Fotenie pred obradom, alebo počas svadby?

Chcela by som poradiť, čo je lepšie, fotiť sa ešte pred obradom, alebo až počas svadobnej hostiny?
Odpovedať
ahoj Evka :-) no, my s drahým sme sa rozhodli, že sa budeme fotiť až počas svadobnej hostiny. On ma totiž nechce vidieť vo svadobných šatoch skorej, než by mal ;-) síce má to aj svoju výhodu sa ísť fotiť pred svadbou - a to tú, že si možete užívať po celý čas hostinu. Ale to fotenie pred svadbou sa mi zdá také umelé... navlečiete si už obrúčky....a tak :-o toť môj názor :-p
Odpovedať
Ahoj :-) ja by som sa urcite sla fotit uz pred obradom. Bola som na zopar svadbach, kde sa boli fotit pocas hostiny, mladomanzelia boli niekedy az 3 hodiny prec, a to uz bola taka nervozita medzi hostami. Stale sa niekto pytal, kde su, velmi sa netancovalo, zabava akosi viazla...takze tomuto by som sa ja chcela vyhnut. :-) My nejak neverime na tie povery, ze zenich by nemal vidiet nevestu skor, ako by mal, a nemusia byt predsa uz pred obradom fotky s obruckami. Take fotky sa daju kludne nafotit aj po obrade :-)
Odpovedať
Profilova fotka
po nasich skusenostiach som za fotenie pred obradom, mali sme to tak a nemenili by sme... ked sme boli na svadbe, kde sa fotili po obrade, bolo to presne, ako pise @ajinka007 zabava viazla a boli tam hluche miesta... :-| este si viem predstavit komromis, fotenie v areali, kde je hostina (ak je to restauracia ci hotel napr. v parku alebo ma peknu zahradu..) aby sa obmedzili prestoje spojene s dopravou na miesto fotenia... to, ze sme sa pred obradom fotili uz s obruckami, na tom nie je nic umele... ludom, ktori si pozeraju fotky, je to aj tak jedno. A na povery neverime ;-)
Odpovedať
Ahoj, no my sa budeme fotit pred obradom, nakolko mame svadbu v novembri a to by sa uz okolo 4 stmievalo.Ale suhlasim s ajinkou007,ze je lepsie sa fotit pred obradom, par odide na par hodin a zabava sa tak podla mna prerusi. A myslim si, ze si urcite chcete uzit celu hostinu :)
Odpovedať
ahojte, mame tiez fotenie pred obradom, prva moja reakcia bola tiez taka, ze ake divne, ved sa mame vidiet az v kostole, ale to potom mi zas prislo moc americke, na slovensku su odobierky a obrad neni skorej ako o 15tej, a potom mi prislo ze preco si ten den vychutnavat az od 15tej hodiny, ked mozem skorej :) Chcem sa akurat nevesty opytat, slak ma triafa z buducej svokry, ktora chce so synom umelecku fotku, ze nie momentku ale taku nejaku asi ako je zvyknuta z minulosti, tu nudnu atelierovu...To aj vy take nieco musite zariadovat? Lebo ona v case nasho fotenia pred svadbou tam nema co robit, su to nase chvile, a po obrade mame cas na fotenie s rodicmi, hostami, vyhradeny, ale to su exterierove fotky, pred kostolom...bude jej to asi musiet stacit.
Odpovedať
Ja už mám svoj veľký deň za sebou, my sme sa fotili pred svadbou, trvalo to aj tri hodiny a keby som mala byť tak dlho preč počas hostiny, asi by to bolo trošku neslušné voči svadobčanom, nato tá hostina je, zabávať sa s hosťami...aspoň tak si myslím:-)....a fotili sme sa doobeda, bolo krásne, slniečko svietilo odušu a my sme si užívali posledné chvíľky "slobody" ako snúbenci :-D a ozaj, niektorí to riešia aj tak, že sa fotia na druhý deň, síce je to podľa mňa dosť nepraktické, ale aj s tým som sa už stretla...každopádne, treba si zvážiť všetky pre a proti, a rozhodnúť sa správne...Držím palce ;-)
Odpovedať
@eva278 zahrajte sa na americanov, zoberte sa okolo 12-1 poobede potom sa chodte fotit a potom na 5 hostina..... tu to robi kazdy tak... odist zo svadby to urcite nie....
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme sa fotili pred obradom a bolo to super, urcite by som to nemenila... mali sme kooopu casu a na hostine sme sa uz potom len na 100% zabavali :-) Ak chces mat fakt krasne fotky a aby fotenie prebiehalo v pohode a bez stresov, tak to sa ti za hodinku pocas hostiny nepodari...
