Čo si myslíte o dvojitej svadbe?

Profilova fotka
Ahoj, chcela by som poznať váš názor na dvojitú svadbu. S priateľom sme už dlhšie premýšľali nad svadbou, bavili sme sa o nej, zariaďujeme si spoločné bývanie zásnubný prsteň mám už dva roky a tak sme sa rozhodli že sa budúci rok sa aj vezmeme, s tým že sme si to zatiaľ nechávali pre seba a nikomu sme nič neoznamovali. Lenže priateľova sestra sa rozhodla náhle, a rovnako náhle to aj oznámila a tak vznikla dilema...dve svadby v jednom roku? Obe v lete, čiže v rozmedzí jedného - dvoch mesiacov? A tak padol návrh od priateľovej sestry, aby sme to spravili spolu. Máme dobré vzťahy aj vkus a názory na veci s tým súvisiace máme podobné, miesto na svadbonú hostinu sa nám páči všetkým rovnaké, budeme mať civilný sobáš atď. Máte nejaké skúsenosti? Prípadne v čom vidíte negatíva takejto svadby?
Odpovedať
podľa mňa to má svoje výhody aj nevýhody... ušetríte- to je asi naj, ale naopak bude vas velmi vela - budete tam vlastne tri rodiny...... Ak ste s tym stotozneni vsetci styria nevidim v tom problem. No ja osobne by som to nikdy nechcela, a to z jedneho dovodu.. ja som chcela byt nevesta ja a nik iny, len moj (a manzelov samozrejme) den to mal byt, nie inych. Nechcela som sa delit este s nejakou nevestou... na mna mali vsetci pozerat a "obdivovat" nie tu druhu.... Viem, mozno je to "detsky" nazor, ale je to moj nazor :-)
Odpovedať
tak na toto by som nikdy nepristupila ani za vidinou toho ze by sme vela usetrili
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to brala :-) Viem si predstaviť mať svadbu naraz v jeden deň s bratom alebo so sestrou :-) máme spolu perfektný vzťah a svadba je najmä o tom poriadne sa zabaviť a osláviť lásku, tak prečo nie hneď dve naraz :-) nič v zlom ale nechápem tie reči ako NÁŠ deň, obdivovať len mňa a celý deň len o mne ( v lepšom prípade o nás). Možno aj preto budem mať malú svadbu len s tými na ktorých mi skutočne záleží. Určite chcem byť krásna ale vždy môže byť každá jedna družička krajšia. :-) Takže ak máte spolu dobré vzťahy, rovnaké názory a súhlasíte s tým všetci myslím si, že nemáš nad čím rozmýšľať. Nie je nič krajšie ako takýmto gestom ukázať aj "lásku" k tomu druhému páru...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež toho názoru že „ten“ deň by mal byť iba o Vás...či už ty ako tá najkrajšia nevesta pre svojho drahého....alebo on ako tvoj vysnívaný chlap...ja mám sestru dvojičku a máme perfektný vzťah ale obe sme sa hned zhodli že by sme svadbu nechceli v jeden deň...proste si myslím že ten deň má byť o vás dvoch ľudí, ktorí sa ľúbia a ostatní prídu osláviť vašu lásku...preto by mala byť pozornosť upriamená na vás dvoch...toľko môj názor..ale ako sa hovorí sto ľudí sto chutí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak má to určite aj svoje výhody a aj nevýhody. Najväčšou výhodou je,že ušetríte:-) a nebudeš na to všetko sama,pokiaľ máte aspoň podobný vkus,čo sa týka výzdoby,jedla,programu atd.nemuseli by vznikať ani hádky:-) aj keď...:-D ale ja osobne by som to tak nechcela...budem za sebeckú ale o svoj deň by som sa nechcela ,,deliť,, :-D budú tam 3 rôzne rodiny,veľa ľudí,ktorí sa nepoznajú.Ja osobne viem,že by som z toho bola na ihlách...Ale pokiaľ si presvedčená,že to tak bude správne a cítiš,že to tak chceš, tak choď do toho:-) prajem veľa síl a nech vám všetko dopadne tak,ako má;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som nechcela takú svadbu, svadba je o dvoch ľudoch, ktorí sú stredobodom pozornosti a všetko si pripravujú tak ako chcú oni dvaja. Podľa mna je aj ťažšie zladiť názory a očakávania troch rodín, aj ked máte podobný vkus. a prečo by si sa mala o pozornosť deliť ;-) sú to neopísateľné okamihy,ktoré majú patriť dvom ľuďom, a o veľa vecí by si sa ukrátila :) a podľa mna aj o svadobné dary :D ;-) ale už je na tebe, ako sa ty rozhodneš :)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to super napad, pre niekoho svadba neni najdolezitejsi den v zivote, pre niekoho je to nadherny den straveny v blizkosti najblizsich a tak som to mala aj ja... nebrali sme s muzom svadbu tak vazne.. ano uzili sme si ju, spravili sme si ju podla predstav, ale ak by sa chcel niekto z rodiny pridat a bola by double svadba, bola by som nadsena... :) nebola by som sama stredobod pozornosti, boli by sme styria 8-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@simkaj aj na farbe vyzdoby sa zhodnete? ako ja by som to brala v pohode keby som mala dobre vztahy so svagrinou...(jeho sestra sa vydavala v juni , my sme sa brali v septembri) a so sestrou vychadzam v pohode ale vkus je uplne iny (preto ona sa vydavala v auguste, my mesiac po nej ) :) takze tak moznost sme mali az dvakrat ale nechceli sme...:) :) ale mozno by to bolo zaujimave...a hlavne netradicne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, urcite do toho chod :) Ja uz mam po svadbe a mozem ti povedat, ze ta "tvoja" chvila trva len v kostole, kedy naozaj vsetci pozeraju len na vas... na oslave si vas uz nikto vsimat nebude, vsetci sa budu bavit, jest, pit, tancovat. Ved si len spomente ked ste boli na svadbach ako hostia - vnimali ste kazdy krok a krasu nevesty? :D asi tazko... tak sa mozete zabavit vsetci spolu... ale suhlasim, ze treba pocitat s tym, ze mozno dojde k vymene nazorov, ak nebudu rovnake na vsetkych stranach, co je narocne uz pri dvoch a nie este pri troch rodinach :) Drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
