Rovnaké šaty pre družičky. Aj na slovenskej svadbe?

Profilova fotka
A dalsia tema o satach. videla som ze na niektorych svadbach maju druzicky rovnake saty. v zahranici sa to tak robi, ale nechapem preco na Slovensku. nepatri to medzi nase zvyky. nie ze by som to na mojej svadbe chcela a prosila svoje druzicky sa obliect do toho isteho, ale zaujima ma preco si takto znackujete svoje druzicky
Odpovedať
Ja momentalne zijem v UK, bola som tu na par svadbach, nic take som tu sice nevidela ale mne sa to proste paci. Tak som sa opytala mojich druziciek, sestry a najlepsej kamosky, co by na to povedali kebyze si satky na moju svadbu kupia spolu a vyberu si rovnake saty, popripade rovnaky styl a inu farbu. Tak boli nadsene a pacila sa im ta myslienka. Nenazvala by som to znackovanim, je to podla mna pekne a zvlast ked moje druzicky pojdu predo mnou do saly na obrad, tak to bude take slavnostnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
aby sa nestratili :-D (just joking, of course...)
Odpovedať
Ikke :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nooooo,tak sa nehnevaj lara1znk =-) myslim tie dievky co sa na slovensku vydavaju.nie je tvoja svadba v anglicku?iba to ze cim dalej neviest sa chce pozahranicit.myslim zahranicnimi zvykmy a tak.nic proti tomu,je len pekne ked mame tu svoju slovensku svadbu.
Odpovedať
Profilova fotka
lubi, proste sa to niekomu paci... ved na tom nie je nic zle, prebrat si zvyky z inej krajiny, nie?? mozno aj pre svadobcanov, ktori zazili uz sto typickych slovenskych svadieb, to bude prijemne spestrenie. tak ako keby nejaki anglicania boli na svadbe na slovensku, zapacila sa im myslienka cepcenia a urobili si to aj u nich doma...mala by si nieco proti?? proste niekomu sa paci modra vyzdoba a niekomu zelena, je to fajn, ze sme kazda ina, nieee??? :-)
Odpovedať
Ja sa nehnevam. 8-) Nasa svadba sice bude na Slovensku ale je to svadba slovensko-anglicka takze sa snazim urobit taky nejaky mix, vychytat z oboch stran to naj. ;-) Je pravda ze keby som mala riadnu slovensku svadbu asi by som ostala pri nasich zvykoch a tradiciach.
Odpovedať
Zuzula, pekne si to napisala ze cepcenie v Anglicku. :-D Ale je to tak,dnes uz su tie svadby ine, kazdy si vyberie co sa mu paci a ja som tomu rada. Aspon sa nemusime drzat niecoho co nam nie je po voli a mozeme popustit uzdu nasej fantazii a priniest aj nove zvyky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no lara co vies, akymi slovenskymi zvykmi sa nainfikuju na vasej svadbe...a potom z nich budu mat ine anglicke nevesty nervy, ze co nosia zvyky zo zahranicia :-D :-D :-D
Odpovedať
Zuzula, pozyvate aj nejakych anglicanov na svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
lara ee, my mame celu rodinu doma, a robime iba rodinnu svadbu...sice pravda je ze par kolegov sa nam uz nanominovalo, ale to asi preto, ze som im ospevovala ake krasne dievcence sa Slovensku mame... :-) vy mate aky pomer anglicko-slovensko?
Odpovedať
Spolu nam to vychadza asi 60 ludi a tak pol na pol. Nemame velku rodinu ale moj ma tolko kamaratov ze sme museli redukovat lebo inak by boli Anglicania v presile. Uvidime kolki aj pridu. Pozvanky posielame coskoro. Keby sme mali svadbu tu tak vyriesime s pozvankami na vecer, vy asi tiez. ;-)
Odpovedať
Ahojte. No my budeme mat 7 druziciek a vsetky budu mat rovnake saty. Daju si ich usit v jednom krajcirstve. Mne sa to paci. Hoci som to videla na americkych svadbach, ked som robila v jednom hoteli, tam mali druzicky rovnake saty. Nemyslim si, ze je to opakovania alebo preberanie zvykov. Mne sa to paci a chcem to mat. Ako aj napriklad okruhle stoly. Tiez je to skor typicke pre americke svadby, ale pomaly sa to dostava aj k nam a ked je to pekne a nam sa to paci, tak preco nie.No a tych druziciek preto 7, lebo mame svadbu 7.7.2007 a mam 7 najlepsich kamosiek. Im sa ten napad pacil. Farbu a strih siat sa dohodnu spolu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Sedmicka je asi tvoje stastne cislo, vsak? :-)
Odpovedať