Odpovedať
Profilova fotka
No my sme si tiez dlho s tymto lamali hlavy a nakoniec sme sis fotenie rozdelili. na hodinku sme sa pofotili v parku po odobierke. nakoniec to slo tak pekne rychlo ze nam stacilo len tristvrte hodiny. nikomu sme az tak nechybali a bolo to v poho. potom sme pocas hostiny odisli na hodinu do prirody. kedze sme mali svadbu v oktobri slniecko okolo siestej pomaly zapadalo a to nam velmi zapasovalo i do fotiek. ta hodina usla vemi rychlo a hostia si ani nevsimli ze sme niekde boli :) . a ked mate dobreho fotografa tie dve hodiny na fotenie su az az. x-)
Odpovedať
Ahoj, my to budeme riesit tak, ze fotenie bude den pred svadbou-piatok. totiz drahy byva asi 80km od nas, cestovanie v den svadby by bolo o krky...aj casovo.... takze v sobotu bude viac kludu.. pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa fotili hned po obrade a bolo to velmi prijemne, absolutne ziadny stres. Nasi hostia sa v tom case presuvali z miesta obradu do restauracie (mali sme pre nich zabezpeceny Presporacik, ktory im spravil vyhliadku po Bratislave, kedze sme mali polku zahranicnych hosti) a ked sme sa vsetci stretli pri restauracii este sme sa fotili spolocne. Podla mna je to tiez celkom pekne, ked zenich vidi nevestu az v kostole, ale uznavam, ze niekedy sa to da tazko. Nam sa to podarilo :) Ale ja by som to fotenie hlavne tak neprecenovala, urcite su na svadbe dolezitejsie veci....a ci mas o 3 fotky stylu "nevesta prehni sa cez zenicha" viac, je vazne uz uplne jedno :-p
Odpovedať
My mame svadbu v septembri a budeme sa fotit az po obrade. Podla mna je to smiesne pretvarovat sa ze uz je "po"...A treba sa predsa aj dokladne prichystat na svadbu a dobre vyspat. Po polievke uvedieme tanecne kolo a vyparime sa. A urcite nie na 3hodky, ved to je zbytocne, podla mna. Fotky sa zalozia do albumu, ako aj dwd. Staci par peknych. Niekto ich ma 1000 a vsetky nic moc ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pokial je to mozne, som za fotenie pred obradom. Profesionalne fotografie si vyzaduju 3 - 4 hodiny a je neslusne opustit hosti, kym zabava nie je v plnom prude, a to je az ovela neskor. Zenich nema nevestu vidiet den pred svadbou, ostatnee je OK. Make up je cerstvejsi, my sme sviezejsie.:) Ale je to individualne, of course.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa chceli fotit po obrade, ale kedze sa budeme fotit v kastiely ktory nie je dlho otvoreny tak sa ideme fotit rano a aj fotograf nam povedal ze je to lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez za fotenie pred obradom, my sme sa boli fotit dopoludnia, nechcela som odchadzat z hostiny... bolo to lepsie, aspon sme sa pri foteni uvolnili a cely den si uz len v pohode uzivali :-) a este sme to vystihli aj s pocasim, nakolko sme pri foteni mali pekne, ale uz poobede prsalo.
Odpovedať
Profilova fotka
My sa budeme fotit tiez az po obrade, mne to tiez pride take umele pred obradom, no a zasa si to treba tak dohodnut aj s fotografkou, ked viete kam sa idete fotit tak to nemusi trvat 3 hodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja z pohľadu fotografa.... pred obradom je určite lepšia atmosféra, uvoľnenejšia....veľa krát sa mi stalo, že mladomanželom začali počas fotenia vyvolávať že kde toľko trčia a mladí potom dosť znervózneli :( , toto pri foteni pred obradom hrozí. Fotenie pred obradom má jeden problémik a to ten, že ak sa ide fotografovať okolo poludnia, slniečko je v dosť nepriaznivej polohe :) Takže všetko má svoje za a proti. Ale všetko sa dá vyriešiť vhodnou komunikáciou a ak sa dobre dohodnete s fotografom, so starejším a s rodičmi, bude aj fotografovanie po obrade úplne v pohodičke ;) Samozrejme, dobrý fotograf Vás pripraví na vštko :)
Odpovedať
My sme sa fotili po obrade... a určite by som to inak nechcela- vela sa toho nestihalo ale hlavne som chcela aby ma drahý videl tesne pred obradom -nie niekolko hodin predtým-toto som velmi chcela a aj to stalo za to!! ale určite aj fotenie pred obradm ma svoje výhody, len treba skor vstat a ist skor na vlasy, ličenie :D... ale to už je na každom mladom pare ako si to zariadia, každemu vyhovuje niečo ine :D
Odpovedať
my sme sa fotili pred obradom, aj kvoli tomu, ze len presun na miesto fotenia trval isty cas, ale chceli sme to tak :) bolo paradne pocasie a cely nas den (nielen fotenie) sme si naplno uzivali v pohodovej nalade a bez vacsieho stresu ... urcite by sme nemenili 8-)
Odpovedať
My sa ideme fotit po obrade - ale az pondelok po svadbe. budeme mat casu kolko chceme a taktiez prostredie na fotky bude pestrejsie, lebo planujeme pobehat viac "destinácii" :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
My sme sa boli fotiť počas svadby, a nikdy by som to nerobila inak. To ked ma manžel uvidel až u nás pri odobierke prvýkrát, na ten jeho pohlad do smrti nezabudnem, ešte teraz ked to vidím na DVD mi behajú zimomriavky. Úžasné niečo! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, preco si niekto mysli, ze fotenie pred obradom by malo byt nejako umele alebo nasilu sa tvarenie ze uz je po. Preco by sa mal niekto tvarit, ze uz je po? Ved nikto nepovedal, ze svadobne fotky sa maju robit az po. Cely den je svadobny, tak preco by nebolo fotenie rovnako v pohode aj pred sobasom? My sme sa fotili pred sobasom, s tym, ze manzel po mna prisiel domov (aj s fotografom, kameramanom a starsim druzbom), odobierku sme sice nemali, ale videl ma prvykrat a stalo to za to rovnako,ako keby ma videl az v kostole. Jeho dojaty prvy pohlad mame na fotkach aj na DVD. Dal mi kyticu, ja jemu pierko a isli sme sa fotit. A bolo to super, aspon sme sa pred obradom uvolnili.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa fotili dva dni pre obradom a bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti, aké sme mohli urobiť..dosť času na fotenie, žiadny zhon, stres, jednoducho krásne 4 hodiny strávené v kaštieli a jeho okolí...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?