Kocky dakujem za vase postrehy, kazdy dalsi uvitam. Zatial sme sa dokonca zhodli aj na tom ze nechceme pytanie nevesty, ani cepenie, takze ani tu nevidim problem, svadbu berieme skor ako velku veselu oslavu, nevadi, ze nebudem stredobodom pozornosti, priatel dokonca zvazoval svadbu len s dvoma svedkami, takze pre mna je to, ze by to bolo s celou rodinou, len prinos. Nebude nas ani nejak prehnane vela, vychadza to do 100 ludi. Zatial sme nenatrafili na vaznejsi problem, tak uvidime, zatial neviem ako sa k tomu postavi rodina...teda moja je v pohode, ale tie ostatne...Navyse ja vsetkych ludi co budu na svadbe osobne poznam...za tie roky som sa so vsetkymi stretla a bavila na oslavach a tak...myslim ze ak by to bolo takto tak bude urcite veselo...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
A ak bude svadba dvojita, tak setrit nejako neplanujeme, chceme aby bolo vela jedla, kolacov a vsetkeho, aj vysluzky zo svadby planujeme davat dve, budu hrat dve kapely a celkovo by sme to v pripade ze sa teda rozhodneme ponali tak dvojmo :-)
Odpovedať
@simkaj nám sa stalo niečo podobné :) plánovali sme svadbu budúci rok v máji, rodine sme to chceli oznámiť niekedy budúci rok na začiatku alebo cez Vianoce, ale cez leto prišiel môj brat s tým, že on sa ide ženiť :) šokovalo nás to, ale nie až tak, že by sme si spravili dvojitú svadbu :) my sme si radšej svadbu preložili :) úprimne poviem, že za seba si to neviem predstaviť, ale podľa toho, čo píšeš, u Vás by to mohla byť celkom fajn žúrka. Hostia síce budú musieť dať dva svadobné dary, čo môže byť pre niekoho finančne náročné, ale zase im budú stačiť jedny šaty :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@simkaj staci si dat do googla double wedding....obrazky hovoria samy za seba..... viem si to uplne zivo predstavit, az na obrad v kostole, to by bol asi problem ako to dat dokopy....ale inak skvely napad...potom poprosim fotky :-)
Odpovedať
Negatíva: nebude to len Tvoj Deň, budeš sa musieť oň podeliť. Dary možno budú decentnejšie. Ak ten druhý pár chce pozvať, niekoho koho Ty a/alebo Tvoj snúbenec nemusíte, tak sa s tým musíte len zmieriť. Pozitíva: VÝRAZNE UŠETRÍTE, ak budete všetky položky na svadbu hradiť pól na pól - veľa položiek je fixných nezávisle od počtu ľudí (hudba, fotograf - tu by to chcelo aspoň dvoch, nech máte aspoň portrétové fotky samostatné-, výzdoba, atď) a keď budete mať veľa hostí, ktorí vám dajú peňažný dar, tak zase veľmi ušetríte. Na organizáciu svadby nebudeš sama, ale budeš mať parťáčku, s ktorou, ak si dobre rozumieš a máte rovnaké predstavy a vkus, ti všetko pôjde ako po masle a budeš aspoň o polovicu svadobných záležitostí, ktoré treba riešiť, odbremenená. Asi tak nejak...
Odpovedať
Profilova fotka
@simkaj Hrali sme dvojitú svadbu - dvom sestrám. Svadba bola parádna, okolo 140 hostí, oba páry zladené a vôbec celá svadba bola taká iná ako ostatné. Na oboch svadobných pároch bolo vidno že spolu veľmi dobre vychádzajú a že sa majú vzájomne radi. Radosť bolo hrať. Myslíme si, že ak vy štyria sa dohodnete na veciach, tak ako chcete a nikto nebude mať z vás navrch, môže to dopadnúť velmi fajn.... " Naše páry mali nacvičený spoločný solotanec, mali to veľmi dobre a zaujímavo vymyslené.....Bolo na čo pozerať. :-) Spoločné fotky po svadbe v bazéne tiež stáli za to :-D Jednoducho...takéto svadby sú v niečom trochu iné....netradičné...zvláštne. Ak sa vy viete dohodnúť na veciach a máte spoločný vkus, zmysel pre humor aj kompromisy... určite do toho chodte. Posielame link na Vykrúcanku, práve z tejto svadby,aby sme vyvrátili dohady že takáto svadba nemôže dopadnúť dobre. Pár fotiek z tejto svadby, na našej webke-v sekcii Naše svadby Prajeme veľa šťastia. duo Axis
Odpovedať
Profilova fotka
@simkaj ja sa priznam, ze by som to tak tiez nechcela. mozno sa da na takej svadbe usetrit, i ked podla toho, co hovoris, tak ani nie, ked chcete vsetko dvojmo, ale ja si chcem nas den uzit, lev v "dvojici" , chcem aby sme len my dvaja boli ti najdolezitejsi na svadbe, mozno to znie sobecky ale o svadbe snivam uz veeelmi dlho a moja predstava je proste taka, ale ak sa vo vsetkom zhodujete a nerobi ti to problem, tak nevidim dovod, preco do toho neist ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?