Obrad vonku mimo trvalého bydliska - doklady a ceny

Profilova fotka
Ahojte nevesticky! Viem, ze sa tu vo velkom diskutuje aj o svadobnom obrade vonku. Mne sa tato alternativa naozaj velmi paci a pozerame uz aj miesta.. Chcela by som Vas poprosit o rady a skusenosti: pokial by sme ani ja ani snubenec nemali trvale bydlisko v mieste konania obradu a bolo by to vonku, co vsetko / kde / treba vybavovat a kolko ta parada asi bude stat? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzejnkaaa 1. skontaktovat matriku kde by spadalo miesto sobasa, dohodnut si ci to ide a za akych podmienok. oni ti najlepsie budu vediet povedat aj cenu - vsade to moze byt inak, zalezi aj od datumu. 2. matrika v mieste trvaleho bydliska jedneho zo snubencov, kde si vybavite delegovanie sobasa (treba osobne, originaly rodnych listov a OP), listina sa potom nesie na urad, ktory bude sobasit (poplatky su pre kazdu matriku 16,50)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my tiez uvazujeme nad touto alternativou. budeme mat takisto svadbu mimo mojho bydliska (a snad aj vonku) - jednoducho vsetky dokumenty posles alebo osobne donesies na prislusnu matriku, ku ktorej miesto svadby patri. ceny nie su zavratne, pokial ide o papiere. inak neviem, asi to je individualne, kolko si primatori/starostovia/oddavajuci vypytaju....
Odpovedať
My sa berieme vonku, mimo trvalého bydliska a platili sme 2x16,50 € za delegačný list. Treba mať rodné listy, občianske a dohodnúť si oddavajúceho, ktorý musí byť z miesta konania sobáša. My sme chceli starostu z mojeho mesta, ale musí to byť starosta z mesta/dediny, kde sa berieme. A už iba 33 dní, už sa neviem dočkať ;-)
Odpovedať
My sme mali obrad vonku mimo trvalych bydlisk. Postupovat musis ako pisu baby. Nas to cele vyslo 202,50 eur - to boli vsetky tie poplatky za to, ze svadba bola mimo obvod a mimo obradnej miestnosti. Termin a miesto konania sobasa nam musel odsuhlasit primator. Riesili sme to cca pol roka pred svadbou.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem kočky. Pozistujem teda na prislusnych matrikach tie ceny. Cakala som, ze to bude tak do 200 eur, jeden pan nam hovoril, ze okolo 150 e platia manzelia uradom, ked sa beru u neho. Jooj, skoda, ze je tolko byrokracie okolo toho :(
Odpovedať
veru tak, je tam toho dost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?