Tvary ženských mien po svadbe

Profilova fotka
Všade sa píše o rôznych tvaroch mien, ktoré žena môže nadobudnúť po svadbe. Chcela by som zistiť, ako je to právne správne. Dôvod je jednoduchý, na matrike mi moje budúce priezvisko vzniklo nie celkom ok, chcem mať priezvisko vo forme : moje bez ova a potom muzove. Ženská forma manzelovho mena je bez prípony ova. Z toho dovodu chcem aj moje bez ova. To by nebol problém, problem je len ten že mne nedovolili dat to v poradi ako som napisala ale naopak. Najprv muzove potom moje. Neviete ako to vlastne správne je? Co si o tom myslíte? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, presne tak ako pises v poslednej vete, ked si chces ponechat svoje rodne plus muzove jedine tak ze prve prve priezvisko bude muzove (bud v tvare ako ma muz alebo si pridas ova )a druhe bude tvoje rodne..viem to preto lebo, tiez som to riesila na matrike aj na obvodnom urade, ja sa volam simek mikleova, bez pomlcky, ta sa uz nepouziva
Odpovedať
Profilova fotka
@elly11 ahoj, nakolko sa po svadbe stavame "majetkom" nasich muzov a otcov "majetok" po nej sme az v druhom rade ma asm pravdu a tvoje buduce meno bude Elly Manzel Otcova :) alebo Elly Manzelova Otcova.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to presne tak ako pises, teda ak ty si dajme tomu Jana Novakova a buduci manzel je Martin Kovac, tak ty mozes byt bud Jana Kovacova Novakova alebo Jana Kovac Novakova, pokial viem, tak to su jedine varianty, ak chces obe mena.
Odpovedať
@asm super, presne na toto som sa xcela spytat ... tiez by som si dala muzove bez ova a svoje stare si necham s ova ... tak aspon vidim, ze sa to da :) dakujem za info!
Odpovedať
Profilova fotka
da sa myslim na okresnom ci obvodnom urade, poplatok bol vtedy 90 eur, pred rokom teray neviem kolko, potom som s tym rozhodnutim isla na matriku kde som poziadala o zmenu muzovho priezviska do muzskeho tvaru plus moje rodne ostalo nezmenene s koncovkou -ova..ale je to super pocit ked si stotoznena so svojim priezviskom, mne jednoducho nesedelo volat sa po muzovi..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
baby a potom deti maju obe priezviska??? tiez rozmyslam, ze si ponecham aj svoje priezvisko, ale ak pridu deti, ake priezvisko budu mat??? viete poradit???
Odpovedať
Profilova fotka
@katkazh Ako som ti pisala, musite sa s manzelom dohodnut len na jednom..
Odpovedať
@larevedere aha ďakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?