Ahojky, ja budem mať 3 dievčatká 2x 11r. , 1x 10r. + moja družička a budú mať rovnakú farbu - približne, verím, že nám to vyjde :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte: ja som bola na svadbe contesse a boli sme 4 druzicky a mali sme rovnake saticky.dokonca sme mali aj kyticky z tulipanov...myslim si, ze to bolo velmi fajn...ved mozete mrknut... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jeej, aj ja som mala 7 druziciek :-) ... vo veku 5 - 11 rokov :-D vsetky boli v bielom a tie saty vyuzili este raz, pred dvoma tyzdnami, ked boli druzickami na svadbe mojej sesternice :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mať dve alebo tri družičky v mojom veku (jedna sa ešte rozhoduje :-S práve kvôli šatám) navrhla som im, aby mali šaty vo farbe svadby, ale nakoniec sme sa dohodli na tom, že každá bude mať inú farbu, ale rovnaký strih, pravdepodobne taký, ako budem mať ja na prezlečenie.. dievčatám sa to páčilo a ja som našou dohodou spokojná, tak som zvdeavá, či nám to vyjde, ale ak nie, nič sa nestane x-) a dohodli sme sa tak preto, aby všetci vedeli, že práve ony sú družičky :-) je to predsa čestná funkcia :-D no a jednu malú družičku - moje 4-ročné krstniatko asi oblečieme do bielych šatočiek x-)
Odpovedať
Ikke: nemas nejaku fotku tych tvojich 7 druziciek? Take male museli byt zlate. Toto budu vsetko moje kamosky okolo 24 rokov v tom case, ked budeme mat svadbu. Predbezne sa zhodli na bledoruzovej, lebo by som chcela, aby mali saty vo farbe svadobnej vyzdoby. Aj ked este rozmyslame nad bledomodrymi alebo bledozeleny satami. Len ta vyzdoba by nesedela. Ved to by asi ani az tak nevadilo. Chcela by som aj nejake mini duzicky alebo aspon jednu s malym chlapcekom, len akosi take male dievcatko v rodine nemame.
Odpovedať
v amerike je tento zvyk. ale ma to jeden hacik - vsetko, co s tym suvisi - latka, sitie, skusky, atd. hradi nevesta... =-) zvycajne je rovnaka len latka - material a farba, strih si druzicky prisposobia podla vkusu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Poznate salon v ba a okoli, kde by mohli mat rovnake smotanove saty pre dve desatrocne druzicky? Ked pojdem s nimi vyberat, chcem mat prehlad a netahat ich zbytocne po vsetkych salonoch. Dakujem
Odpovedať
ija, skus salon Femina v Trnave na trojicnom namesti, u pani Mrvovej
Odpovedať
cawte aj ja sa zapam do debaty :-) ...aj mne sa to straasne paaci..je to take zlatucke ked su ronako oblecene...aj ja by som to tak chcela no mozem sniwat,ze cca 8 druziciek ma rownaky wkus :-| a tiez som w Uk bola na swadbe a nic take nemali....podla mna to nie je preberanie... ;-)
Odpovedať
aj ja chcem rovnako oblecene druzicky, ale tiez neviem, ci ich presvecim :-| budu sice iba 3, ale pochybujem, ze sa zhodnu na nejakej farbe, pripadne aspon strihu siat.. no uvidime.. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
ja mam tiež dilemu ci druzicky mat krasne zladene ale asi sa uz na to vybodnem 1. kazda je iny typ - zivotny aj postavou 2. jedna nechce kratke a pastelove, druha chce sexy a tej tretej je to kompletne jedno 3. ak teda maju byt zladene aspon v nejakom style a kazda ina farba tak to treba dat sit a to su saty tak ks 100€ aby som vyhovela kazdej vidim to na kytičky a pierka, ... len naozaj netusim ako to bude vyzerat pri prichode k oltaru
Odpovedať
@danulik vela stastia, daj vediet ako to dopadlo, kde ste zohnali saty a ako ste sa dohodli
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ahojte, mala som svadbu pred 3 mesiacmi a o satach pre druzicky musim jednoznacne sa vyjadrit. Mala som 3 dospele druzicky a velmi to zvazovala. Prislo mi nevhodne ich ziadat aby si kupili rovnake saty, preto jedine riesenie som videla v tom ze ich kupim. A presne, kazda ina postava, styl, jednej to bolo jedno druhej sa pacilo vsetko a tretej nic take :) Vahala som, rodicia boli zasadne proti tomu ale ja som si nedala povedat. Saty som kupila v bonprix, stali ma troje 50 eur. A boli naadherne, kazdej uzasne sadli a este nez mi vobec prisli postou som ich na ceskej mojasvadba predala. Takze sa mi velka cast vratila. A teraz dojmy, zo svadby. odporucam, moc a moc odporucam mat druzicky v rovnakom, nie je to iba modna zalezitost. Nemala som starejsiho, a oni organizacne vsetko zastresovali a ludia ich hned lahko identifikovali. Ked sa ma personal pytal komu dat to a tamto ja iba ze tym vo fialovom :) Fakt super!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?