Cestovný pas a zmena priezviska

Profilova fotka
poradte mi prosím lebo neviem čo robiť :(((((
Odpovedať
Profilova fotka
01.09.2012 mame svadbu a 12.9. letime na svadobnu cestu a mám dilemu ci isť so starým pasom a platným alebo vybavit narýchlo nový :((((( moj nazor je taky,že kto zisti či som vydatá ale dnes človek nikdy nevie kedy ťa možu overovať,či? PORADTE MI PROSIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AK má niekto takú skusenosť nech sa so mnou podeli :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik6 rovnaka tema uz je tu http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/s...
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik6 Ja som vydata skoro dva roky a este mam stary pas (viem, ze to nie je velmi spravne, ale mala som ho robeny novy tesne pred svadbou a nechcelo sa mi vyhodit kopu penazi za novy znova po svadbe) a teraz v lete som s nim bola v pohode na dovolenke. Pytala som sa v cestovke, povedali, ze to nie je problem, ked na vsetkych veciach suvisiacich s dovolenkou bude meno z pasu. A ani to problem nebol, kludne to tak budem riesit este aj nabuduce.
Odpovedať
Profilova fotka
@ena1903 A zabudla som povedat, ze som s nim bola samozrejme aj na svadobnej ceste.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik6 my ideme tiež hneď po svadbe a v cestovke mi dokonca povedali, aby som išla na starý pas, lebo všetky údaje sú z neho. Takže je to v poho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
V pondelok po svadbe sme išli na svadobnú cestu a ja som cestovala na starý pas a nebol vôbec žiadny problém.
Odpovedať
ja som si pas menila na rychlo, ale tiez s tym nebol problem..svadobnu cestu som uz mala na nove objednanu dlho pred svadbou:)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za vsetky vase odpovede,velmi ste mi pomohli :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte baby, chcela by som sa opýtať ako je to teraz s platnosťou pasu po svadbe....momentálne nemám platný pas a chcela by som ist este pred svadbou do zahranicia.... svadbu mam o 4 mesiace a hned po svadbe by sme chceli ist na svadobnu cestu... poradte mi ako to mám vyriešiť tak, aby som nemusela davať robiť 2 krat pas... Ďakujem
Odpovedať
ja som prave dnes zistila ze mi konci pas za mesiac :DDD esteze sme nadiktovali cislo OP v cestovke :D Cize v maji si asi pojdem vybavit novy. ale 5 dní po svadbe ideme na svadobnu cestu a tam pojdem so starym OP aj pasom.tak dufam ze vsetko bude OK. ved stací do 30 dní sa prihlasit nie?
Odpovedať
no to práve neviem... nechcem si dat spravit teraz a potom znova... zbytočne vyhodím kopec penazi :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, ako to je s cestovením hneď po svadbe, ale napr. do zdr. poisťovne, na políciu atď. sme povinné si zmenu údajov nahlásiť do 7 dní. Nám v cestovke povedali, že ak by sa (nedajbože) niečo stalo, a ja odídem do zahraničia so starým pasom a pritom už údaje v systémoch mám zmenené, može byť veľký problém. Ak sa teda niečo stane, alebo si ťa len náhodne preklepnú, zrejme to sú opletačky...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte. Baby, ktoré sa bojíte (tiež som sa bála), že poletíte na svadobnú cestu so starým pasom, buďte pokojné :) Dnes nám na matrike vysvetlili, že ešte 2 mesiace po svadbe je v poriadku vycestovať aj na pas s dievčenským menom, a to aj vtedy, ak už si medzičasom zmeníte občiansky preukaz.
Odpovedať
Profilova fotka
@dubienok ahoj....skutocne? nas upozornili na matrike v KE ze na ceste spat su mozne problemy pri ceste mimo EU lebo v systeme sa javis s novym menom ale doklad mas na stare meno....cize to nesedi. Minule bol v spravach presne tento pripad zadrzanych novomanzelov na colnici a varovali ostatne pary pred zmenou dokladov. Kedy si dostala tieto infosky? Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@danca6 Ach jaj, nebolo by to prvýkrát, čo na jednej matrike povedia A a na druhej B :-/ Nám povedali takto, a nezastavili ma ani v Qatare ani v Japonsku - podotýkam, že v oboch krajinách kontrolu brali celkom vážne a dali si na čas.
Odpovedať
Profilova fotka
@danca6 @dubienok no mne toto povedali rovno na policii ked som bola riesit doklady, ze ked uz mi zmenili meno v OP tak automaticky pas neplati a mozem mat problem hlavne na letiskách, tak radse jnejdeme riskovat a vybavujem vsetko nove.
Odpovedať
@dubienok chvalabohu ze aspon niekto ma tu upokojil :) My tiez ideme az tyzden po a vsetky doklady budeme mat stare...a neplanujem to menit.vsetky zmluvy cestovne aj poistenie dovolenky uz su vybavene na stare,takze kaslem vsetkych :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lulu0902 Vieš čo, tiež som bola riadne nervózna, keď som mala pred svadbou, práve kvôli tomu, že prebookovanie leteniek by ma stálo skoro toľko, ako letenky samotné... Mňa vtedy upokojil aj pán z aeroliniek v Prahe, ktorý mi povedal, že u nich tak bežne chodia letušky, ktoré majú čerstvo po svadbe, a nikdy nemali problém. Som prekvapená, čo tu kočky píšu, ako ich strašia na úradoch. Teraz úvaha sedliackym rozumom - AKO si teda booknuť svadobnú cestu pred svadbou? Nie je v poriadku ísť pod dievčenským menom, ale je v poriadku zabookovať si letenku na ešte neexistujúce meno?! Hm... Každopádne držím palce, nech vám tieto byrokratické pletky nepokazia dovolenku.
Odpovedať
@dubienok no ved to.co by mal akoze potom robit clovek,co ide rovno po svadbe?ved od nas chceli udaje pol roka pred svadbou,takze je to nemoznee :Dnikto nove udaje na letenky za 1 den nepretlaci a keby aj,bolo by to velmi mastna suma :) Pojdeme ako som to naplanovala a vsetko vyjde ;)
Odpovedať
Profilova fotka
a ako je to ked si chcem nechat stary obciansky (kedze nan mam kupenu letenku z UK na SK a zo SK spat do UK) a vybavim si len novy pas a vodicsky preukaz....Obciansky si planujem vybavit az potom dodatocne ked opat poletim na SK? Nemam chut platit kopec penazi za zmenu menu na letenke?
Odpovedať
@m15ka podla mna si to vsetko vyries naraz.cize ak nechavas stary obciansky/ja tiez nechavam/ tak aj to ostatne si zmen az ked prides :) Lebo potom zas nebudu doklady viacere sediet,ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@lulu0902 problem je ten ze ja si budem musiet vybavovat nove poistenie na auto a vsetky papiere tu v UK kedze tu zijem a vlastnym nehnutelnost a auto atd.....a na to budem potrebovat pas a ine doklady uz na nove meno takze si musim veci zmenit uz teraz lebo najblizsie na SK pojdem mozno az o rok alebo tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@m15ka no tak to si urcite vybavil pokial si v SR a hlavne si to nenechavaj na poslednu chvilu.. policia ma vzdy niecim prekvapi :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?