Fotenie pred obradom verzus po obrade

Ahojte nevesty! Citala som vela prispevkov, kde sa pisalo, ze sa svadobny par isiel fotit pred obradom. Ja som ale chcela, aby ma snubenec videl v satach az na obrade, nech to ma ten "wow" efekt.. Takze ja som rozmyslala, ze po obrade. Hostia sa tak mozu poobzerat po kastieli, pozoznamovat sa, vypit si, najst si svoje miesta pri stole v sale atd.. Aky je vas nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj :) ja som to tiež takto chcela, ale po mnohých úvahach som sa rozhodla, že lepšie bude fotenie pred obradom. Budem čerstvo upravená, a nebudeme musieť utekať z hostiny. ;-)
Odpovedať
Ak si majú čo obzerať, tak by to nemuselo byť zlé, ale nebudeš ty nervózna, aby si ich nenechala dlho čakať? Kamoška mi hovorila, že bola na takej svadbe, manželia sa išli fotiť, ich vrazili do sály, kde si posadali, nemohli jesť, stoly boli rozostavané tak, že nemohli kecať a len čakali, čakali... a čakali. Ale zase, je to tvoj deň, tak by ti to mali hostia odpustiť :-) Len aby si fakt ty nebola nervózna a nesúrila fotografa i ženícha :-)
Odpovedať
@janahu01 podla mna je to dobry napad. vsetko ma svoje pre a proti. My sa tiez nepojdeme fotit pred obradom, dokonca aj nas fotograf je z toho nadseny, lebo ze su to velmi tak estrojene pozy..skor sa chceme fotit po obrade hned, cez hositnu a tak, nejake momenty...ziadne extra "štelovanie sa" na foteni. A tiez chceme zazit ten wow efetk :-)) Podla mna, ak sa budete fotit este aj v areali, kde bude svadba, cez hostinu, tak to ludia v pohode nejaku chvilu preziju bez vas, len sa nesmiete zdrzat az prilis.
Odpovedať
@nina1205 Aj ked je to kastiel, ten areal nie je velky, takze dufam, ze dlhsie ako hodinu to trvat nebude. Plus ak budu fotky len nevesty, alebo len zenicha, tie moze spravit pocas priprav pred obradom (len sa s drahym nesmieme stretnut :D ), tak na tom moze usetrit cas.. Pripadne to mozeme spravit tak, ze po obrade par fotiek, potom hostina a potom sa znova mozeme vyparit na pol hodku, ak fotografa inspiruju dalsie kuty kastiela. Svadba je v lete, takze slnko bude svietit do nejakej deviatej vecer.. a aj fotky pri zapade slnka mozu byt pekne :)
Odpovedať
@hallie Polovica hosti bude vlastne vo vlastnom hoteli, takze sa mozu ist obcerstvit na vlastnu izbu atd. Je tam park, restika a bar. Takze sa mozu poprechadzat, vypit si a tak. Plus nase rodiny sa navzajom nepoznaju, tak by sa mohli pozoznamovat. Co ja viem, dilema.. Asi sa opytam fotografa, co si o tom mysli on, ake ma skusenosti a zenich uz len zasvatim do planu :D
Odpovedať
Profilova fotka
nechcem nejak mutit vody ale vzdy ked som sa pytal buducej nevesty ci neuvazovali o foteni po obrade (cisto zo zvedavosti) vela z nich mi povedali bud rovno ze nie alebo ze boli na takej svadbe a bolo to hrozne a nikdy by nic take nechceli... a ked som sa ich opytal ci to aj neveste povedali ze cakanie na mladych bolo pre nich umucenie mozte tipovat co odpovedali.... takze nevesta co povie ze my sme mali fotenie po obrade a ludia nemali problem cakat mozno ani nevie realitu :) Susedka sa tiez tesila na woow efekt a fotenie mali az po obrade.... do dnesneho dna to lutuju.... fotili sa uz pri horsom svetle skoro tma a tam fotograf uz vela nevykuzlil...
