Žiadosť o manželstvo podaná na matrike

Profilova fotka
kolko týždnov dopredu treba dať požiadať na matriku o manželstvo
Odpovedať
@janulik6 mna by zaujimalo ako sa to aj rieši - a či musíme tam ist obaja alebo ako to funguje?
Odpovedať
Profilova fotka
@novakova2000 podpisuju ju obaja, takze predpokladam, ze musia (overuju udaje v OP). a v mieste trvaleho bydliska aspon jedneho zo snubencov.. @janulik6 pokial ja viem, je to o dohode s matrikarkou, musis mat hlavne zarezervovany cas. nam v bojniciach povedala teta, ze doklady mame doniest najneskor tyzden pred svadbou
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik6 Zalezi od vytazenosti matriky, v 2005 v Petrzalke v Novembri sme dostali termin o 8 dni ;-) Ale su niektore miesta kde je treba prist minimalne v polrocnom predstihu, najma ak chces mat sobas v obdobi maj - september. Kedze je to uradny zaznam, je nutne aby ziadost o sobas podpisali obaja snubenci, idealne naraz. Treba obciansky preukaz a rodny list oboch snubencov, ak ste obaja slobodni.
Odpovedať
Profilova fotka
viem že u katolikov je to 3mesiace pred svadbou.kedže my budeme mať sobas v evanjelickom tak som z toho v pomykove :)
Odpovedať
@majusqa77 dakujem za info:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola tento tyzden 3 mesiace pred pretoze som hystercila, ze uz musime ist lebo leto bude plne obsadene (najskor ma netuklo ze chcem termin na nedelu) , ale take soboty ,alebo schvalene dni na sobas mohly by byt obsadene, ale ako som videla mala prazdny kalendar :D Ale tak mame to iste a jedna vec je vybavena.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik6 My sme mali tiež sobáš v evanjelickom kostole a nebolo to nejako časovo viazané, ale keď nám p.farárka povedala, že termín v kostole máme rezervovaný a že máme ísť na matriku a potom prísť s tým potvrdeným tlačivom za ňou, tak sme to vybavili cca 4mesiace pred svadbou, aj z toho dôvodu, že môj terajší manžel býval v inom meste...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my mame svadbu v katolickom kostole v Starom Meste v Bratislave v auguste a na matrike sme boli asi pred dvomi tyzdnami. a uplne v pohodicke... a to ma este matrikarka otocila, lebo podla nej som nemala original rodny list.. a kedze som z Humenneho, museli mi ho poslat. POtvrdene papiere z matriky som odniesla fararkovi, ktory nas bude sobasit a bolo to :) takze podla mna je to tak akurat riesit taketo veci tri, styri mesiace pred svadbou... :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?