Zmena mena a letenky

Ahojte, zijem na Cypre a so snubencom sa ideme zobrat na Slovensko, potrebujem si zabukovat letenku, ale ako ked spiatocna musi byt na moje nove meno? Ako to riesite, baby ktore pracujete v zahranici?
Odpovedať
Profilova fotka
@megan57 My sme sa brali najprv v zahranici a az po pol roku som isla na Slovensko menit doklady, takze letenka bola na moje rodne priezvisko kedze to som mala v pase. Na Slovensku mozes mat 2 pasy, ja by som to riesila, ze zabukujes roundtrip let na meno za slobodna a nechas si stary pas. Tym padom letis v pohode. K tomu si vybav navy pas uz s novym priezviskom, ktory budes pouzivat v buducnosti. Aerolinkam je to jedno ake mas meno, ide im len o to aby meno na letenke a pase bolo rovnake.
Odpovedať
@mariamaier aha, dakujem, takze by stacilo keby som letela na stary pas a vymenila si iba ID, nebudu ten stary pas povazovat za falosny, kedze ja ako osoba so starym menom uz neexistujem?
Odpovedať
Profilova fotka
@megan57 na ten jeden let by to nemalo vadit, lebo ty si spravis rezervaciu este za slobodna. Maj pri sebe preistotu aj kopiu sobasneho listu, keby mali problem, aby si im mohla ukazat ako si sa volala za slobodna a kedy bola svadba. Ale urcite si daj spravit aj novy pas. Stary mozes vratit kedykolvek.
Odpovedať
@mariamaier Dakujem, snad to nejak dopadne :)) lebo inak zostanem na slovensku :DDD
Odpovedať
Profilova fotka
@megan57 ved nekupuj spiatocnu, kupuj osobitne, a druhu vyplnis na nove meno ...
Odpovedať
Profilova fotka
ja si zmenim najprv obciansky a na pas zo starym prizvyskom priletim spat..a nabuduce ked pojdem na sk tak uz kupim letenku na nove priezvysko a dam si spravit novy pas..:)
Odpovedať
@megan57 My sme 3 dni po svadbe leteli na svadobnu cestu do egypta a isla som na stary pas, teda na pas s mojim povodnym menom..Novy obciansky som este ani nemala a pas som si vymenila az po roku a pol..Takze ja na tvojom mieste by som si obe letenky dala na stare meno a isla na stary pas..Pripadne si mozes kupit letenku len sem na stare meno, kym tu budes si vybavis novy OP a az potom si kupis letenku naspat uz na nove meno, ale to bude ta letenka uz urcite drahsia..
Odpovedať
Ja tie 3 dni po svadbe letim na druhy koniec sveta a idem na stare meno. Novy OP si vybavim cca o 3 tyzdne, nikto nebude vediet, ze som sa vydala a zmenila meno. Takze by to malo byt ok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Neviem ši tu ešte niekto chodí, no mám otázočku. Mesiac po svadbe (koniec júla) ideme na dovolenku do USA, lenže letenku potrebujeme bookovať už cca o mesiac v marci. to ešte nebudem vydatá (svadba 8 jún). Neviem ako to urobiť - na aké meno či č. pasu zajednať letenku. Dá sa potom letenka prebookovať na zmenené meno, alebo ako to celé vymyslieť. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@gigibu177 Lepsie je si urcite kupit letenku uz na nove priezvisko, lebo meno sa na letenke menit neda. Niektore letecke spolocnosti aj uznavaju, ked donesies na check-in ukazat sobasny list (samozrejme v anglictine notarsky overeny), ale to si radsej prever priamo v leteckej spolocnosti, lebo kazda ma ine podmienky. Cislo pasu staci dodat aj par dni pred cestou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?