Čo potrebujem na vybavenie zmeny priezviska?

Profilova fotka
Sme obaja Slovaci a berieme sa doma v nasom rodnom meste na vychodnom Slovensku, ale cestujeme naspat do Anglicka kratko po svadbe. Ja si bohuzial uz nestihnem vybavit nove doklady s novym - manzelovym priezviskom na Slovensku, ale az v Anglicku. Mate niektora podobnu skusenost? Co budem potrebovat na vybavenie dokladov?? dakujeeeeeeeeeem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. My sme mali podobný príbeh. S manželom bývame vo Swedsku a svadbu sme mali na slovensku. Po svadbe som prijala manzelove priezvisko a museli sme vybavovať doklady. My sme ešte týždeň po svadbe zostavali na Slovensku tak som si stihla vybavit aspon nový OP a vodičský. Ale čo budes potrebovať do zahraničia je prelozeny sobášny list do anglického jazyka, samozrejme overeny a ešte nám bolo povedané že aj apostilovany. Dost som nepochopila význam APOSTILE kedže to tu od nás vo Swedsku nevyzadovali zatial ale radsej si to urob a zaplatis dake 3€ nez ako keby ti to malo chýbať a náhodou by to vyzadovali aby si potom nemala problémy.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám podobný problém ale ja budem po svadbe doma este dva tri tyzdne takze ja dufam ze stihnem vybavit vsetky doklady... ale tiez nerozumiem co znamena APOSTILE, musim si to vygooglit asi :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?