpovedať
Podla mna, zavolajte aj rodinu s partnerpm/partnerkou - teda pokial maju... My tak volame aj prietelov, aj rodinu. proste vsetkych. Vychadzame si so vsetkymi z nich, tak preco ich nezavolat. Ano, mame tak velu svadbu, ale u nas to je pri cisle 90 ludi, uz "hore dole" 20 :). A neviem ako u vas, ale u nas sa to vzdy istym sposobom vrati :). A uz som zazila svadbu, kde obmedzovali az moc kto si ma koho vziat a koho nie a potom boli zbytocne ohovaracky, urazania atd. Takto mame my o problem menej... A ked uz tak, saty, hudbu, kameru ci fotografa - vsetko treba zaplatiti ci mas 50 ci 100 ludi... Takze bud vsetkych s partnerom alebo nikoho (co je asi dost blbe :-( )... Moj nazor :)
Odpovedať
suhlasim s @terez23, vela veci budes organizovat a uz to jedlo a pitie sa tam "strati". V podstate ak by vam jeho priatelia dali peniaze ako dar, tak je sanca ze to nepocitite, a vratia sa vam. Ked nie tak ked Vas zavolaju casom na ich svadby tak im tiez nic nedate :) a ber to tak ze priatel investuje do vasej zabavy na stare kolena :)
Odpovedať
My jsme ten pocet lidi potrebovali spise snizit, take jsme s tim bojovali. Nakonec jsme se rozhodli podle toho, jak moc dobre ti lidi zname. Zase nepozvat pritelkyni od svagra, kdyz jsem ji nikdy nevidela a pozvat kamaradovu pritelkyni, protoze ji zname je trochu blbe. Nakonec jsme to udelali tak, ze jsme meli jenom uzkou rodinu a navecer prisli kamaradi. Kdyz jsme znali oba, pozvali jsme oba, kdyz jenom jednoho, pozvali jsme jenom jednoho. Zase vyhoda byla v tom, ze se trochu lidi aspon v mensich skupinkach znali. Nakonec jsme byli radi - kazdy se pobavil s kazdym. Kdyby tam meli vsichni partnerky, venovali by se jenom jim a zabava by celkem padala. Co se tyka penez, "on si to zaplati", ale nejsou to uz trochu vase spolecne penizky (nevim jak to sice mate, ale kdyz budete predelavat dum, bydlet tam budete spolu, ne?) ;-)
Odpovedať
Urcite sa peniazky zidu aj na prerabku domu. No my sme vsetkych poprosili, aby nam dali financny dar. A u nas to aj tak chodi :)
Odpovedať
@linee "on si to zaplati" som napísala iba na margo komentáru hneď prvého, kde andrea napísala, že by ma to nemalo trápiť, ak si to zaplatia, keďže si chceme svadbu platiť my dvaja a nie rodičia, je zrejmé, že zatiaľ nemáme spoločný účet a preto ideme 50/50
Odpovedať
No u nas platia rodicia rodinu. Cize z priatelovej strany je to 20 ludi, z nasej 60. Tak nasi rodicia to zaplatia normalne 20:60...
Odpovedať
no ja som tiez mala dilemu, volat sesternici jednej, druhej, tretej priatela a rozhodla som sa, ze nie, ani ich nepoznam a kedze si platim sama svadbu tak mne sa pri 30tich a 40 urboi ovela vacsi rozpocet a este viem, ze sa mi vobec ani polovica nevrati, tak ak chcu nech pridu za nimi neskor a hotovo, to ja neriesim, fakt a zo snubencovej strany bude max 10ludi a to len rodina, lebo je zo zahranicia.
Odpovedať
A proc tam musite mit cele pribuzenstvi i s kamarady a jejich polovickama? Zase pocitat, koho bych pozvala a koho ne, jen aby se mi to vratilo, tak nevim. Proste tam pozvu koho tam chci mit. To, ze jsem byla nekomu na svadbe mne nezavazuje zvat take vsechny na svatbu. Kazda mame/ma jine podminky a moznosti a kdo to nechape, tak o duvod vic ho tam nezvat, ne?
Odpovedať
baby, ale ja mám problém s tým, že priateľ tam tých kamarátov, ktorých ja nepoznám chce mať a ja ich tam celú svadbu nechcem a neviem, ako mu to mám vyhovoriť, keď chce aby si ešte aj partnerky priniesli....povedala som mu, že pred polnocou večer môžu prísť ale nie na celú svadbu ale on si stále to svoje melie dokola :(
Odpovedať
Profilova fotka
cristin_7 a keby si sa do apríla s priatelovými kamarátmi zoznámila a stali by sa aj tvojimi kamarátmi?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cristin_7 my sme mali podobny problem.priatel tam chcel toho kamarata, toho a nakoniec by nas tam bolo 100.tak sme sa dohodli z maximum bude 80. aj kvoli tomu, ze nasa sala nie je az taka velka a ja som nechcela aby sa tam ludia tlacili. A s partnerkami bo partnermi kamaratov sme to vyriesili takto. Ak nas kamarat bo kamaratka maju priatelku/priatela a nepozname ho, nepozyvame ho. Zatial som sa nestretla s niekym kto by sa urazil alebo tak..slusne sme im vysvetlili ze je to aj z toho dovodu ze nemame tolko miesta a radsej si pozveme nasich kamaratov ktorych pozname ako (pre nas) cudzich ludi..podla mna na celej svadbe by mala byt rodina a ti najblizsi kamarati..skus mu vysvetlit aj to ze ako sa tam budes asi citit..neviem mne by to bolo take divne mat na svadbe ludi ktorych ani nepoznam..
