Čo je dôležité po svadbe.

25. apr 2016

Pred časom som se písala pár viet o tom, čo je dôležité na svadbe. V skratke išlo o to, že je úplne jedno, či budete mať modré alebo zelené muffiny, keď ich bude málo a keď na svadbe bude nuda. Ako povedal klasik, svadba je okamih, aj keď určite jeden z kľučových, podstatné je, čo bude potom. Pootvárate darčeky, spočítate peniažky, potešíte sa z fotiek a videa a vyhodíte posledné odkvitnuté podarované kvietky.

Pritom každé ráno treba vstávať do práce alebo do školy. Riešiť bývanie, auto, poplatky, rodinné vzťahy, špinavé riady, neožehlené prádlo, nákupy, nádchu vášho zákonitého a rôzne iné radosti dospelého života. V takýchto okamihoch by sa asi mala tá láska ukazovať. Keď je chorý a protivný, dostane od vás čajík, liečiky, kapesníky a potuľkanie, aby sa mu čo najskôr polepšilo.  Keď viete, že pani na ľubovoľnom úrade je nepríjemná a pokazí vám náladu na celý deň, tak on tam zájde rád a vybaví, čo treba. Za týmito príkladmi sa ukrýva tisíc každodenných maličkostí, ktoré sú vlastne výhodou oproti tomu, keď je človek sám. Nemalo by nám to zovšednieť, musíme si to vážiť a navzájom si za to ďakovať. A samozrejme chváliť. Pochváliť, keď vyložil umývačku. Pochváliť, keď navaril obed. Pochváliť, keď v rámci svojich schopností poupratoval. Jeden pán psychológ, celoživotne zameraný na partnerské vzťah povedal, že chlapa treba chváliť. Treba si nájsť niečo, za čo ho pochválite, lebo v opačnom prípade príde iná, ktorá ho pochváli za to, že strieda nohy, keď ide po schodoch :)

Na druhej strane, keď vás on má rád, urobí aj nemožné, aby ste sa smiali a boli ste s ním šťastné. Len povedzte, čo má urobiť. On to nevie. Ani si to nedomyslí. Ani mu to nedôjde. Spraví čokoľvek, len povedzte, čo chcete a netrápte jeho aj seba :) Niekedy je to na nervy, ale je to tak.

No a keď prídu ťažšie chvíle, ako tie bežné a každodenné, tak si buďte oporou. Ony prídu, už len preto, že väčšina z nás si chce rozšíriť rodinu o nejakého toho pidičloviečika. Nehnevajte sa na seba. Keď máte pocit, že vás nechápe, snažte sa pochopiť jeho. A zase sa opakujem, ale povedzte mu, čo od neho očakávate, čo práve teraz potrebujete. On vám to dá.

Zatiaľ asi z môjho krátkeho manželského spolužitia toľkoto :) Ak má niekto inú alebo rovnakú skúsenosť, nech sa ozve :)

  • ria236máme síce ešte len pred svadbou, ale presne takto žijeme a dúfam, že sa to nezmení 🙂
    • 134
      AUTOR
      @ria236  To je super, potom to treba uz len udrziavat 🙂 Drzim palce 🙂
      • annamaria17veľmi milý článok 🙂 a dobre som sa zasmiala na tom, že : príde druhá, čo ho pochváli, že strieda nohy na schodoch.... 🙂
        • 134
          AUTOR
          @annamaria17  Dakujem. No ano 🙂 ale tak to je 🙂 Ten clovek sa tomu venuje cely zivot, tak asi vie o com hovori 🙂
          • annamaria17@134  áno jasné, chápem čo si tým mylslela, no žiaľj to tak .. s tým chváleím chlapa to je veľká pravda. inak píšeš perfektné články teraz som akurát prečítala 4 🙂
            • 134
              AUTOR
              @annamaria17  Ooo, dakujem 🙂