Odpovedať
@janahu01 Ale tým, že je to leto, tak by sa mali vedieť zabaviť. A prostredie je prekrásne :-)
Odpovedať
@fotosvadba Vidim to tak, ze ohladne tohto bude velka diskusia aj s fotografom, aj so snubencom, aj s par hostami... :P
Odpovedať
Ja si tiež myslím, že nie je celkom dobré opúšťať hostí po obrade.. Nedávno som bola na jednej svadbe, kde sa stále na niečo čakalo, napr. pred hostinou, kým sa ubytovali hostia, ostatní zatiaľ postávali pred hotelom a bol im ponúknutý nejaký nápoj, ale pôsobilo to napokon všetko tak zdĺhavo že stihla aj marmeláda prischnúť o tanier.. to myslím vážne ]-( a možno mladým nikto nič nepovie, ale hundralo sa teda dosť.. :-) My sa budeme fotiť pred obradom, bude dosť času na všetko, aj dosť svetla (možno aj priveľa), potom sa môžeme ešte trochu osviežiť a šup na obrad.. Máme v pláne akurát na chvíľku zdrhnúť večer spraviť si pár fotos vo večernom svetle, ale dovtedy sa rozbehne zábava a keď budeme chvíľku preč, nikto si to nemusí ani všimnúť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janahu01 je to na ludoch... kazdy ma ine priority... fotil som aj svadby pred obradom, aj po obrade tesne aj vecerne fotenie ktore bolo neplanovane a trvalo skoro 2 hodiny :D. Zo skusenosti co mam vidim ako ludia citlivo reaguju na taketo zmeny... cakat sa im nechce, mladi sa vyparia a s nimi aj atmosfera... netvrdim ale ze niekde to bude problem.... za tych par rokov ale co chodim to svadbach som nenatrafil na ziadnu kde by nepritomnost mladomanzelov neprekazala. Tento rok som na vlastnej svadbe organizoval fotenie v iny den ako svadobny prave pre to aby som nemusel riesit podobne problemy... nakoniec sa fotilo aj teda v svadobny ale uz som bol kludny lebo hlavne fotenie uz prebehlo.... ale aj u nas som videl ako ludia netrpezlivo cakaju pred hostinou kym fotograf nepofoti salu.... islo asi o 10 minut.... a nebudem si nahovarat ze hostinu robim pre seba.... zavolal som si tam ludi aby sa zabavali a nie aby cakali ze tu a tam si odskocime a je mrtvo.
Odpovedať
@fotosvadba Vdaka za nazor, velmi si to cenim. Este sa porozpravam s fotografom a snubencom. Mne sa fotit den pred svadbou nechce (dvakrat sa malovat, cesat, obliekat) a hlavne, fotograf nie je odtial, tak ho prehanat a platit mu hotel, by bolo moc. Ale dam na radu skusenych a ked je fotenie pred obradom lepsie pre hosti, tak nad tym urcite pouvazujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ja riesim presne tuto otazku...aj ked ja som si vymyslela fotenie v iny den, kedze mam svoje saty, a fotografa nie z daleka tak dufam ze mi to vyda. nechcem ale aby to bolo pred svadbou, tiez chcem aby ma drahy videl az na svadbe. odradzaju ma ze co vymyslam, co si to neurobime pred obradom, nikto nechce pochopit wau efekt :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janahu01 inak zazila som svadbu ked sa isla sesterka foit po obrade pred hostinou. boli sice pripravene nejake obcerstvenie, ale ani do saly sme nesli, prvy maju ist mladomanzelia... no furt sme im len vyvolavali ze kde su, oni mali nervy, my sme mali nervy... ono zalezi na ludoch. ale z vlastnej skusenosti hosta to neodporucam. aj ked... nemusi to tak dopadnut aj u vas...ale je to take prerusenie svadby
Odpovedať
Profilova fotka
@janahu01 je to vec nazoru , v ktorom rocnom obdobi ma svadbu, o kolkej je sobas apod.... my sme mali svadbu v lete , bolo teplo , po obrade sme s afotili v zamockom parku, bolo prijemne pocasie , pre hosti bolo nachystane obcertvenie priamo v parku a, mame fotky aj so vsetkymi svadobcanmi, nemala som pocit ze by sa niekto nudil, muzika hrala abolo to super, vecer sme si odbehli na vecerne fotenie do mesta , zabava ficala dalej , ved nato sme mali starejsieho aby sa postaral o zabavu......