Odpovedať
@cristin_7 ahoj cristin. Moj nazor - ak nedokazes urobit taky kompromis akym je osem ludi na svadbe (8.5%) tak vela zdaru v planovani tretej najstresujucej udalosti v zivote cloveka :) . Kazdy ma ine predstavy ze ako ma ten den D vyzerat a taktiez kazdy ma ine priority. mozno velka svadba je pre tvojho snubenca velmi dolezita. Suhlasim s tym, ze ak priestory nedovoluju, tak zbytocne je pozyvat vela ludi a to snubenec hadam pochopi. Co sa tyka toho, ze ich vobec nepoznas... Nuz zoznamis sa :) alebo je tam nejaky konflikt?
Odpovedať
Profilova fotka
@cristin_7 tak sa nejako dohodnite, ked si rodina nebude brat partnerov, tak potom nech pridu vecer aj kamosi po 22.00 napriklad my to tak mame niektorých blizkych kamaratov mame na celej, niektorých po 22.00 tiez sme nechceli volat partnerov sesternic kedze ich nepozname, ani kamaratove frajerky tak isto nepozname, ale nakoniec sa ony zavolali sami tak sme to tak nechali.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
my budeme asi riesit podobny problem...co sa tyka rodinnych prislusnikov, to asi berieme tak,ze jasne ze aj s partnermi...lenze uz po spocitani rodiny sa nam to spolu mota okolo 100vky...penzion hladame na kapacitu okolo 150 ludi...a kamaratov mame vacsinou cezpolnych....ak by sme brali len kamaratov, je to este v poriadku, vosli by sme zhruba do 30tky za obe strany dokopy...aj pomer zien a muzov je v pohode...ale niektori z nich su uz posobaseni...a niektori su uplne nezadani...a teraz nevieme co s tym ,ci volat aj s partnermi , alebo nie...a pride nam blba separacia ze ti co uz su svoji nech pridu s rodinami,partnermi...a ti co su slobodni nech ich nechaju doma bez ohladu na zadanost ci nezadanost...len s tym sa nam spaja jednak kapacita saly,jednak vydavky na menu a jednak noclahy...poradte co s tym?
Odpovedať
Profilova fotka
BUD SI ZAVOLAJ KAMARATOV AJ TY, ALEBO TEN NAPAD PRED POLNOCOU JE SUPER.....ABY PRISLI.....TO ABY SI NEVOLI PARTNERKY JE BLBE..JEDNY MOZE INY NIE? DRZIM PLACE ABY STE S AROZHODLI SPRAVNE......ALEBO ZAVOKAJTE SI IBA NAJBLIZSIX OZAJ KAMARATOV..:)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme riesili svadbu len v kruhu rodiny..cize 30 ludi a priatelov pre pozvali az po 22:00h..pokila sme nepoznali partnerku tak sme volali bez nej..ako pardon ale ja son na svojej svadbe cudzich ludi nechcela a ked sa to niekomu nepacilo tak smola..nasa svadba..my sme si diktovali co a ako...naozaj som svadbu brala ako nieco krasne a pre mna dolezite a o tieto chvile som sa chcela podelit s ludmi ktorych mam rada a nie s cudzimi... Takze odporucam dohodnut sa s nastavajucim a nebrat ohlady si sa to niekomu inemu bude pacit alebo nie..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Akože baby zas volať niekoho bez partnera... Pokiaľ to nie je stálejší partner tak ok. Ale vy by ste išli na svadbu bez vášho partnera? Alebo ako by ste to zobrali? A keby aj, ako by sa cítil on?
Odpovedať
Profilova fotka
podla je nevhodne zakazat hostom priviest si partnera....
Odpovedať
Profilova fotka
@beckie v ziadnom pripade by som nesla... to je naozaj vrchol, sak ked uz chce niekto setrit tak nech ziadnu hostinu nerobi
Odpovedať
na našej svadbe boli frajerky/frajeri len tých mladých, ktorí nám boli oficiálne predstavení. nielen nám dvom, ale celej rodine. tí, ktorí mali nejakých partnerov, ale rodine zatiaľ neboli predstavení, tých sme pozývali samých. a potom tá druhá vec. svadobný deň je veľkým dňom nielen pre ženu, ale i pre muža. a ked to tvoj partner tak cíti, že chce mať svojich kamarátov na celej svadbe, tak mu to umožni. chce sa s nimi podeliť o všetko od začiatku, nielen o koniec veselice. a nezáleží na tom, či tebe prídu kamošky alebo nie
Odpovedať
Profilova fotka
Určite by dom bez svojho partnera potom na svadbu nesla... Ked je to dlhoročný partner nastávajúci manžel sama v žiadnom prípade ved je to total blbe... Vžite sa do situácie z opačnej strany keby vášho partnera pozval niekto z kamosov na svadbu ale dal by mu prikaz ze bez vas ako by ste sa cítili???
