Dá sa vybaviť svadba na Slovensku zo zahraničia?

ahojte, zijeme s priatelom v anglicku zistili sme ze cakame babo a chceli by sme sa zobrat na slovensku avsak neviem sa nejako dopatrat k tomu ci je mozne aby sme si svadbu vybavili napriklad telefonicky ci emailom,neviem ci tu taka otazka uz bola no budem velmi rada za kazdu odpoved ci reakciu dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
vacsinu veci vybavit vies (pokial vies co a kde chces mat). akurat ziadost musite podpisat osobne na matrike
Odpovedať
ahoj, ja organizujem vsetko z Irska, museli sme sa stretnut osobne so starejsim, ist na matriku, zajednat zakusky a menu.to sme urobili vsetko behom dna, zvysok veci sa da zvladnut mailami, telefonicky a s vydatnou pomocou rodiny.mne pomaha mama a bratia...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si tiez vsetko zorganizovali z UK, ale raz som musela skocit na Slovensko....trosku namahave cele to vybavovanie ale inac no problem ;-)
Odpovedať
Ahoj drobcek:) my zijeme v zahranici a zakladne veci ako su miesto na hostinu, miesto na obrad, matrika, DJ, fotograf, kameraman-nie je ziadny problem vybavit mailami:) dokonca termin na matrike a ziadost sa da vyriesit len mailom, ale musi byt ochota zo strany matriky, ale myslim ze vsade sa to da, nam s tym pomohla majitelka penzionu kde budeme mat svadbu, opytala sa v jednu sobotu ked mali svadbu priamo matrikarky a napisala som mail a uz o mne vedeli a nebol problem. Tu mytriku vybavujes takto skoro len preto aby si Vas napisali kvoli datumu, no ostatne veci staci 2 mesiace pred sobasom, napr. papier "delegovany sobas" ak nie ste z mesta kde sa budete brat. upozorni vzdy v maili ze zijete vonku a ocenila by si komunikaciu mailom a nie je problem:) ak budes potrebovat dalsie info napis:)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj My sme vybavovali vsetko z Irska.okrem podpisu na matrike. Za pol roka sme vybavili vsetko. Ma to svoje pre a proti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiez to vybavujem z USA, hlavne tie zakladne veci co musis aspon rok dopredu ako je miesto,fotograf a hudba. Tiez rodina mi pomaha musim povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som vsetko vybavovala z Irska.Tiez len za fararkom sme boli osobne.drzim palce nech vsetko vybavis ako potrebujes a gratulujem k babetku
Odpovedať
aj my sme vybavili svadbu z UK, a bez problemov:) drzim palce:)
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez zijeme v zahranici, Nemecku, ale este len zaciname s vybavovanim.. ale verim, ze to vsetko zvladneme :)
Odpovedať
Ja budem tiez vybavovat zo zahranicia. A myslim, ze nebude problem, samozrejme treba si na to zobrat dostatocne cas.. Ale zas mne bude velmi moja zlata mamina pomahat :-)
Odpovedať
Tiež vybavujem viac zo zahraničia, aj keď momentálne som doma :-). Mamina mi ale veľmi pomáha, vybrali sme si foto, video, hudbu a sálu a ona sa so všetkými skontaktovala a vyplatila zálohy. Teraz ešte kým sme na SK skočíme do reštaurácie dohodnúť sa na nejakých detailoch. Negatívum vidím v tom, že na Slovensku ešte, žiaľ, nemôžeš všetkých dodávateľov kontaktovať e-mailom.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my vybavujeme zo zahraničia konkrétne z Írska a nieje problém už máme toho celkom dosť a teraz sa všetko už dá cez e-maily takže je to v pohode :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme sa brali na Slovensku pred styrmi mesiacmi.Manzel je talian.Zavisi ci sa chces brat v kostole ,alebo uradne....vsetko si dohodni z matrikarku v obci v ktorej chcete mat sobas....My sme wacsinou vsetko riesili e-mailom,ale musis aj osobne zaist na matriku.Neviem ako v anglicku,ale z talianska som potrebovala: manzelov rodny list,povolenie o pobyte(to ti daju na matrike kde byvas),osobne doklady....Ak to budete mat v kostole tak aj z pastorom sa dohodni.Boli sme aj v Bratislave na talianskej ambasade dake papiere povybavovat.Zavisi kde sa rozhodnes aj byvat.Ci na Sk alebo v Anglicku.Na nete si najdes co vsetko treba.Ale jednoznacne najdi si cislo matrikarky a zavolaj jej alebo jej napis mail.Potrebovala som aj Aposstile! a okrem toho ,zavisi aku a kde chces mat svadbu.My sme nemali starejsieho lebo to sa neda vsetko prekladat z talianciny do slovenciny+ nezabudni na PREKLADATELA(AK TVOJ ROZUMIE SLOVENSKY NEMUSIS INAC MUSIS) HOTEL SI ZAJEDNAT + POPOSIELAT ZALOHY AJ FOTOGRAFA.zAJDI NA STRNKU MOJA SVADBA A TAM SA POPYTAJ.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte ja sa snazim vybavovat svdbu zo skotska mame termin na 13.7.2013. Neviet mi poradit kde by bol pekny sobas v okoli Trnavy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ako ste vybavovali svadbu zo zahranicia ak ju chcete mat v kostole na SK, ja som kontaktovala miestnu SK farnost, polosvaty fararko chce odo mna nejake papiere vobec to nemam naladu zhanat tuto v zahranici.
Odpovedať
neviem si predstavit, ako chcete vybavit svadbu s takymto pristupom. a jasne, byt urazeny na farara, to je najlepsie, lebo vinu treba stale na niekoho hodit, len na seba nie. a co, ze chcel od vas papiere. ved to je jasne, nie? potrebuje krstne listy, potrebuje vypisat ziadost o sobas, potrebuje rodne listy. kde je vola, tam je cesta a ked sa chce, tak sa da, ale pristup niektorych ludi je zarazajuci. este ze sa da hodit vsetko zle na "polosvateho" farara. zamyslite sa nad sebou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?