Odpovedať
my sa tiez budeme fotit az po obrade... na vacsine svadbach co som bola, tak mladi sa isli fotit az po vsetkych uvodnych formalitach, teda az po odtancovani pvych tancov a zjedeni 1. chodu... myslim, ze ak tam nebudeme a bude dobra zabava, tak nie je problem... podla mna hned po obrade je podla mna uplne najhorsie, lebo ludia musia cakat a to je dost na nervy... ale uz ked sa zacnu bavit tak uz je jedno, ze ci tam budeme alebo nie...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali sobas dost skoro, o jednej, takze sme o foteni "pred" ani nepremyslali, lebo sme sa nechceli nahanat. po obrade, sme sa presunuli na hostinu a najedli sme sa. fotit sme sa isli az potom, ked boli vsetci najedeni a zarozpravani. boli sme cca hodinu v nedalekom parku takze nas mohli pozorovat. bolo to velmi prijemne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, aj my ideme pred obradom, ...obrad bude okolo 15:30, potom pojdeme do saly.. Myslim si, ze ked budem pekne namalovana, ucesana, bez stresov ci nie sme dlho, to bude lepsie... okolo 12.00 planujem fotenie...
Odpovedať
Profilova fotka
Odporučil by som sa zamerať na fotografovanie po svadobný deň. Určite viacero ľudí predomňou napísalo, že nechať na Vás čakať svadobných hostí nieje najšťastnejšia voľba.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte my takisto budeme mat fotenie pred obradom...kedze sobas bude az o 16.00 tak bude pred tym nato dost casu...a nechcem aby sme od hosti odchadzali pocas hostiny...
Odpovedať
Profilova fotka
@janahu01 ahojky... ja mam svadbu tiež v lete.. na odporúčanie fotografa sa pôjdeme fotiť pred obradom.. tiež som chcela aby ma prvý krát videl snubenec až ked príde na odpytavanie.. ale po zvážení všetkých pre a proti sme sa rozhodli pre fotenie pred svadbou... jednak budem čerstvo namaľovana a učesaná, čerstvá nie spotená a podobne takže fotky budu fajn.. ako mi už fotograf povedal.. aby boli pekné fotky netreba sa náhliť a treba na to dosť času cca nejaké 2 2,5 hodiny... čiže nechať čakať ľudí v sále alebo nechať ich zabávať sa bez nás mi príde nekorektné voči ním lebo prišli tam kvôli nám.. po mojej skusenosti z tohto roku kedy odišli novomanželia po obrade domov na prípitok, my svadobčania sme ich čakali asi hodinu kým neprišli... a ked odišli potom z hostiny na nejaké dve hodiny na fotenie to sa mi nepačilo aj ked sa hostia zabavali bolo cítiť že tam nevesta a ženích chýbajú. kedže sa mi to nepačilo nechcem to zopakovať aj ja tak :) preto oželiem wow efekt na úkor toho aby som sa ako nevesta viac venovala hosťom :) a aby boli na mojej svadbe spokojní :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa dokonca fotili na druhý deň, lenže my sme mali fotografov, čo to takto robia bežne. Je to zložitejšie, lebo nanovo účes, líčenie, i keď ja som sa v nedeľu sama očesala a namaľovala. Výsledok bol výborný ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?