Odpovedať
Ja by som az taku detektivku z pozyvania bez partnerov nerobila,aj ja som bola na svadbe kamaratke bez manzela a to sme boli uz rok manzelia..Manzel bol aj rad,ze tam nemusel ist,kedze okrem mna a nevesty by tam nikoho nepoznal..Oni vsetkych kamaratov a kamaratky volali bez partnerov a bolo to v pohode..Zase nie vsetci maju nafukovaci rozpocet a vezmite si situaciu,ze par ma povedzme 15 blizkych kamaratov,ktorych chce mat na celej hostine a keby ich mali volat aj s partnermi,ktorych mozno ani nepoznaju,tak to je +15 ludi a to je fakt dost vela..Hlavne ked je celkovy pocet hosti napr.60..Toto neni Amerika,kde maju na svadbe 400 hosti a je im to uplne jedno,ci tam bude 20 ludi navyse..
Odpovedať
U nas je uplne bezne, ze na svadbu sa volaju len dvaja - traja najlepsi kamarati a zvysni sa volaju az pred polnocou. Ale pravda je, ze ked sme takto raz isli na svadbu jednemu kamaratovi, moj frajer bol z toho dost prekvapeny (skoro az urazeny), lebo u nich sa to tak nerobi ani o tom nikdy nepocul a stale nechapal, preco tam ideme az na deviatu. My budeme volat kamaratov na cely den, ale keby ma niekto zavolal az pred polnocou, absolutne by som s tym nemala problem. A ak by sa moj frajer a nevesta poznali len minimalne, kludne by som ho nechala doma a isla len s ostatnymi kamoskami, co by boli pozvane.
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka ak sú tí kamaráti takí blízky tak si myslím že nevesta resp. ženích pozná aj ich partnerov...
Odpovedať
@januskaamirusko To je sice mozne,ale takisto je mozne ze si niektori z nich najdu partnera mesiac pred svadbou a volat ich na svadbu len z principu,to sa mi proste nezda..A to,ze tych partnerov poznaju neznamena,ze aj ti partneri su ich priatelia a to sa zase dostavame k tomu istemu,a to je +15 ludi na svadbe..Ta moja kamaratka mala na svadbe cca.70 ludi a z toho cca.20 boli kamarati,no a mat + 20 ludi pri pocte 70 hosti je sakra dost..Takze myslim,ze to sa da pochopit,preco pozyvali kamaratov bez partnerov.. Pre mna za mna nech si kazdy robi co chce a ked ho pozvu bez partnera,nech sa urazi a nejde,len som tym chcela povedat,ze sa na to da pozerat aj z inej strany..
Odpovedať
My máme kamarátov pozvaných na celý večer. Ak sme s oboma partmermi kamaráti, sú pozvaní ako dvojica, ak nie, tak je pozvaný sám. Filtrovali sme to bez akýchkoľvek výčitiek. Predsa len sme spolu 9 rokov, za ten čas máme množstvo spoločných kamarátov a niektorí sú už aj rodinky takže sme riešili aj detské dilemy. Tiež sme všetkým slušne ale bez kompromisov oznámili, že ich prosíme aby nechali doma deti pod 5 rokov . Presne ako tu už bolo spomínané, plus 10-20 ľudí nie je žiadny malý peniaz a pri svadbe sa to aj tak nazbiera. Ak vám nepomáhajú rodičia, treba si to veľmi sledovať lebo ešte to naskáče.
Odpovedať
@cristin_7 je to aj jeho svadba... ja si tiez neplanujem volat kamaratky,ale priatel chce mat najlepsich kamaratov na svadbe a respektujem jeho nazor.ak kamosi nemaju frajerky,tak samozrejme,ze si nebudu nikoho volat.ak uz frajerky maju,tak je prirodzene,ze pojdu s nimi.mna osobne sklamalo trosku,ked jeden znamy volal na svadbu kamaratov a mali prist bez partneriek.pritom sa cela partia pozname roky... my co sme sa informovali,tak nas jedlo vyjde cca 22€ na osobu,co nie je take desive.skor ma desi suma za vyzdobu.uplne jednoducha skromna vyzdoba 500€.takze ja planujem usetrit na vyzdobe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@katikaq a ako to zobrali,že ste im slušne povedali,aby deti nechali doma? Lebo mna sa pýtala kamaratova žena,či su pozvane aj deti...tak som nechcela povedať nie,ale na druhej strane si vravím,že je to na nich,či si užiju svadbu s deťmi...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?