Foto verzus video

Profilova fotka
Ahojte baby, mame velku dilemu. Povodne sme chceli iba foto az do rana ale potom sme rozmyslali ze aj video by bolo fajn...Nasli sme aj dokonca cenovo vyhodne ponuky ale...Fotograf ktory je tak cenovo vyhodny uz nema take pekne fotky a tak sme rozmyslali ze si radsej zaplatime drahsieho fotografa az do rana a ze video nebudeme mat. Ludia okolo nas maju rozne nazory. Poradte prosiiim. Ako to riesite vy?
Odpovedať
@happy988 aaale .. vydavas sa len raz, tak nech to mas pekne zdokumentovane, maj aj foto,aj video .. urcite veci sa potom uz nezopakuju a aby ti nebolo luto .. foto beriem ako taku umelecku spomienku na tvoj svadobny look, ci look ostatnych veci a video ako peknu spomienku - taky dokument .. ja som si teraz tiez to moje pustila po nejakom to rocku a je to super vec ;-) .. len lutujem, ze som si na to este viac nedala zalezat spomienky su proste nenahraditelne .. a ked sa daju vizualizovat, nie je o com ;-)
Odpovedať
ahoj skus zavolat p. Mokranovi, mozno by ti vedel zaistit lepsieho a nie tak draheho... 0915 420 032... :) az mozem pomoct... :-) Pekny dnik
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem skusim :-) Mozem sa este spytat odkial je?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak hladas kameramana, viem odporucit vola sa pan Šodor... je super, ale kontakt nemám, ale to urcite nieje problem. a myslim ze teraz to ma tak ze natoči svadbu a potom ti z tej svadby vyhotovy fotky za dobru cenu a vo velkom množstve.. Točil svadbu mojej sestre aj sesternici....
Odpovedať
Ja som tiez za oboje. Fotky mas na pamiatku a mozes rozdat a video zachyti aj to co fotka nedokaze. Aj ked si ho mozno pozries len raz, budes si moct vychutnat opat pocity, kotre si prezivala. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez za oboje. Povodne som ani ja video nechcela, ale nakoniec som si to rozmyslela a bola to ta najlepsia vec, aku som mohla spravit. Fotky su perfektne, ale predsa len nezachytia vsetko a ani kazdeho - pri videu je vacsia sanca. A o par rokov, ked uz nebudu vsetci nasi najblizsi medzi nami, to neskutocne ocenite nielen vy, ale aj ostatna rodina ci Vase bud. deticky. Podla mna mat profi fotografa az do rana je uplne zbytocne - staci ho mat do vecere, prip. prve dve tanecne kola, aby stihol pofotit aj tancujucich hosti a zvysne casti aj tak budu fotit hostia. Je zbytocne tolko vela fotiek, aj do tej osmej, deviatej ti fotograf stihne spravit 500, 600 fotiek, je zbytocne mat 2 krat viac. radsej usetrene peniazky investuj do videa.
Odpovedať
Profilova fotka
priblizne polovicu svadieb kde chodim su bez videa stacia im len fotografie.
Odpovedať
@marcelhudecek a stretnes sa s nimi aj potom a informujes sa, ci im nie je luto, ze nemaju video? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem Vam vsetkym velmi pekne. Zatial to teda vyzera tak ze bude fotograf ten urcite (do cca 01:00) a kamerovat nas bude znamy aj to iba tie casti ktore chceme pretoze urcite nechceme mat vsetko. Kamera je super ja som si vzdy rada pozrela videa z inych svadieb ale ked sme to zvazili iba by nas to tam po cely den otravovalo a rodina je tiez celkom rada ze sme sa tak rozhodli... Neviem asi mame strach z kamier :-) Este raz dakujem :-)
Odpovedať
...mňa osobne prítomnosť cudzieho kameramana a kamery všeobecne dosť znervózňuje..herečka nie som ani náhodou...:) Ak by som mala známeho, ktorý kamerovať ako tak vie, využila by som ho :) ..dúfam, že na mojej svadbe bude len fotograf...Aj to z rodiny....
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali oboje a tiež sme sa najskôr báli ako sa budú ľudia zabávať pri kameramanovi, báli sme sa že budú utekať pred ním :-D boli sme však milo prekvapení keď ľudia tú kameru ešte aj vyhľadávali :-D bolo to na nezaplatenie, video síce ešte nemáme ale už sa ho nevieme dočkať :-) mne osobne by bolo ľúto keby nemáme video, lebo fotky síce máš ale môžeš ich obzerať koľko chceš, nikdy nebudú ako video, tá neopakovateľná atmosféra môže byť zachytená iba na videu :-) veľa párov to po rokoch ľutuje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Fotky sú pekné tie umelecké ale na zvyšok svadby určite radšej video.Kvalitný kameraman dokáže svadbu zachytiť oveľa lepšie než fotograf.Na fotke nemáš zvuk pohyb atmosféru.Práveže ja čo som bola na svadbách tak fotografa mali len na umelecké fotky a na sobáš a radšej si zaplatili dobrého kameramana.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ak chcete ušetriť, možno Vám rád pomôže niekto zo známych. Ak Vás nafotí niekto z rodiny, doporučila by som kameramana profesionála - a naopak, ak Vás bude kamerovať niekto zo známych, tak potom určite volať fotografa profesionála, jeden z nich v každom prípade nech je profesionál! Pred svadbou rozmýšlate, ako ušetriť, ale po svadbe Vám bude veľmi ľúto, keď nebudete mať ani kvalitné fotky, ani profesionálne video...
Odpovedať
ja som si vzdy viac zakladala na fotkach, na rozdiel od inych som toho nazoru, ze tiez vedia zachytit naladu a atmosferu-ved preto sa to vola dokumentarna fotografia, nie?....nerada sa na seba divam na videu a vadi mi kruzenie vsadepritomneho kameramana - vzdy mi to na inych svadbach vadilo uplne najviac...nakoniec nam obrad a dost velku cast svadby iniciativne natocil pozvany host (kupil 3D kameru, tak ju chcel otestovat), ten zaznam sme este ani nevideli, ale kedze od neho nic necakam, mozno budem milo prekvapena....nemyslim, ze by mi vadilo, ze neuvidim ani kusok zaznamu - fotiek je vela, aj zo zabavy....ani z napr. z promocii nemam zaznam, len fotky - najprv ma to mrzelo, ale teraz mi je to jedno....a ked som napr. videla video oblubeneho a vyhladavaneho kameramana v okolo DT, bola som dost sklamana....natrafit na dobreho je podla mna tazsie ako zohnat dobreho fotografa.....a napokon ten obrad a prvy tanec naozaj moze natocit ktokolvek...
Odpovedať
Profilova fotka
Keby som si mala vybrať či zo svadby svojich rodičov alebo starých rodičov si pozriem fotky alebo video ja radšej video a preto že fotky sú síce fajn ale pohyb a zvuk sú nenahraditeľné. To čo sa hovorilo hlasy atd. jednoducho ľudia a vtedajší život v pohybe fotky nemôžu nahradiť. Taká spoločná fotka kde sa môžem pozerať na tváre že kto bol kto je ale tiež super. No treba si dobre vybrať tak isto ako fotografa na základe nejakej práce tak tak isto aj kameramana to inak nejde ak to podcením doplatím na to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, ponúkam Vám moje služby. V prípade, že Vás moje portfólio zaujalo, neváhajte ma kontaktovať. Rád poskytnem bližšie informácie.
Odpovedať
Profilova fotka
zakladatelka temy uz svadbu mala :-D
Odpovedať
@wagner - jmenuji se vterka a budu vás točit :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?